Prajitura cu morcovi si nuci de post

14 martie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura cu morcovi si nuci de post

Prajitura cu morcovi. Reteta prajitura de post cu morcovi si nuci. Prajitura cu morcovi si nuci de post. Reteta prajitura cu morcovi si nuci.

Cea mai buna prajitura cu morcovi si nuci, de post. Reteta vegana de prajitura cu morcovi. Desert cu morcovi de post.

Prajitura cu morcovi si nuci, de post, este delicioasa si se face foarte usor si foarte rapid. Are consistenta placuta, textura usor umeda si un gust foarte bun.

O puteti manca chiar si atunci cand nu tineti post.

Toate prajiturile de post se fac usor si rapid caci nu necesita tehnici complicate de preparare.

Trebuie doar sa stii sa dozezi corect proprtiile ingredientelor uscate si ale celor lichide, astfel incat rezultatul final sa nu fie nici prea uscat, dar nici prea moale.

Anul acesta am facut prajitura cu morcovi si nuci de post chiar si in perioada in care nu eram in post.

Una din prietenele a devenit vegana fara sa renunte la zahar.

Asadar, prietena mea m-a vizitat si am asteptat-o cu aceasta prajitura. La plecare mi-a cerut inca doua bucati pentru colegele ei, ca sa le arate cat de gustoase pot fi prajiturile chiar daca nu au oua, unt sau lapte.

A doua zi am avut doi fani noi pe facebook si rugamintea de a posta reteta si pe blog.

Am pregatit si alte retete delicioase de post, multe dintre acestea fiind deja testate de cititorii blogului meu. Le veti gasi pe toate puse intr-o singura postare, aici.

Din momentul in care am pregatit reteta aceasta a devenit deja cunoscuta, asa ca am azi o postez pentru a se bucura cat mai multe persoane de gustul acesteia.

Daca nu tineti post si vreti sa pregatiti si alte retete in care morcovul este vedeta va las cateva sugestii:

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu morcovi si nuci de post.

Ingrediente:

(tava 22*22 cm)

o cana faina – cana are 250ml
o cana zahar – putem folosi inlocuitor al zaharului
un plic zahar vanilat -optional
3 morcovi medii rasi (200 g)
coaja rasa de la 1 portocala
1 plic praf de copt
1/4 lingurita otet
1 lingurita scortisoara
1/2 cana nuca macinata fin
2 pumni nuca tocata grosolan
100 ml ulei
200 ml apa minerala

Mod de preparare prajitura cu morcovi si nuci de post:

Punem intr-un vas faina amestecata cu un praf de sare, praf de copt, zahar si zahar vanilat. Adaugam coaja rasa de portocale.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-1

Intr-un alt vas amestecam otetul cu uleiul si apa minerala, apoi le turnam peste ingredientele solide.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-2

Adaugam morcovul ras si strans in mana (ca sa scoata lichidul), apoi scortisoara si amestecam.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-3

In final punem nuca macinata fin si cea tocata grosolan.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-4

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (22*22cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-de-post-5

Cand este gata o scoatem pe un gratar, o lasam sa se raceasca apoi o portionam si servim.
Putem sa o pudram cu zahar pentru aspect.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

64 de răspunsuri

  1. Am facut aceasta prajitura si a iesit delicioasa! am inlocuit coaja de portocala cu lamaie si am scazut putin din cantitatea de ulei. Simplu, rapid si foarte buna! Va multumesc!

  2. Am facut si eu prăjitură pt bebe cel mare si nu reușeam sa il opresc din mâncat .Acum e în cuptor din nou si am înlocuit apa minerală cu lapte sper sa iasă ok.

  3. Interesanta!! Dacă folosesc faina de năut sau de hrisca este OK? Oare trebuie sa pun și praf de copt? Mulțumesc anticipat!

  4. Nepotelul meu a vazut morcovul ras cand faceam prajitura si cand a fost gata, a spus ca el nu mananca daca-i cu morcov. L-am pacalit ca nu are morcov si acum nu se mai opreste! Maine mai fac o tava! Excelenta prajitura! Multumesc pentru reteta!!!

  5. Buna. Nu stiu de ce dar imi.iasa foarte uleioasa aceasta prajitura. Nu se poate cumva reteta cu grame si mililitrii in loc de cana? Multumesc mult

  6. Este prima data cand am facut reteta asta. este normal ca miezul sa ramana un pic umed ? intreb pentru ca nu stiu cum ar arata facuta de altcineva

  7. Prăjitura pare să fie foarte delicioasă. Vreau s-o fac și eu, dar nu-mi este clar, ce cantitate de făină și zahăr e nevoie, adică câte gr sau ml trebuie să aibă cana?

  8. Buna,am facut o astazi,dar am pus jumatate din cantitatea de zahar,a iesit f.buna.O sa repet isprava, sa o deguste si colegele de seeviciu,sa i dea un verdict😊Multumesc de reteta.

  9. Bună ziua! Am încercat rețeta și nu știu de ce nu iese. La mine rămâne nefăcută în mijloc și foarte uleioasă. Cuptorul trebuie să aibă căldură doar de jos sau și de jos și de sus? Mulțumesc. Zi minunată!

  10. Pot înlocui zaharul cu sirop de arțar? Cam ce cantitate trebuie sa pun? Vreau sa fac prăjitură pt bebe de 1 an

    1. in acest caz trebuie suplimentata cantitatea de ingrediente solide (faina). Sincer depinde gust. Eu as folosi 150 ml, insa nu stiu daca va iesi prea dulce. Nu am incercat. Puteti folosi insa indulcitor brun de la Sukrin, aceeasi cantitate va asigura zero zahar.

    1. Nu este o prajitura care creste. Ai vazut si la mine poza finala. Textura ramane putin umeda pentru ca morcovul nu se usuca. Daca a trecut testul cu scobitoarea este ok.
      Fiecare cuptor are alta putere de coacere si depinde si de materialul formei in care a fost coapta. Intr-un vas de Yena sau ceramica se coace mai greu.

  11. Bună! Am făcut de 2 ori prajitura și e f bună. Singurul lucru care ma nemulțumește este ca e sfaramicioasă. Oare unde greșesc? Din câte se vede în poza la dvs nu e sfaramicioasă 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *