Pui toscan in sos cremos

29 noiembrie 2023Diva in Bucatarie

Pui toscan. Pui toscan in sos cremos, reteta simpla si gustoasa.  Pui in stil toscan cu sos alb cremos.

Pe cat de simpla si usor de pregatit este, pe atat de savuros il vei gasi.

Pieptul de pui fraged si suculent merge de minune cu sosul de smantana  cu baby spanac, rosii uscate si ketchup dulce, aromat cu usturoi.

Exista mai multe moduri in care poti gati pui toscan in sos cremos.

Dupa cateva incercari am ajuns la concluzia ca reteta aceasta este cea mai buna.

Toti cei care au mancat pui toscan pregatit mi-au confirmat ca este foaret bun.

La gustul foarte bun al sosului au contribuit ketchup-ul dulce de la Univer.

Acesta pastreaza gustul rosiilor provenite din fermele cu traditie din Ungaria.

Nu contine alergeni, iar banda verde de pe eticheta produsului atesta faptul ca produsul nu are aditivi alimentari.

Aroma a fost data de sosul de usturoi Univer, ce contine pulpa de usturoi.

Il folosesc adesea pentru a inlocui cateii de usturoi.

Iti las cateva sfaturi ca sa iti iasa si tie cel mai bun pui toscan in sos cremos:

  • 1. Cele mai multe din retete folosesc piept de pui dezosat si fara piele. Poti sa il inlocuiesti cu pulpe superioare dezosate si fara piele.
  • 2. Bucatile de piept de pui nu trebuie sa fie prea subtiri, dar nici foarte groase.
  • 2. Dintre toate verdeturile pe care le poti adauga, oregano uscat se potriveste cel mai bine.
  • 3. Nu renunta la ceapa calita, desi exista retete fara aceasta. Poti sa folosesti chiar si ceapa rosie.
  • 4. Rosiile uscate la soare aduc o textura si gust minunat, dar daca nu ai si ti se par prea scumpe, poti sa le omiti.
  • 5. Baby spanac se gaseste in permanenta in supermarketuri. Poti pune 50 g in plus daca iti place.
  • 6. Smantana de gatit trebuie sa aiba un continut mare de grasimi.

Pieptul de pui poate fi fad, dar daca ai grija sa il gatesti corect si il insotesti de un sos sau o garnitura buna, vei aprecia si aceast tip de carne.

Iti las mai jos cateva sugestii:

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preprare pentru reteta de pui toscan in sos cremos:

Ingrediente pui toscan in sos cremos:

(pentru 4 persoane)

600 g piept de pui

1 lingurita sare

1 lingurita piper proaspat macinat

1 lingura oregano uscat

40 ml ulei de masline

1 ceapa medie

50 g rosii uscate la soare

1 lingurita sos de usturoi cu pulpa de usturoi Univer

2 linguri ketchup dulce fara E-uri Univer

100 g baby spanac

400 ml smantana pentru gatit 32% grasime

40 g parmezan ras

Cum se face reteta:

Iti las pentru inceput modul de preparare in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.

Mod de preparare pui toscan in sos cremos

Am taiat pieptul de pui astfel incat sa obtin bucati de grosime medie.

Am presarat sare, piper proaspat macinat si oregano pe ambele parti.

Am pus si apa la fiert pentru a fierbe pastele.

Am tocat o ceapa cat mai marunt. Am folosit rosii uscate in ulei, pe care le-am feliat.

Am incins uleiul de masline si am prajit pieptul de pui pana s-a rumenit usor pe fiecare parte.

Nu l-am gatit excesiv pentru a nu usca carnea.

Cand a fost gatit l-am scos din tigaie si am scurs jumatate din cantitatea de ulei.

In aceesi tigaie am sotat ceapa la foc mic, pana s-a inmuiat. Am adaugat roiile uscate si le-am gatit in jur de un minut.

Dupa acest interval de timp am pus baby spanacul in tigaie si l-am calit pana s-a inmuiat si si-a micsorat volumul.

Am adaugat o lingurita de sos de usturoi Univer cu pulpa de usturoi si doua linguri de ketchup dulce fara E-uri de la Univer.

Peste acestea am turnat smantana de gatit si am adaugat parmezanul ras.

Am lasat la foc foarte mic 2-3 minute, apoi am pus pieptul de pui si am continuat sa gatesc inca 3-4 minute.

Daca sosul se ingroasa prea rapid puteti adauga 100 ml smantana de gatit sau apa.

Inainte sa opresti focul gusti sosul si adaugi sare daca este nevoie.

Servire pui toscan in sos cremos:

A iesit o minunatie de pui toscan, cu carne frageda in sos cremos gustos si aromat.

Merge foarte bine cu tagliatelle pe post de garnitura.

 

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *