Salata de fasole boabe
Salata de fasole boabe. Salata de fasole boabe – reteta de post, simpla si usor de facut. Este si o reteta ieftina, prietenoasa cu bugetul familiei.
Salata de fasole boabe – reteta de post, simpla si usor de facut. Este si o reteta ieftina, prietenoasa cu bugetul familiei.
Pe langa gustul bun, aceasta asigura si fibre importante pentru sanatatea organismului.
Reteta de salata de fasole boabe este perfecta in perioada postului, dar si in zilele cand nu vrei sa pornesti aragazul.
Cand eram mica nu se gaseau conserve cu fasole boabe, asa ca mama fierbea boabele uscate.
Daca vrei sa faci si tu cu fasole boabe uscate trebuie sa le lasi boabele la inmuiat minim 8 ore (cel mai bine peste noapte).
A doua zi le scurgi si le pui la fiert in apa rece. Dupa cateva clocote scurgi apa si pui fasolea la fiert in alta apa, curata.
Repeti operatiunea de 2 ori. Ca sa aiba gust bun poti pune langa fasole o ceapa intreaga, un morcov si o frunza de dafin.
Din fericire, acum se gasesc conserve cu fasole boabe si econimisim timp si bani (factura la gaze/curent nu va fi influentata de timpul mare de fierbere).
Poti sa alegi si conserve cu boabe de fasole rosie pentru aceasta reteta.
Pe blog mai am retete de salate cu boabe de fasole si am ales mereu sa folosesc conserve. Daca vrei sa te inspiri iti las mai jos cateva sugestii:
- 1. salata de fasole rosie cu porumb
- 2. salata de fasole boabe cu naut si masline
- 3. salata de fasole boabe cu ton
Revenind la reteta de salata fasole boabe trebuie sa va spun ca este satioasa. O poti manca la cina.
Daca ai musafiri o poti servi pe post de gustare langa alte boluri de salate.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai simpla reteta de salata de fasole boabe cu ceapa rosie:
INGREDIENTE:
400 g fasole boabe fiarta – din conserva
1 mana de masline negre si verzi
1 legatura mica patrunjel
1 lingura generoasa otet mere sau otet de vin
1 lingura apa
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie medie
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Am scurs fasolea din conserva si am clatit-o. Am pus-o intr-un bol.
Am taiat ceapa rosie julien, apoi patrunjelul verde.
Daca vrei poti toca ceapa in cuburi, dar nu foarte mici.
Le-am pus peste fasole.
Pentru dressing am amestecat intr-un bol uleiul de masline cu otet, apa, sare si piper proaspat macinat.
L-am turnat si pe acesta peste salata. Mie imi place salata cu masline, dar poti sa renunti la acestea si sa o lasi simpla.
Am amestecat salata astfel incat toate boabele sa fie acoperite de dressing.
Am gustat pentru a vedea daca mai am nevoie de otet. Imi place putin mai acrisoara.
Nu am avut nevoie de otet pentru ca maslinele au compensat pentru gustul pe care il cautam.
Daca va sta in frigider o ora aromele se vor imbina perfect si salata de fasole boabe va fi si mai gustoasa.
Tare buna este aceasta salata de fasole boabe! Am crescut cu aceasta salata, dar mama o pregatea fara masline si folosea boabe de fasole uscata fiarta.
Pastra mereu pentru salata cand facea fasole batuta.
Fratele meu nu era mare iubitor al acestui preparat, asa ca pentru el facea salata, dar mancam si eu cu cu mare pofta!
Salata de fasole boabe poate fi servita imediat daca iti este foame.
Este perfecta in perioada postului, dar si vara, cand nu vrei sa dai drumul la aragaz.
Daca faci mai multa salata si nu se termina in acea zi, o poti lasa in frigider intr-o cutie inchisa ermetic maxim 2 zile.
Dupa acest interval de timp ceapa isi va schimba gustul.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
favorita mea!
Multumesc Andreea!
foarte gustoasa!!Sarbatori frumoase!!Paste Fericit!