Iahnie de fasole cu ardei copt – reteta de post

28 noiembrie 2023Diva in Bucatarie

Iahnie de fasole cu ardei copt.

Iahnie de fasole de post. Reteta rapida de iahnie de fasole cu ardei copt. Iahnie reteta. 

Reteta de iahnia de fasole cu ardei copt este o macare scazuta de fasole, savuroasa, aromata si satioasa.

In perioada postului este bine sa consumi alimente bogate in fibre, pline de nutrienti.

Fasolea are un indice glicemic foarte mic si are un rol important in scaderea depozitelor de grasime din organism.

Este unul din alimentele cele mai folosite in perioada postului.

Pentru reteta de post de iahnie de fasole cu ardei cu copt ai nevoie de ingrediente simple, pe care este posibil sa le ai deja in casa.

Am ales sa folosesc pentru aceasta reteta fasole gata fiarta din conserva.

In general conservele de fasole contin doar legume, apa si sare.

Ardeii grasi copti si decojiti sunt conservati cu apa, otet, zahar si sare.

Reteta de iahnie de fasole cu ardei copt se face foarte rapid si iese gustoasa cu astfel de produse.

Alte retete de post cu fasole boabe, simple si foarte rapide:

Poti sa faci iahnie de fasole cu ardei copt chiar daca nu tii post, caci este o reteta simpla si gustoasa.

Daca ai un regim de viata vegetarian sau vegan cu siguranta vei iubi aceasta reteta.

Va fi de folos pentru a avea un meniu diversificat si sanatos.

Acestea fiind spuse iti las mai jos reteta de iahnie de fasole cu ardei copt, in varianta de post, explicata pas cu pas:

Ingrediente iahnie de fasole cu ardei copt, reteta de post:

(2 portii)

2 conserve fasole alba boabe de 400g O’Green

70 ml ulei de floarea soarelui

1 ceapa foarte mare

25 g morcov ras fin

60 g ardei capia intregi copti si decojiti O’Green

1 frunza dafin

1/2 lingita boabe de piper

1 lingura varfuita pasta de rosii (bulion)

1 lingurita zahar

1 lingurita cimbru uscat

400 ml supa de legume (sau apa) calda spre fierbinte

sare dupa gust

10 fire de patrunjel verde

Pentru servit: salata de ardei capia intregi copti si decojiti O’Green

4 ardei capia intregi copti si decojiti O’Green

50 ml lichid din borcanul in care au fost conservati ardeii

50 ml apa

50 ml ulei de floarea soarelui

1 catel usturoi

cateva fire de patrunjel verde

Cum se face reteta:

Pentru doua portii de iahnie de fasole cu ardei copt, reteta de post, am folosit doua conserve de fasole alba boabe.

Pentru a potenta aroma si gustul am ales sa pun si ardei capia copti si decojiti, in otet.

O sa ti se para curioasa alegerea, dar te asigur ca nu vei simti gustul de otet la final.

Imi place sa folosesc in retetele de mancare de post supa concentrata de legume, dupa reteta de aici.

Daca nu ai timp sa faci poti sa apelezi la cuburi bio de supa de legume.

Mod de preparare iahnie de fasole cu ardei copt, reteta de post:

In primul rand am scos un ardei din borcan si l-am pus intr-un castron cu apa rece pentru 15 minute.

In acest timp am scurs fasolea alba boabe.

Nu arunca lichidul din conserva, caci poti sa il folosesti pentru a face maioneza de post, asa cum am aratat aici. 

Am tocat ceapa julien, apoi in cuburi de marime medie.

Am folosit o felie de ardei capia copt si decojit si am taiat-o in fasii subtiri, apoi in cuburi.

Intr-o tigaie larga si adanca am incins uleiul. Am pus ceapa si am sotat-o pana s-a inmuiat.

 

Am adaugat morcovul ras si cuburile de ardei, am amestecat si am continuat sa sotez in jur de 3 minute, amestecand din cand in cand.

Peste acestea am pus pasta de rosii si zahar pentru a echilibra aciditatea rosiilor si ardeiului gras copt.

 

Am stins cu 100 ml supa de legume si am lasat la foc mic spre mediu pana cand lichidul s-a evaporat.

In acest moment am pus fasolea scursa si am turnat restul de supa calda.

Pentru aroma am folosit boabe de piper, cibru uscat si o frunza de dafin.

Am pus capacul si am lasat sa fiarba timp de 5 minute, apoi am luat capacul si am continuat sa gatesc pana cand sosul s-a ingrosat.

Daca iti place iahnia de fasole mai lichida poti sa mai adaugi 50-100 ml supa (apa).

iahnie de fasole cu ardei copt reteta diva in bucatarie  

Cand am oprit focul am adaugat patrunjel verde proaspat tocat.

Servire iahnie de fasole cu ardei copt:

Este atat de gustoasa si aromata, incat vei dori o portie dubla.

Am impartit-o in doua castroane si am mancat-o cu mare pofta.

Am avut langa aceasta o salata de de ardei copti.

Pentru dressingul salatei de ardei copti am amestecat 50 ml lichid din conserva cu 50 ml apa si 50 ml ulei, sare, piper si un catel de usturoi tocat marunt.

Poti sa presari si putin patrunjel verde.

Am avut parte de o masa gustoasa si satioasa, pregatita in timp rapid.

Daca faci reteta de iahnie de fasole cu ardei copt m-as bucura sa imi scrii cat de mult ti-a placut.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *