fbpx

RETETE RECENTE

PUISORI DIN OUA UMPLUTE

April 14, 2014 | CATEGORIA

puisori-din-oua-umplute

Puisorii din oua umplute sunt aperitive simple, rapid si usor de pregatit, ideale ca aperitive reci pentru Sarbatorile Pascale sau petrecerile copiilor.

Sunt aperitive frumoase, gustoase pe care cei mici le vor adora, dar si adultii vor fi incantati de aspect si gust.

Alte oua dragute pe care le puteti pregati special pentru copii, pentru Sarbatorile Pascale: gaina cu oua sau oua umplute colorate natural in roz.

Un alt aperitiv simpatic in forma de puisori este pregatit din crema de branza si decorat cu cascaval sau gouda rasa – puteti vedea cum se face daca apasati aici.

Toate retetele pregatite de mine special pentru copii, potrivite meniul Sarbatorilor Pascale le gasiti daca apasati aici. 

Acesti puisori din oua au o umplutura din crema de branza pentru ca este singurul ingredient pe care il accepta toti copiii. Daca copiii vostri mananca pate de ficat (facut in casa) sau ton, puteti sa le folositi in locul cremei de branza.

Pentru a pregati acesti puisori din oua umplute in primul rand trebuie sa fierbeti corect ouale. Le puneti la fiert in apa rece cu sare sau otet. Acest lucru este important pentru ca in acest mod ouale nu vor suferi un soc termic, asa cum s-ar intampla daca le-ati pune in apa fierbinte direct din frigider.

Chiar va recomand ca ouale sa le tineti la temperatura camerei inainte sa le gatiti timp de o ora. Nu uitati ca este important ca ouale sa fie foarte bine spalate inainte de a fi puse in frigider sau inainte de a fi gatite. Nu fierbeti ouale la foc tare, iar dupa gatire le puneti in apa rece pentru a opri procesul de fierbere.

Daca folositi oua din comert veti sti ca sunt in termenul de folosire citind stampila. Ouale de tara , daca nu stiti cat de proaspete sunt, le veti pune intr-un bol cu apa. Cu cat sunt proaspete, cu atat vor sta mai sus in apa.

 

Acestea fiind spuse, daca vreti sa vedeti cum se fac puisorii din oua umplute la las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

 

INGREDIENTE:

6 oua
1 lingura crema de branza
1 lingurita maioneza
sare
piper
1 morcov
1 maslina fara samburi

PREPARARE:

Am fiert ouale astfel incat sa fie tari.

Am pus ouale in apa rece cu sare si le-am cronometrat timp de 9 minute din momentul in care au inceput sa fiarba. Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am curatat.

Am taiat un capac din oua, in asa fel incat sa ajung la galbunus, pe care l-am scos cu ajutorul unei lingurite mici de cafea. Am incercat sa tai capacele repetand litera v, ca sa creez aspocul unui ou crapat. Fie ca il faceti astfel incat taieturile sa fie identice ca forma, fie un V mai mare si unul mai mic, incercati sa pastrati ideea pentru ca sa pastrati ideea puisorului ce abia iese din coaja.

Am frecat galbenusurile cu maioneza si crema de branza, sare si piper, apoi am umplut ouale. Cantitatea de maioneza este foarte mica, dar puteti sa o inlocuiti cu smantana grasa.

Am pus umplutura si in afara oului, apoi am aranjat capacul de ou taiat in varf si am decorat ouale realizand ochi (din cuburi foarte mici de masline) si ciocul din morcov.

Am aranjat ouale umplute puisor pe un platou decorat cu salata.

Doi puisori nu au mai ajuns la poza 🙂 ))

Dovada mai buna ca au iesit gustoase si pe placul copiilor zau ca nu as fi putut gasi.
Pofta buna!

 

Sarbatori fericite si luminate va doresc!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Comentarii

  • roxy

    Araya súper, interesanta idee

    • diva in bucatarie

      😉

  • Mirela Tomescu

    Sunt asa de dragalasi, ca daca n-ar fi deliciosi, ar ramane ca décor!

    • diva in bucatarie

      🙂 Crezi ca rezista cineva la un asa decor?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *