Tort cu morcovi cu crema de branza si mascarpone

10 martie 2021Diva in Bucatarie

Tort cu morcovi cu crema de branza si mascarpone. Eu pregatesc tort de morcovi aproape in fiecare an pentru Pasti, dar mi se pare ca merge foarte bine si toamna, blatul asortandu-se cu natura.

Tort cu morcovi cu crema de branza si mascarpone este deliciul pe care vi-l propun pentru a sarbatori inceputul primaverii. Este delicios, usor de facut, cu o prezentare foarte frumoasa.

Este desertul ideal pentru momentele in care vreti sa ii rasfatati pe cei dragi, dar si o idee buna pentru Sarbatorile Pascale, fiind unul din torturile clasice dedicate acestei sarbatori. Chiar si decorul acestui tort se potriveste perfect cu acest anotimp.

Eu pregatesc tort de morcovi aproape in fiecare an pentru Pasti, dar mi se pare ca merge foarte bine si toamna, blatul asortandu-se cu natura.

Blatul umed al acestui tort de morcovi aromat are o crema simpla din crema delicioasa din crema de branza si mascarpone ce se face foarte usor.

Reteta a fost pregatita de Cristina Brejan, autoarea blogului Cristina Brejan – Arome si culorispecial pentru proiectul „Gatesc cu prietenii” pe care in aceasta perioada il continui in varianta online.

Mi-ar fi placut sa pot gati live in continuare alaturi de prietenii mei, dar in conditiile de distantare sociala prefer sa va prezint retetele lor in aceasta varianta. Nu ne cunoastem personal, dar suntem prietene online de multi ani.

Baiatul Cristinei este aproape de aceeasi varsta cu baiatul meu, amandoua gatim din placere, iar Cristina a pregatit de-a lungul timpului si cateva retete de pe blogul meu (pui dulce acrisor cu ananas si biscuiti din untura de porc cu gem).

Va invit sa o urmariti pe Cristina caci are multe retete delicioase.

In ceea ce priveste reteta acestui tort de morcovi cu crema de branza si mascarpone pot spune ca avem gusturi comune caci si mie imi place mult acest tip de tort.

Pe blogul meu gasiti cateva retete delicioase de tort sau prajituri in care morcovul este ingredientul vedeta. Daca apasti pe titlul retetei veti fi redirectionati direct la reteta dorita:

Torturile si prajiturile cu morcovi au in general crema de branza alba, iar aromele pot fi esentiale pentru gustul senzational al acestora.

Cristina a folosit scortisoara, dar mie imi place sa adaug uneouri ghimbir ras, nucsoara si cooaja rasa de portocale.

Avand in vedere faptul ca tortul de morcovi are crema de branza se va pastra in frigider.

Este esential ca morcovii sa fie rasi cat mai fin, pentru ca doar asa se vor gati in blatul tortului.

Blatul unul tort de morcovi este usor umed, iar aceasta textura poate ingreuna taierea in felii, dar nucile ajuta mult consistenta finala evitand ca acesta sa fie sfaramicios.

Acestea fiind spuse  va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de morcovi cu crema de branza si mascarpone.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(Pentru 2 blaturi in doua forme de tort cu diametrul de 18 cm)

300 g faina

1 lingurita si jumatate bicarbonat de sodiu

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita scortisoara

225 ml ulei

100 g zahar brun

150 g zahar alb

4 oua mari

350 g morcov ras pe razatoarea mica

100 g nuci maruntite

1/2 fiola esenta de vanilie

Pentru crema:

400 g crema de branza (am folosit branza Pilos de la Lidl)

200 g mascarpone

160 g zahar pudra

1/2 fiola esenta de vanilie

200 ml smantana pentru frisca 30%

PREPARARE:

Pentru inceput se pregatesc blaturile.

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. In bolul robotului se adauga ouale, zaharul si uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza pana se dizolva zaharul.

Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Se omogenizeaza compozitia, apoi se ia deoparte vasul robotului, se adauga morcovii rasi si nucile maruntite si se amesteca cu o spatula. Se toarna compozitia in cele doua forme de tort. tapetate cu hartie de copt.

Se coc blaturile 30 minute la 170°C – functie cu ventilatie.

Dupa ce blaturile se racesc complet, se taie fiecare in doua foi egale. In final vom avea 4 foi de blat. Blaturile au textura umeda si sunt foarte bune la gust.

Crema de branza si mascarpone are avantajul ca este foarte simplu de facut, este delicioasa si perfecta si pentru decorat.

In bolul mixerului se pun toate ingredientele pentru crema si se mixeaza la viteza maxima, aproximativ 3 minute.

Aproximativ 2/3 din crema se repartizeaza intre blaturile tortului, iar cu restul se acopera tortul, inclusiv marginile. Eu am facut si niste flori si frunze, sa simtim ca a venit primavara.

Tortul astfel decorat se pune in frigider minim o ora, dupa care se poate felia.

Este delicios! Blatul are o textura umeda si se combina perfect cu crema fina de branza si mascarpone.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *