fbpx

RETETE RECENTE

PULPE DE PUI LA TIGAIE CU SOS DE VIN

April 21, 2020 | CATEGORIA

Pulpe de pui la tigaie cu sos de vin – reteta simpla si rapida de friptura de pui la tigaie – pulpe cu piele crocanta si carne frageda si suculenta, gatite la tigaie.

Cand vine vorba de mese rapide cu carne gandul fuge adesea la retetele cu pui, iar pulpele sunt preferate pentru ca sunt mai gustoase. Exista sute de retete cu carne de pui, iar pe blogul meu veti gasi o colectie uriasa, daca apasati pe acest link. De la retete de tocanite, ciulama, ostropel, pui intreg la ceaun, la pulpe la cuptor, snitele, cordon bleu, pui Kiev, supe si ciorbe sau rulade si multe, multe alte idei veti gasi in acea postare, asa ca aveti de unde sa va inspirati.

Nu este nimic mai simplu decat sa gatiti pulpe de pui la tigaie. Toata lumea iubeste carnea de pui.

Intr-un timp scurt puteti pune pe masa bucati de carne rumenite frumos, aromate si gustoase, insotite de un sos extraordinar de bun, gatit in acelasi timp cu pulpele.

Carnea de pui se gateste usor si rapid. Cele mai multe retete de pui le intalniti pregatite in cuptor, dar cele pregatite in tigaie, pe aragaz, sunt mai rapide si sunt la fel de gustoase. In acest mod obtineti pielea crocanta. Daca nu va place pielea o puteti indeparta doar dupa ce au fost gatite pulpele, iar carnea frageda de sub aceasta o sa fie gatita perfect, caci grasimea de sub piele este imporatnata in procesul de gatire.

Timpii de gatire pe pot fi diferiti in functie de marimea pulpelor pe care le veti praji. Luati indicatiile mele ca pe un ghid. Adaptati reteta in functie de marimea pulpelor pe care le  veti gati.

Ca sa obtineti cele mai bune pulpe la tigaie va recomand sa folositi pulpe cu os si piele. Pielea ajuta la prajirea cu grasimea ce se ascunde sub ea, iar osul este bun conducator de caldura, ajutand in acelasi timp la mentinerea umiditatii (ceea ce face carnea suculenta).

Puteti marina in prealabil pulpele de pui, dar acest lucru nu este obligatoriu. Il veti face insa daca aveti pui de tara, cu carnea mai tare, asa ca puteti lasa pulpele peste noapte in iaurt cu miere, boia si usturoi. A doua zi le spalati, le uscati si le gatiti conform retetei de mai jos.

Curatati foarte bine pielea de puf si tuleie si aveti grija ca acestea sa fie uscate cand le condimentati cu sare si piper. Pentru o piele crocanta este obligatoriu ca aceasta sa fie perfect uscata.

Trebuie sa scoateti carnea din frigider cu minim 30 pana la 60 minute inainte sa o gatiti. Este indicat sa nu fie supusa unui soc termic.

Pulpele de pui la tigaie se fac mai rapid decat la cuptor. In plus, nu incalzesc prea tare bucataria. Garnitura aleasa de noi pentru aceste pulpe de pui cu sos de vin a fost un piure de cartofi cremos, dar puteti folosi cartofi taranesti sau orice reteta de cartofi va place, legume sotate, dar merge si cu orez.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pulpe de pui la tigaie cu sos de vin.

INGREDIENTE:

4 buc. pulpe pui – partea superioara – medii spre mari

sare

piper

2 catei mari de usturoi

2 crengute cimbru

150 ml vin alb demisec

50 ml apa

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Am incins uleiul intr-o tigaie, apoi am pus pulpele de pui condimentate. Am frecat putin condimentele pe piele cu degetele. Uleiul, va fi putin mai sus de fundul tigaii, nu este nevoie sa le prajiti in baie de ulei.

Spuneam ca uleiul trebuie sa fie incins, dar nu foarte tare. Faceti proba cu coada unei linguri de lemn. Daca face bule de aer in jurul ei puteti pune pulpele in tigaie.

Am rotit pulpele cu grija, ca sa nu sara uleiul pe mine. Am gatit pana s-au rumenit frumos pe ambele parti si au fost gatite bine. Daca carnea lasa multa apa acoperiti tigaia cu un “capac” din sita perforata prin care intra aer, nu este inca momentul sa fie inabusite, au nevoie de aer pentru prajire corecta.

Cand pulpele de pui au fost rumenite am aruncat o parte din ulei, aproximativ jumatate din cantitate, apoi am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate, crenguta de cimbru si le-am lasat cateva secunde sa se caleasca. Puteti pune si jumatate de ceapa taiata julien, dar in acest caz trebuie sa strecurati sosul.

In momentul in care a  inceput sa miroasa bine a usturoi, fara ca acesta sa devina auriu, am adaugat vinul si apa. Am pus capacul si am lasat focul foarte mic pentru 10 minute. Daca aveti pulpe mari spre foarte mari le lasati 15 minute.

Atat de simplu si atat de bun!

Lasati puiul fara capac cat timp puneti garnitura in farfurii, astfel incat carnea sa se odihneasca 5 minute dupa ce a fost gatita.

Sper ca v-am convins sa le incercati si voi.

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *