Oua umplute colorate natural in roz

10 aprilie 2019Diva in Bucatarie

Oua umplute colorate natural in roz. Acestea pot fi si o idee buna pentru a refolosi ouale ramase dupa sarbatori.

Oua umplute colorate natural in roz cu ajutorul lichidului in care a fiert sfecla sunt frumoase, gustoase si perfecte pentru Sarbatorile Pascale, dar si pentru orice alta masa festiva, cand vreti sa va impresionati musafirii.

Acestea pot fi si o idee buna pentru a refolosi ouale ramase dupa sarbatori.

Ouale umplute sunt un aperitiv usor si rapid de preparat, atragatoare ca aspect, gustoase si spornice. Apelez la retetele de oua umplute fie pentru o masa festiva, fie doar pentru ca vreau sa le ofer alor mei aperitive vesele si frumos decorate.

In general pregatesc mai multe oua vopsite pentru Sarbatorile Pascale, gandindu-ma ca o sa am nevoie de cateva oua si pentru prietenii care ne viziteaza.

Daca vin si finii pe la noi, atunci am nevoie cu siguranta pentru cei mici de cel putin doua in plus pentru fiecare copil, caci nu se multumesc niciodata sa ciocneasca un singur ou.

Tinand cont de acest lucru este foarte posibil ca aceste oua sa ramana nemancate, copiii se distreaza doar ciocnind ouale, nu vor sa le si manance, asa ca a doua zi le refolosesc si le transform in oua umplute sau salate.

Am cunoscut si oameni care pun pe masa de Paste oua umplute, cele colorate fiind doar pentru ciocnit si decor. Sunt sigura ca reteta de mai jos va fi o sursa de inspiratie pentru ei.

De-a lungul timpului am pregatit multe retete de oua umplute, iar colectia va fi sursa de inspiratie daca apasati aici.

Ouale umplute colorate natural in roz mi se par foarte estetice. Culoarea roz este data de sfecla rosie, dar aceasta nu va influenta gustul albusului in niciun fel.

Le-am pus in evidenta culoarea realizand o umplutura cu o culoare contrastanta, un galben intens realizat doar din galbenusuri, mustar, maioneza, sare si un praf de boia afumata.

Reteta am realizat-o pentru canalul de You Tube. In acea zi am pregatit mai multe retete, urmand ca toate sa fie mancate mai tarziu la cina.

Prima retete filmata a fost aceasta, apoi am avut live-ul de pe facebook cu Andreea, pentru proiectul Gatesc cu prietenii. Daca nu ne-ati urmarit inca va invit sa accesati postarea de aici.

Dupa live-ul de pe facebook am mai filmat inca doua episoade pentru You Tube, apoi am mancat cu totii linistiti si bucurosi ca am realizat cateva filmulete simple si utile.

Ouale au asteptat in frigider.

In pauzele de filmare primul lucru pe care il faceam era sa ma duc sa ciocanesc de doua ori in panoul de sticla transparent si sa ma uit in frigider.

Cred ca cei care au un astfel de frigider acasa s-au jucat si ei in primele zile in acest mod. Dar, trecand peste joaca mea, vreau sa va spun ca dupa 6 ore in care au stat in frigider, ouale erau la fel de proaspete.

Nu a fost nevoie sa le acopar cu folie alimentara sau sa le pun sub un capac. Nu au imprumutat alte mirosuri din frigider, desi aveam acolo o portie de creveti si o stiuca, iar in oale aveam mancare (ciorba si tocanita). Acest lucru a fost posibil pentru ca frigiderul LG pastreaza un nivel corect de umiditate, dar si pentru ca are un filtru special ce ajuta foarte mult la reducerea mirosurilor.

Ouale au fost mancate cu pofta si toti cei care le-au gustat au spus ca le vor face si ei pentru ca reteta este foarte simpla.

Acum va las sa descoperiti ingredientele de care aveti nevoie, iar modul de pregatire il puteti viziona in filmul de mai jos.

INGREDIENTE:

6 oua fierte de consistenta tare

1/4 lingurita sare

2 linguri maioneza

1 lingura mustar

1/4 lingurita boia afumata

Pentru decor:

frunze de patrunjel

PREPARARE: 

Va invit sa vizionati filmul pentru a vedea metoda de preparare. Daca va place reteta sper ca o sa va abonati si o sa apasati clopotelul pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Daca va place aceasta reteta nu uitati sa imi trimiteti poze cu ouale pregatite de voi.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *