Coronita festiva de paste
Coronita festiva de paste
Coronita festiva de paste, reteta pentru sarbatori. Cum faci coronita festiva de paste?
Cu aceasta reteta ii aduni pe cei dragi in jurul mesei si te bucuri de o masa gustoasa, cu aer de sarbatoare.
Poate fi servita simpla sau transformata in garnitura langa friptura, atat la pranz, cat si la cina.
Coronita festiva de paste este reteta potrivita atat pentru sarbatori, cat si pentru momentele cand vrei sa ii rasfeti pe cei dragi.
Pastele in sos de rosii cu branzeturi la cuptor se transforma intr-un preparat elegant, potrivit pentru orice moment festiv.
Vedetele acestei retete sunt pastele mele preferate din grau dur: spaghetti de la Paste Baneasa.
Folosesc doar paste din grau dur pentru ca sunt bogate în nutrienti, potrivite atat pentru o dieta de slabire, cat si pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati si alte retete cu spaghetti iti las cateva sugestii:
- 1. Spaghetti integrale cu sos de rosii
- 2. Spaghettti all’amatriciana
- 3. Spaghetti aglio olio e peperoncino
Vei iubi aceasta reteta de coronita festiva de paste pentru ca se face rapid si usor.
Ingredientele sunt simple si usor de procurat, dar este posbil sa le ai deja in casa.
Iata cat de bine arata in sectiune, cu branza cheddar usor topita!
Se vede frumos si cubul mare de mozzarella, dar prima felie a fost aceasta.
Acestea fiind spuse te las sa descoperi lista de ingredienbte si modul de preparare pentru reteta de coronita festiva de paste:
Ingrediente coronita festiva de paste:
350 g spaghetti Paste Baneasa
40 ml ulei de masline
1 ceapa mare
2-3 catei usturoi
400 ml passata de rosii
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita zahar
cateva frunze de busuioc
40 g parmezan ras fin
150 mozzarella taiata in cuburi foarte mici
200 g mozzarella taiata in cuburi mari
100 g cheddar rosu
750 g dovlecei (zucchini)
In plus:
ulei pentru stropit gratarul
1-3 rosii cherry pentru decor
cateva frunze oregano pentru decor
1 lingura parmezan ras pentru decor
Cum se face reteta:
Pentru inceput las reteta in format video. mai jos gasesti explicatiile scrise.
Mod de preparare coronita festiva de paste:
Pentru inceput am pregatit dovleceii. Am taiat capetele si i-am feliat pe lungime cu ajutorul unei mandoline.
Am stropit gratarul cu putin ulei, apoi am prajit feliile de dovlecei pe ambele parti.
Le-am scos pe o farfurie si le-am lasat sa se odihneasca.
Pentru ca totul sa mearga rapid am taiat branza cheddar in cuburi de marime medie.
Am taiat si 200 g mozzarella in cuburi mai mari, restul de 150 g am cumparat-o gata taiata in cuburi mici.
Am pus apa pentru paste la fiert si am trebut la pregatirea sosului.
Am tocat o ceapa mare cat mai marunt.
Am incins uleiul, apoi am pus ceapa, am presarat putina sare.
Am calit-o la foc mic pana s-a inmuiat. In acest moment am turnat pasatta de rosii, apoi am adaugat sare, piper, 1 lingurita de zahar si cateva frunze de busuioc.
Dupa aproximativ 5 minute am pus usturoiul dat prin presa si am mai lasat pe foc 1 minut. Am pasat sosul pentru a obtine o consistenta foarte fina.
Cand apa a inceput sa clocoteasca, am adaugat sarea, apoi am pus pastele la fiert.
Le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Cand au fost fierte le-am scurs, dar am pastrat 150 ml din apa.
Am pus pastele peste sos, am amestecat putin, apoi am presara 25 g parmezan si 100 g mozzarella cuburi foarte mici si am amestecat bine.
In acest moment am preincazlit cuptorul la 200°.
Intr-o forma de guguluf am aranjat feliile de dovlecei astfel incat sa acopar foarte bine marginile.
Am presarat putin parmezan ras si cuburi mici de mozzarella in partea de jos a formei, apoi am pus un strat de spaghetti.
Am aranjat cateva cuburi mari de mozzarella si cuburi de branza cheddar, am pus inca un rand de paste.
Le-am apasat bine si am repetat operatiunea cu branzeturi, paste si iar branzeturi.
La final am presarat restul de parmezan ras si am acoperit cu dovleceii de pe margini, dar si cu alte felii pastrate special, pentru ca totul sa fie uniform izolat.
Am copt coronita de paste timp de 10 minute.
Cand a fost gata am rasturnat-o pe un un platou si am decorat-o cu felii de rosii, frunze de oregano si parmezan ras.
Branza cheddar usor topita se vede frumos in sectiune. La fel se vede si mozzarella.
Servire coronita festiva de paste:
Este savuroasa, cat timp este calda, imediat scoasa din cuptor.
Daca ramane poate fi pastrata in frigider intr-un cas acoperit.
Poate fi reincalzita in cuptorul cu microunde.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.