fbpx

RETETE RECENTE

FURSECURI FRAGEDE “OUA DE PASTE”

April 20, 2016 | CATEGORIA

Aceste fursecusecuri fragede “Oua de Paste”pot fi supriza pregatita pentru cei dragi de sarbatori dar si pentru orice alta petrecere sau doar cand avem pofta de ceva dulce. Daca le pregatiti cu o zi inainte de a le manca cu siguranta vor fi mai bune, mai fragede si mai delicioase. Asta imi place cel mai mult la aceste fursecuri: cu cat stau mai mult devin mai fragede. Raman proaspete si bune o saptamana, daca sunt inchise intr-o cutie sau un borcan.

Fursecurile fragede “Oua de Paste” se fac foarte usor. Cred ca toata lumea a auzit de reteta fursecurilor fragede 3 2 1. Acest lucru inseamna ca vei folosi o unitate de masura pentru zahar, 2 unitati pentru unt si 3 unitati pentru faina. Nu aveti nevoie de praf de copt. Chiar nu ar fi indicat sa se umfle aluatul, caci nu va iesi ceea ce trebuie.

Dupa ce le veti pregati veti ajunge si voi la aceeasi concluzie pe care am tras-o eu acum multi ani: este o reteta rapida de fursecuri cu unt, iar prezentarea le ajuta sa fie considerate un desert special de sarbatori.

Copiii vor fi cei mai incantati de aceste fursecuri, dar sunt sigura  ca si adultii se vor bucura atat de gustul lor, cat si de forma speciala.

fursecuri-fragede-oua-de-paste_

Daca nu aveti forma speciala de decupat biscuitii pentru a arata ca niste oua ii puteti decupa floricele sau cerculete. Este important sa faceti un numar par de astfel de fursecuri. Jumatate dintre acestea vor fi gaurite  in mijloc sau puteti face mai multe gaurele mai mici, cu un pai de plastic pentru bauturi.

Eu am ales un gem de caise pentru a le lipi intre ele, dar puteti folosi orice gem va place sau Nutella, crema de ciocolata, lemon curd sau o crema de unt ce poate fi colorata.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de fursecuri, atunci dati click aici. Retete speciale pentru copii pentru Sarbatorile Pascale veti gasi daca dati click aici.

 

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru fursecuri fragede OUA DE PASTE.

INGREDIENTE:

300 g faina

200 g unt la temperatura camerei

100 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

1/2 lingurita pasta de vanilie

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul, extractul de vanilie si pasta de vanilie, apoi incorporam faina.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-1afursecuri-fragede-oua-de-paste-2

Framantam aluataul pana devine neted, apoi il lasam la rece 1 ora. Intindem aluatul dupa acest interval astfel incat sa avem o grosime de 2-3 mm si decupam fursecurile cu ajutorul unei forme ce imita oul. Decupam un numar par de fursecuri, astfel incat jumatate din acestea sa fie redecupate in mijloc. Aluatul ramas pe margini il refolosim pentru a obtine mai multe fursecuri. Il framantam iar, il dam la rece si procedam asa cum ama aratat mai sus. Daca folosim ca blat de lucru unul din plastic de calitate superioara, din cele care se pot indoi, nu avem nevoie sa presaram faina cand intindem aluatul. Pentru orice alt fel de blat avem nevoie de faina pe suprafata de lucru, aluatul se va lipi.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-3fursecuri-fragede-oua-de-paste-4

Le coacem 10-12 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi le lasam sa se raceasca pe un gratar. Fursecurile decupate cu gaura in mijloc le tapetam cu zahar cat sunt fierbinti (zaharul se va lipi).

Ungem cu gem de caise fursecul plin (nedecupat), apoi lipim fursecul decupat de cel cu gem.

fursecuri-fragede-oua-de-paste-5fursecuri-fragede-oua-de-paste-6

Putem sa pastram fursecurile in cutii care se inchid etans cateva zile.

Spor la pregatit fursecuri fragede!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • Rocsi Ciobanu

    Ce frumoase, dar imi place mai mult sa le mananc, ca sunt mare fana fursecuri!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *