fbpx

RETETE RECENTE

PASCA CU BLAT DE PANDISPAN, IAURT SI MASCARPONE – cea mai simpla reteta de pasca

April 16, 2020 | CATEGORIA

Impreuna cu Danone ne-am gandit sa va aducem o reteta speciala pentru Sarbatorile Pascale, iar cum pasca este nelipsita de pe masa de Pasti, decizia a fost usoara. Chiar daca in acest an sarbatorile le petrecem in familia restransa, tot din preparatele clasice ne inspiram si chiar le regandim.

Acest preparat e perfect si pentru cei care nu iubesc branza de vaci in deserturi sau in general.

Pasca cu blat din pandispan, iaurt in stil grecesc si mascarpone nu este o pasca traditionala, dar este o idee gustoasa, usor si rapid de pregatit cu ingrediente simple.

Exista pasca cu ciocolata, pasca cu smantana, atunci de ce sa nu faci o pasca cu o crema deosebita cu iaurt in stil grecesc?

Crema acesteia este fina, cu un gust proaspat, dulce si racoritor in acelasi timp. Am pregatit multe retete de pasca pana acum, dar de aceasta m-am indragostit de cand am bagat-o in cuptor.

Pasca cu blat de pandispan si iaurt in stil grecesc se pregateste foarte usor, iar rezultatul este seducator. Aduce cu o prajitura sau o tarta cu blat pufos si crema fina de branza cu iaurt.

Partea buna este ca il poti ruga pe copil sa te ajute sa o pregatesti. Va fi momentul vostru special in bucatarie, caci veti reusi sa pregatiti impreuna cel mai important preparat pentru masa de Pasti.

Iti spuneam mai sus ca se pregateste usor. Avand in vedere faptul ca a fost eliminata problema unui aluat cu drojdie ce are nevoie de framantare si timp pentru dospire, cred ca reteta o sa iti placa atat de mult incat o vei reface an de an.

Am eliminat stafidele din aceasta pasca pentru ca in general copiii nu le iubesc. Bine, mai stiu si adulti care stramba din nas cand le vad. Acum nu vor mai avea nici macar o retinere sa incerce sa manance cel putin o felie, iar iubitorii de cheesecake vor indragi aceasta reteta.

Este cea mai simpla si mai usoara reteta de pasca. Chiar si un incepator in ale gatitului se poate descurca sa pregateasca aceasta pasca cu blat de pandispan si iaurt in stil grecesc.

Nu cred ca vor rezista multi in fata ei asa ca ma grabesc sa va las lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

Pentru blat:

3 oua

1 varf cutit sare

100 g zahar

100 g faina

Pentru umplutura:

250 g mascarpone sau alta crema de branza

150 g iaurt Danone in stil grecesc

100 g zahar

50 g amidon

20 g faina

30 g gris

2 galbenusuri

1 lingurita pudra de coaja de portocale sau coaja rasa de portocale

1 lingurita pasta vanilie/ semintele dintr-o pastaie vanilie

 

PREPARARE:

Va pregatiti la indemana ingredientele, astfel incat sa reusiti sa va organizati si sa preparati rapid totul.

Vei preincalzi cuptorul la 180°C.

 

Veti incepe cu pregatirea blatului de pandiapan, Tu vei separa albusurile de galbenusuri, apoi il vei lasa pe cel mic sa presare putina sare si sa porneasca mixerul. Va adauga treptat zaharul si va lasa mixerul sa isi faca treaba pana cand albusurile devin o spuma tare ca pentru bezea. Il vei lasa tot pe el sa adauge galbenusurile, in timp ce mixerul va omogeniza compozitia.

Dupa 1 minut poate opri mixerul, iar tu vei incorpora faina, amestecand usor de jos in sus pena se omogenizeaza aluatul. O sa torni aluatul in tava tapetata cu hartie de copt atat pe fund, cat si marginile tavii.

Lasi blatul sa astepte cat timp cel mic pune intr-un bol mascarpone, iaurtul si zaharul, apoi le mixeaza putin. Tu vei pune in acest moment blatul in cuptor si il vei ajuta pe copil sa incorporeze amidonul, faina si grisul, apoi ii vei da doua galbenusuri pentru a le mixa cu crema de mascarpone si iaurt in stil grecesc.

La final va adauga aromele: pasta de vanilie si coaja rasa de portocale. Va mai mixa putin si in acest moment crema este gata.

Dupa 12-13 minute de copt vei scoate blatul din cuptor si vei turna crema cu iaurt in stil grecesc in mijlocul blatului. Acesta nu este inca copt, de aceea crema va patrunde in interior.

Vei lasa pasca cu blat de pandispan si iaurt in stil grecesc pentru alte 35-45 minute sa se coaca.

Vei sti ca este gata in momentul in care este crema este ferma dar foarte putin moale la mijloc. Exact ca la un cheesecake copt!

Vei lasa pasca sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa 30 minute, apoi o poti scoate din forma si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o taia.

Cand vei deschide usa cuptorului un miros placut de vanilie si portocala iti va parfuma bucataria.

Va doresc un Paste fericit!

 

 

 

 

 

 

Comentarii

  • Rădulescu Sofia

    Vă mulțumesc pentru rețetă, mi-a ieșit nemaipomenită pasca! 👍💐🕊☘

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *