Piept de pui cu sos de ciuperci si smantana
Piept de pui cu sos de ciuperci si smantana
Piept de pui cu sos de ciuperci si smantana
Pui cu ciuperci si smantana. Reteta piept de pui cu sos de ciuperci si smantana. Cum se face reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si smantana. Piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smantana.
Reteta de pui cu smantana si ciuperci. Pui cu ciuperci in sos alb. Cea mai buna reteta de pui cu smantana si ciuperci.
Pieptul de pui cu sos de ciuperci si smantana este un preparat gustos, foarte simplu, rapid si usor de pregatit. Carnea este frageda, moale si gustoasa, scaldata in cel mai cremos sos cu ciuperci si smantana.
Pregatirea nu dureaza mai mult de 20 minute si o poate face orice incepator in ale gatitului. Este una din cele mai bune retete pentru momentele in care trebuie sa pregatiti ceva rapid si savuros.
Indraznesc sa cred ca aceasta reteta simpla si savuroasa va fi pe placul multora dintre voi, avand in vedere faptul ca cele mai apreciate retete cu carne de pe blog sunt cele cu pui.
Nu am ales intamplator sa fac pieptul de pui cu sos de ciuperci si smantana.
Zilele trecute am fost plecata cateva ore de acasa, asa ca eram in intarziere cu pregatirea cinei.
In astfel de situatii, cand se apropie ora de masa si sunt in criza de timp, recurg mereu la mancare rapida pregatita in tigaie.
Despre tigaia folosita
Absolut intamplator la intoarcere spre casa m-am oprit la Pepco pentru a cumpara cateva farfurii.
Ei bine, nu am putut rezista sa nu cumpar si cateva tigai, spatule, o oala pentru fiert laptele, cateva boluri din sticla pentru retetele video.
Cel mai mult am fost incantata de faptul ca am descoperit tigaile marca „Peter Cook”.
Avantajele acestor tigai
Am luat trei tigai diferite, dar toate au in comun faptul ca au acoperire antiaderenta cu trei straturi, ceea ce le face durabile si nu risca sa se deterioreze in timpul utilizarii, asigurand in acelasi timp si curatarea foarte usoara la final.
Au fundul gros si pot fi folosite pe toate tipurile de arzatoare (cu flacara, vitroceramice, de inductie, s.a), iar manerele sunt ergonomice si nu se incing, astfel ca le puteti manevra cu usurinta.
Toate tipurile de tigai pe care le-am vazut erau in diverse marimi, asa ca puteti alege un set intreg.
Tigaile si oalele Peter Cook au design modern. Colectiile prezente in acest moment in magazine sunt Marble, Otel Inoxidabil si Pro Line.
Veti gasi si oale cu capac de sticla ce permit degajarea aburului in timpul gatirii. Faptul ca aceste vase au o perioada de garantie de 3 ani pentru gamele Marble si Pro Line, respectiv 5 ani pentru gama din otel inoxidabil,.
Mi se pare ca este un beneficiu pe care nu il veti gasi la alte produse similare.
Va invit sa descoperiti si voi calitatea acestor produse si sa va bucurati de preturile speciale.
Am ales sa fac aceasta reteta intr-o tigaie noua, iar prima pe care am ales sa o testez a fost cea cu maner care imita lemnul. A fost prima pe care am pus-o in cosul de cumparaturi.
Va las o poza cu tigaile Peter Cook pe care mi le-am cumparat. Incepand de azi Peter Cook este noul meu ajutor in bucatarie.
Alte retete cu pui pe care le puteti pregati in maxim 20 minute in tigaile Peter Cook:
- 1. snitel din piept de pui
- 2. pui fajitas – reteta mexicana
- 3. pui dulce-acrisor cu ananas – reteta din bucataria chinezeasca
- 4. pulpe de pui la tigaie cu sos de vin
Reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si smantana este foarte simpla, cu ingrediente pe care le aveti probabil deja in casa sau le puteti procura din orice supermarket.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru piept de pui cu sos de ciuperci si smantana:
Ingrediente piept de pui cu sos de ciuperci si smantana:
1 bucata piept de pui – aprox 350 g
60 g faina
80 ml ulei
350 g ciuperci champignon
80 ml vin alb
400 ml smantana pentru gatit
25 g parmezan ras fin
sare
piper
1/4 lingurita cimbru uscat
1 lingurita patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Prajire piept de pui
Intr-un vas am pus faina si am amestecat-o cu putina sare, piper proaspat macinat si cimbru uscat.
Am taiat cele doua bucati din pieptul de pui in jumatate, sectionand pe lungimea acestora in jumatate.
Nu este nevoie sa bateti carnea cu ciocanul de snitele, chiar daca va ies bucati groase.
Le puteti pune intre 2 folii alimenatre si folositi un sucitorul pentru aluat pentru a subtia carnea.
Nu o subtiati prea mult, ca sa ramana frageda.
Am presarat pe fiecare bucata de carne, pe ambele parti, putina sare si piper proaspat macinat.
Am tavalit feliile de carne prin faina, apoi le-am scuturat usor pentru a indeparta surplusul de faina.
Le-am prajit la foc mediu spre mare pana s-au rumenit pe toate partile, apoi le-am scos pe o farfurie si le-am pastrat in loc cald.
In uleiul in care am prajit carnea am adaugat usturoiul si l-am sotat in jur de 30 secunde.
Prajire ciuperci
Am adaugat ciupercile feliate, am amestecat si am continuat sa prajesc pana cand s-au rumenit usor.
Am turnat vinul si am continuat sa le gatesc pana cand acesta s-a evaporat.
In acest moment am pus pieptul de pui inapoi in tigaie.
Adaugare smantana
Am turnat smantana pentru gatit si am lasat sa fiarba in jur de 5 minute la foc mic, din momentul in care a dat in clocot.
Sosul de smantana se va ingrosa putin, dar l-am vrut mai cremos si mai gustos, asa ca am adaugat si putin parmezan ras.
Puteti folosi orice branza va place, care se topeste.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia si am lasat inca 1 minut pe foc.
Avand in vedere faptul ca am folosit parmezan nu am simtit nevoia sa adaug sare in sos, asa ca daca schimbati tipul de branza trebuie sa presarati sare dupa gust.
Servire piept de pui cu sos de ciuperci si smantana:
Este tare gustos, imediat dupa ce l-ai gatit! Poate fi reincalzit daca ramane.
Gustul este foarte bun si va fi pus in evidenta de garnitura aleasa, in functie de gustul vostru.
Daca veti pregati reteta nu uitati sa imi trimiteti o poza. O voi publica cu drag.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc pentru feedback si poza, Szabo Ioan!
A ieșit super bun !
Am facut poza dar nu stiu unde sa o atașez
o puteti trimite la office@divainbucatarie.ro si o posetz eu.
De ce la sfârșit mi sa branzit crema nu a ieșit ca o crema sa adunat
Ati folosit smantana pentru gatit grasa? Smantana pentru gatit cu procent mare de grasime nu s ebranzeste niciodata!
Sper sa îmi reușească, sa fie gustos și sa ne bucuram de o seara cu cina reusta. Mulțumesc pentru permisiunea de a folosi rețeta.
Sa aveti pofta!