Gaina cu oua
Gaina cu oua. Il putem prepara atat pentru petreceri cat si pentru o banala gustare, atunci cand mofturosii vor ceva nou si vesel in meniu.
„Gaina cu oua” sau aperitivul foarte simpatic pe care copiii il adora.
Il putem prepara atat pentru petreceri cat si pentru o banala gustare, atunci cand mofturosii vor ceva nou si vesel in meniu.
Pentru copiii pana in 2 ani putem scoate mustarul din compozitie, oricum cantitatea este atat de mica incat o putem neglija.
Daca aveti nevoie de idei pentru aperitive reci pentru petrecerile copiilor veti gasi pe Diva In Bucatarie o multime de sugestii.
Cred ca toate mamicile sunt inspirate de copiii lor sa pregateasca aperitive haioase, mai ales cand acestia sunt foarte mici. Vrem sa le oferim nu doar ceva bun, gatit cu dragoste, ci si ceva dragut in farfurie.
Si ei aleg cu pchii mancarea, nu doar adultii.
Gaina cu oua am pregatit-o pentru a-l convinge pe Harry sa manance oua fierte la micul dejun. Nu il condamn, nici eu nu le iubeam cand eram mica, chiar si acum le prefer in varianta de oua umplute.
Daca eu eram mofturoasa cand eram mica, copilul meu este de zece ori mai mofturos. Nu accepta orice si nici el nu mananca mult timp un fel de mancare.
Din fericire, nu duc lipsa de idei si ii ofer mereu altceva. Tot din categoria oua umplute, decorate special pentru copii am pregatit unele simpatice decorate cu paianjeni din maslinesau oua umplute puisori.
Pentru copiii mai mari se pot pregati si briose aperitiv, retete de chec aperitiv, ce pot fi luate si in pachetel la gradinita sau la scoala, in excursii, dar pot fi servite si la petreceri sau aniversari.
Gaina cu oua a fost o sursa de inspiratie si pentru prietena mea Mihaela. Le-a facut si fetei ei Ana, dar si copiilor pe care i-a luat in taberele pe care le-a organizat la casuta ei de poveste.
Cred ca astfel de aperitive pot fi facute si impreuna cu copiii. Ii atragem cu joaca catre bucatarie, ii invatam sa descopere gusturi si experiente noi.
Acum va las asa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru „gaina cu oua” – aperitiv special pentru copii.
Ingrediente „Gaina cu oua”:
4 oua fierte – de consistenta tare
40 g sunca slaba tocata marunt (1 felie mare)
50 g cascaval ras
35 g unt
1/4 lingurita mustar dulce
1 lingurita smantana
1 praf de sare
1 praf piper macinat
Pentru decor:
morcov, boabe de piper, verdeata
Mod de preparare aperitiv copii „Gaina cu oua”:
Se pun ouale la fiert in apa rece. Se lasa sa fiarba 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.
Se curata ouale fierte, apoi se lasa sa se raceasca. Se taie un varf, asfel incat sa se se scoata galbenusul cu o lingurita.
Se dau prin razatoare sunca si cascavalul.
Se amesteca intr-un bol sunca, cascavalul, untul, mustarul, smantana,impreuna cu galbenusurile si albusurile din capacul taiat pe care le-am maruntit in prealabil cu un cutit.
Se asezoneaza cu putina sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Cu aceasta se vor umple ouale. Compozitia ramasa se va modela in forma de bilute intre palme.
Se aranjeaza bilutele pe platou. Acestea vor fi „ouale” gainuselor realizate din ouale umplute.
Se taie un morcov in felii subtiri si se decupeaza creasta si ciocul.
Ochii sunt realizati din boabe de piper sau din bucatele mici de masline.
Atat de simplu si atat de frumos si gustos!
Pofta buna!
Desigur ca sunt dedicate copiilor, in special, dar si pe mine m-ar incanta sa fiu servita cu asa un platou haios si gustos.
Ce frumos arata ! 🙂
Cata rabdare ai avut sa faci minunatiile astea !!! Super au iesit !! 😉
Adina, pentru copilul meu am rabdare fara limite…
Ce dragute gainuse! Mi-ar fi mila sa le mananc. :)))
Sunt excelente pentru decor.
Multumesc, Rita! Le mananca cei mici si pentru noi…