fbpx

RETETE RECENTE

PUISORI DIN CREMA DE BRANZA

April 14, 2020 | CATEGORIA

Puisori din crema de branza – aperitive speciale pentru copii, dar si pe gustul parintilor, reteta speciala pentru Sarbatorile Pascale, insa pot fi pregatite oricand veti dori un astfel de aperitiv.

Aperitivele reci cu crema de branza sunt printre cele mai apreciate si mai intalnite. Pe blogul meu veti foarte multe idei: de la dobos aperitiv, la lalele din rosii, bilute din branza cu diverse toppinguri sau vol au vent umplute cu branza si multe, multe altele, toate pregatite cu o nota eleganta, pentru evenimente si sarbatori.

Aici am pregatit 8 puisori din crema de branza. Acestia aduc o nota de veselie mesei de Pasti, alaturi de alte tipuri de aperitive. Nu toata lumea mananca aperitivele traditionale, stiu sigur ca sunt foarte multe persoane care nu iubesc retetele de drob, mai ales copiii si tinerii. Acestia isi doresc retete simple, aperitive festive usor de pregatit dar frumos prezentate. Nimeni nu refuza un aperitiv frumos prezentat cu branza.

In perioadele in care toata lumea se strange la masa pare destul de complicat sa pregatesti multe preparate pentru a fi atat pe placul bunicilor, ce vor retete treditionale, dar si placul celor mici, care isi doresc retete speciale pentru ei.

Ei bine, puteti profita de faptul ca in acest an, cand toata lumea sta acasa, puteti sa pregatiti impreuna cu cei mici acesti puisori. Aveti timp frumos petrecut impreuna, iar copiii au parte de o activitate creativa si distractiva in acelasi timp. La final, cand puisorii sunt gata ii pot arata tuturor folosind diversele aplicatii video in care intra in online cu bunicii sau prietenii.

Profitati de ofertele Telekom de portare din alte retete pentru ca eu le gasesc de nerefuzat: 4G nelimitat, minute si SMS-uri nelimitate si o reducere de 50% la abonamente in primele 12 luni de la portare. Oferta este valabila si pentru portarea de la cartela.

Daca vreti si alte idei de aperitive speciale pentru cei mici puteti sa vedeti cum am pregatit gaina cu oua, puisori din oua umplute sau dulciuri speciale: cozonac miel, biscuiti oite blanoase sau fursecuri oua de paste.

De aceste idei va pueti bucura cu totii, caci sunt si frumoase si gustoase.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru puisori din crema de branza – aperitive reci din crema de branza. 

INGREDIENTE

(pentru 8 buc)

100 g crema de branza

60 g mozzarella rasa

20 g nuci macinate fin

10 g parmezan ras fin

1 felie sunca slaba – 30 g

100 g branza emmentaler sau cascaval ras

1 felie ardei gras rosu

1 morcov

8 biscuiti sarati

1 lingurita boia dulce de ardei

16 boabe de piper

PREPARARE:

Pentru ca totul sa mearga rapid mi-am pregatit ingredientele la indemana.

Am pus intr-un bol crema de branza, mozzarella, parmezan, nuca macinata, sunca taiata fasii foarte subtiri si mici si am amestecat totul pana cand compozitia a devenit omogena.

Am aluat cate o lingura din crema si am format intre palme bile. Le-am pus pe o farfurie si am trecut la pregatirea decorului, astfel incat sa obtin puisori din crema de branza.

Intr-un bol am pus cascavalul si l-am colorat putin cu boia dulce de ardei. Daca folositi o branza cheddar colorata in portocaliu in loc de cascaval puteti renunta la boiaua dulce.

Am tavalit bilele din crema de branza prin cascaval. Daca acestea nu sunt umede, atunci le puteti umezi cu mainile inainte de a le pune in cascaval. Acesta trebuie sa se lipeasca de bilele din crema de branza.

Am taiat ardeiul rosu si morcovii in triunghiuri mici.

Ardeiul rosu l-am folosit pentru cioc, morcovii pentru picioare, iar boabele de piper au devenit ochi pentru acesti pusori din crema de branza.

Am pus puisorii pe biscuiti sarati apoi le-am aranjat si piciorusele.

Mi se par tare simpatici. Va asigur ca sunt si foarte gustosi, iar copiii vor fi incantati de reteta.

Abia astept sa imi trimiteti poze cu puisorii vostri.

Va las ca inspiratie si reteta video pentru a ma asigura ca aveti toate etapele explicate pas cu pas.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *