Tarta cu aluat fraged cu ulei si gem

15 aprilie 2020Diva in Bucatarie

Tarta cu aluat fraged cu ulei si gem. Copiii vor adora tarta cu aluat fraged cu ulei si gem. Ii puteti ruga sa va ajute sa pregatiti impreuna decorurile.

Tarta cu aluat fraged cu ulei si gem este propunerea mea de desert rapid, usor de pregatit, perfect pentru Sarbatorile Pascale, dar si pentru alte momente in care va doriti o tarta cu aluat crocant si o umplutura simpla, economica, cu ingrediente pe care le aveti in casa. Simpla si foarte gustoasa aceasta tarta cu gem o sa va incante si o sa va cucereasca cu modul rapid si usor de preparare.

In aceasta perioada, cand toata lumea trebuie sa stea acasa, vin in ajutorul vostru cu aceasta propunere de desert. Sunt sigura ca toata lumea are un borcan de gem sau magiun in camara, 2 oua, zahar si ulei.

Copiii vor adora tarta cu aluat fraged cu ulei si gem. Ii puteti ruga sa va ajute sa pregatiti impreuna decorurile.

In cazul in care nu aveti in casa forme de iepurasi, floricele si fluturi puteti folosi ca machete niste tipare din hartie si decupati in jurul lor cu un cutit.

Daca nu aveti o forma dreptunghiulara ca a mea puteti folosi una rotunda sau puteti face mai multe mici.

Reteta acestui aluat de tarta este una din cele mai simple si mai rapide, avantajul acesteia fiind faptul ca nu are nevoie sa stea la frigider inainte de a intinde aluatul sa fie pus in forma. Nu trebuie sa va faceti probleme legate de intinderea aluatului. Daca aluatul  cu unt trebuie intins rapid, sa nu se topeasca untul, cel cu ulei nu pune astfel de probleme.

Un alt avantaj este faptul ca acest aluat nu are nevoie de coacere in orb. Poate fi copt in acelasi timp cu gemul.

Cand intindeti aluatul puteti folosi un blat lucios. Intindeti putin si vedeti daca se lipeste sau nu. In acest caz presarati foarte putina faina, astfel incat sa nu influentati textura blatului.

Daca vreti sa pregatiti crusta clasica de aluat cu unt, atunci va las aici link catre reteta.

Orice coaja de tarta alegeti sa pregatiti cu siguranta va fi una buna. Veti sti ce ingrediente ati folosit si mai ales veti avea certitudinea ca este un produs proaspat.

Si, la final, cand o sa aveti o tarta delicioasa si frumoasa o puteti arata tuturor. F

ie ca folositi WhatsApp, Facebook, Instagram sau Skype, ar fi pacat sa nu vada si prietenii vostri tarta voastra cu aluat fraged cu ulei si gem.

Cu totii stam zilele acestea pe internet si facem schimb de poze cu preparatele noastre, cerem idei pentru retete de sarbatori, asa ca va propun sa profitati de ofertele Telekom Romania pentru portare.

Sunt de nerefuzat! Va ofera 4G nelimitat, minute si SMS-uri nelimitate si o reducere de 50% la abonamente in primele 12 luni de la portare.

Oferta este valabila si pentru portarea de la cartela. Daca aveti cont de Instagram puteti urmari contul Telekom Romania pentru a fi la curent cu noutatile, inclusiv cu o surpriza pe care acestia v-o pregatesc chiar de maine.

Si, daca veti profita de o asemenea oferta si veti face reteta va astept pozele cu tarta cu aluat fraged cu ulei si gem.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas, iar la final aveti si reteta in format video, sa va fie usor sa pregatiti aceasta tarta.

Ingrediente tarta cu aluat fraged cu ulei si gem:

(Pentru  o forma 25*15 cm)

1 ou + 1 galbenus

1 varf cutit de sare

110 g zahar pudra

80 ml ulei

200 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

250 -300 g gem gros acrisor – ar fi perfect un gem fara zahar

Cum se face tarta cu aluat fraged cu ulei si gem:

Pentru inceput am batut ouale cu un varf cutit de sare.

Am adaugat zaharul pudra treptat si am continuat sa amestec pana cand acesta a fost perfect incorporat si compozitia a devenit omogena.

Am turnat uleiul si am continuat sa amestec compozitia.

Ultimele ingrediente adaugate au fost faina si praful de copt. Am framantat aluatul cu mana pana a devenit omogen si nu s-a mai lipit de maini.

Acesat este suficient de moale, are textura unui aluat cu unt, dar nu are nevoie sa stea la frigider inainte de a fi intins.

Am oprit aproape un sfert din aluat pentru decor. Restul l-am intins si l-am aranjat in tava, avand grija sa indepartez marginile.

Am pus gemul (se foloseste doar gem foarte gros, mai tare), apoi am aranjat decorul. Din restul de aluat am facut inca o tarta foarte mica.

Am copt tarta timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Iata si tarta cu aluat fraged cu ulei si gem si micuta tarta obtinuta din resturile de aluat obtinute dupa indepartarea aluatului de pe marginea tavii.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Sper ca o sa va placa tarta aceasta, dar aveti grija sa nu folositi un gem prea dulce.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *