fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU MORCOVI SI NUCI DE POST

March 14, 2014 | CATEGORIA

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post

Prajitura cu morcovi si nuci de post este delicioasa si se face foarte usor si foarte rapid. Are consistenta placuta, textura usor umeda si un gust foarte bun. O puteti manca chiar si atunci cand nu tineti post.

Toate prajiturile de post se fac usor si rapid caci nu necesita tehnici complicate de preparare. Trebuie doar sa stii sa dozezi corect proprtiile ingredientelor uscate si ale celor lichide, astfel incat rezultatul final sa nu fie nici prea uscat, dar nici prea moale.

Anul acesta am facut prajitura cu morcovi si nuci de post chiar si in perioada in care nu eram in post. Una din prietenele a devenit vegana fara sa renunte la zahar. Spun asta pentru ca sunt persoane care declara ca a fi vegan inseamna sa renunti si la zahar – desi m-am uitat la retetele de pe net din alte tari si acest lucru nu este obligatoriu, exista un grup pe facebook unde nu iti accepta retetele cu zahar. Asadar, prietena mea m-a vizitat si am asteptat-o cu aceasta prajitura. La plecare mi-a cerut inca doua bucati pentru colegele ei, ca sa le arate cat de gustoase pot fi prajiturile chiar daca nu au oua, unt sau lapte. A doua zi am avut 2 fani noi pe facebook si rugamintea de a posta reteta si pe blog.

Am pregatit si alte retete delicioase de post, multe dintre acestea fiind deja testate de cititorii blogului meu. Le veti gasi pe toate puse intr-o singura postare, aici. Din momentul in care am pregatit reteta aceasta a devenit deja cunoscuta, asa ca am azi o postez pentru a se bucura cat mai multe persoane de gustul acesteia.

Daca nu tineti post si vreti sa pregatiti si alte retete in care morcovul este vedeta va recomand sa incercati reteta celui mai bun chec cu morcovi, tort yummy cu morcovi , tort de morcovi si ciocolata, tort simplu de morcovi cu cacao si tort cu morcovi, nuci si crema mascarpone si ciocolata alba.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu morcovi si nuci de post.

INGREDIENTE:

(tava 22*22 cm)

1 cana faina – cana are 250ml
1 cana zahar – putem folosi inlocuitor al zaharului
1 plic zahar vanilat -optional
3 morcovi medii rasi (200 g)
coaja rasa de la 1 portocala
1 plic praf de copt
1/4 lingurita otet
1 lingurita scortisoara
1/2 cana nuca macinata fin
2 pumni nuca tocata grosolan
100 ml ulei
200 ml apa minerala

PREPARARE:

Punem intr-un vas faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt, zahar si zahar vanilat. Adaugam coaja rasa de portocale.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-1

Intr-un alt vas amestecam otetul cu uleiul si apa minerala, apoi le turnam peste ingredientele solide.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-2

Adaugam morcovul ras si scortisoara si amestecam.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-3

In final punem nuca macinata fin si cea tocata grosolan.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-4

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (22*22cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-5

Cand este gata o scoatem pe un gratar, o lasam sa se raceasca apoi o portionam si servim.
Putem sa o pudram cu zahar pentru aspect.

Pofta buna!

Daca va plac retetele simple, rapide si gustoase, va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

 

Comentarii

  • O bunatate de prajitura!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Exact la asta ma gandeam si eu ieri dar din pacate raceala… :(. E tare buna prajitura cu morcovi!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

  • Diana

    Sa nu gasesc eu un loc’sor ptr abonare prin mail … hmmm , mare greseala , Diva ce esti 🙂

    • diva in bucatarie

      chestia asta merge cam greu! sincer nu stiu de ce!

  • alina

    Foarteeee buna praji, multumesc pt reteta. Foarte buna, ma repet, doar ca la mine nu a crescut atat de mult.

    • diva in bucatarie

      Cred ca de vina este faina mea, buna de tara!

      • Adela

        Nu cred ca faina ar fi de vina ci poate mai degraba marimea tavii pe care ai folosit-o 🙂

  • O singura data am facut prajitura cu morcov, si chiar mi-a placut!

    • diva in bucatarie

      Eu sunt fan!

  • luiza

    merita

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Lavi

    Salut. Am o intrebare. Morcovii dupa ce i-ai dat prin razatoare, i-ai stors de zeama??
    Mss

  • Mirela

    Am facut aceasta prajitura si a iesit delicioasa! am inlocuit coaja de portocala cu lamaie si am scazut putin din cantitatea de ulei. Simplu, rapid si foarte buna! Va multumesc!

  • iulia

    Am facut-o si eu. E super!!!

  • Raluca

    Am facut si eu prăjitură pt bebe cel mare si nu reușeam sa il opresc din mâncat .Acum e în cuptor din nou si am înlocuit apa minerală cu lapte sper sa iasă ok.

  • Natalia

    Interesanta!! Dacă folosesc faina de năut sau de hrisca este OK? Oare trebuie sa pun și praf de copt? Mulțumesc anticipat!

    • nu pot spune cum ar fi pentru ca nu am incercat si nu vreau sa dau sfaturi din condei.

  • Laura M.

    Am facut o de multe ori, e un deliciu!

  • Gabriela

    Nepotelul meu a vazut morcovul ras cand faceam prajitura si cand a fost gata, a spus ca el nu mananca daca-i cu morcov. L-am pacalit ca nu are morcov si acum nu se mai opreste! Maine mai fac o tava! Excelenta prajitura! Multumesc pentru reteta!!!

  • Corina

    A incercat cineva fara praf de copt?

  • Iulia

    Buna. Nu stiu de ce dar imi.iasa foarte uleioasa aceasta prajitura. Nu se poate cumva reteta cu grame si mililitrii in loc de cana? Multumesc mult

  • Eleonora

    Am s-o incerc si eu!Multumesc!

  • Miky

    Pt o prajitura de post este f buna. I am pus deasupra un coulis de mandarine si a iesit un deliciu. Multumiri pt reteta.

  • rozrnviki

    Acuma vreau sa o fac .Am mincat si era tare buna. Sper ca si a me-a sa iasa la fel.Multumesc pt reteta.

  • Ramoan

    Oare nu se poate face și tort ? Vreau cu frișcă de cocoși lamaie crema.

  • catalin

    Este prima data cand am facut reteta asta. este normal ca miezul sa ramana un pic umed ? intreb pentru ca nu stiu cum ar arata facuta de altcineva

    • Textura poate fi usor umeda, dar nu cruda! A trecut testul cu scobitoarea?

      • catalin

        Da, a trecut testul . Eu am folosit miere in loc de zahar si ulei de cocos . O sa mai exersez

        • Acesta este motivul. Mierea de albine devine lichida la temperaturi mari. Aveti mai multe lichide decat am pus eu, asa ca mariti cantitatea de faina.

  • Silvia

    Prăjitura pare să fie foarte delicioasă. Vreau s-o fac și eu, dar nu-mi este clar, ce cantitate de făină și zahăr e nevoie, adică câte gr sau ml trebuie să aibă cana?

  • Oana D.

    Bună! Dacă nu am apă minerala, o pot înlocui cu apa plata? 😊 Mulțumesc mult!

  • Iulia

    Excelenta praji, mai.ales in perioada aceasta de post. Am facut acum si pt mama mea! Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *