fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU LEGUME STIR FRY

March 9, 2021 | CATEGORIA

Paste cu legume stir-fry – reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, de post, gatita usor si rapid. Reteta de paste de post cu legume gatite rapid va deveni preferata voastra pentru gust si culoare. Puteti folosi si alte ingrediente, in functie de gust si ce aveti in casa. Puteti adauga chiar si baby spanac, sparanghel, ceapa, mazare sau fasole verde congelate. Daca nu va place broccoli crocant il puteti fierbe in prealabil 3 minute.

O portie de paste cu legume gatite rapid ce raman colorate frumos si usor crocante sunt perfecte pentru pranz sau cina. Pot fi o idee buna in perioada postului sau atunci cand vreti sa renuntati la carne.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu termenul stir-fry acesta provine din bucataria asiatica si presupune gatirea in mod sanatos, in putin ulei, la foc iute, amestecand constant cu o spatula. Ingredientele gatite in acest mod isi pastreaza calitatile nutritive. Pentru ca tehnica de gatire sa fie corecta trebuie sa fie vasul foarte incins, apoi uleiul, inainte de a pune primul ingredient sa se gateasca. . Este indicat ca alimentele sa fie de marime mica spre potrivita si de aceeasi marime. Legumele vor fi preparate termic la final, dar vor ramane crocante.

Legumele vor fi adaugate treptat in tigaie, asa ca este indicat sa le tocati pe toate inainte sa incepeti sa gatiti.

Pentru reteta de paste cu legume stir-fry am ales legume de diverse culori, texturi si gusturi, dar care aduc impreuna gust bun si culori frumoase in farfurie.

Daca vreti sa pregatiti si alte retete de paste de post veti gasi o colectie maricica daca apasati aici. 

Alte retete de paste cu legume gasiti daca apasati pe titlurile retetelor pe care vreti sa le cititi:

In ceea ce priveste pastele nu uitati sa le fierbeti conform instructiunilor de pe pachet. Pentru fiecare 100 g de paste aveti nevoie de 1 l de apa si 1 lingurita de sare.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru paste cu legume stir-fry:

INGREDIENTE:

Pentru 4 portii:

320 g paste fara oua

3 l apa rece + 3 lingurite sare

50 ml ulei

1 morcov mediu

2  catei usturoi tocati

1/2 ardei gras rosu

1/2 ardei gras galben

250 g ciuperci champignon

1 buchet mic broccoli -200g

1 dovlecel mic

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita oregano uscat

20 ml soia

2 buc. ceapa verde

Pentru decor:

busuioc verde

boia afumata

PREPARARE:

Pentru inceput o sa va arat cum se fac pastele cu legume stir-fry in format video si va invit sa va abonati la canalul meu.

Pentru inceput am curatat si spalat legumele apoi le-am tocat. Am indepartat coditele ciupercilor si le-am feliat.

Am taiat ardeii in felii, apoi in cuburi de marime medie.

Morcovii i-am taiat rondele. Am feliat dovlecelul, apoi feliile le-am taiat in jumatate sau in sferturi, in functie de grosimea acestuia.

Am taiat broccoli astfel incat sa obtin buchete de marime mica spre medie.

Am tocat usturoiul si ceapa verde.

Am pus la fiert apa cu 3 lingurite de sare. Cand a dat in clocot am pus pastele sa se fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

In acest timp incins uleiul intr-o tigaie si am calit aproape 2 minute rondele de morcovi. Am adaugat usturoiul, am amestecat, apoi am pus in tigaie cuburile de ardei. Am lasat sa se caleasca in jur de 2 minute. Am adaugat ciupercile si am lasat inca 2 minute.

Am pus buchetele de broccoli, am asezonat cu sare, piper, oregano si soia, iar dupa alte 2 minute am adaugat dovleceii. Am mai lasat 2 minute si am adaugat ceapa verde. Am lasat focul foarte mic cat am scurs pastele. Am pastrat un polonic din apa in care acestea au fiert.

 

Am pus pastele peste legume, am adaugat lichidul pastrat, am amestecat si am lasat pe foc inca 1 minut.

 

Am presarat putina boia afumata si am decorat cu busuioc.

 

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • Plesa Victoria

    As dori sa stiu de c e ai indepartat coditele ciupercilor? Sunt toxice cumva? Cum ai spalat ciupercile?Reteta este gustoasa. Eu nu am avut broccoli, am pus dovlecel zuchini galben si verde;nu folosesc boia afumata pentru ca am citit ca nu e prea indicat niciun aliment afumat;ma rog, este alegerea mea.Daca nu am boia de calitate, nu folosesc-pun curcuma putina pentru culoare si macin “fulgi de chilli”. Multumesc

    • Ciupercile pot fi spalate cu apa si lasate sa se usuce complet sau pot fi curatate cu o periuta si un prosop curat ed bucatarie. Coditele le-am indepartat doar pentru ca mi s-a parut ca am o cantitate prea mare de ciuperci si am vrut gust echilibrat, din toate legumele.
      Nu sunt toxice coditele ciupercile, le folosesc de foarte multe ori.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *