fbpx

RETETE RECENTE

GAINA CU OUA

May 30, 2012 | CATEGORIA

“Gaina cu oua” sau aperitivul foarte simpatic pe care copiii il adora.

Il putem prepara atat pentru petreceri cat si pentru o banala gustare, atunci cand mofturosii vor ceva nou si vesel in meniu.

Pentru copiii pana in 2 ani putem scoate mustarul din compozitie, oricum cantitatea este atat de mica incat o putem neglija.

Daca aveti nevoie de idei pentru aperitive reci pentru petrecerile copiilor veti gasi pe Diva In Bucatarie o multime de sugestii.

Cred ca toate mamicile sunt inspirate de copiii lor sa pregateasca aperitive haioase, mai ales cand acestia sunt foarte mici. Vrem sa le oferim nu doar ceva bun, gatit cu dragoste, ci si ceva dragut in farfurie.

Si ei aleg cu pchii mancarea, nu doar adultii.

Gaina cu oua am pregatit-o pentru a-l convinge pe Harry sa manance oua fierte la micul dejun. Nu il condamn, nici eu nu le iubeam cand eram mica, chiar si acum le prefer in varianta de oua umplute.

Daca eu eram mofturoasa cand eram mica, copilul meu este de zece ori mai mofturos. Nu accepta orice si nici el nu mananca mult timp un fel de mancare.

Din fericire, nu duc lipsa de idei si ii ofer mereu altceva. Tot din categoria oua umplute, decorate special pentru copii am pregatit unele simpatice decorate cu paianjeni din masline sau oua umplute puisori.

Pentru copiii mai mari se pot pregati si briose aperitiv, retete de chec aperitiv, ce pot fi luate si in pachetel la gradinita sau la scoala, in excursii, dar pot fi servite si la petreceri sau aniversari.

Gaina cu oua a fost o sursa de inspiratie si pentru prietena mea Mihaela. Le-a facut si fetei ei Ana, dar si copiilor pe care i-a luat in taberele pe care le-a organizat la casuta ei de poveste.

Cred ca astfel de aperitive pot fi facute si impreuna cu copiii. Ii atragem cu joaca catre bucatarie, ii invatam sa descopere gusturi si experiente noi.

Acum va las asa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru “gaina cu oua” – aperitiv special pentru copii.

INGREDIENTE:

4 oua fierte – de consistenta tare
40 g sunca slaba tocata marunt (1 felie mare)
50 g cascaval ras
35 g unt
1/4 lingurita mustar dulce
1 lingurita smantana
1 praf de sare
1 praf piper macinat

Pentru decor:
morcov, boabe de piper, verdeata

PREPARARE:

Curatam ouale fierte si le taiem un varf, asfel incat sa putem scoate cu o lingurita galbenusul.

Sunca si cascavalul le dam prin razatoare. Intr-un bol amestecam sunca, cascavalul, untul, mustarul, smantana,impreuna cu galbenusurile si albusurile din capacul taiat pe care le-am maruntit in prealabil cu un cutit. Asezonam cu putina sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Cu aceasta umplem ouale, iar din ce va ramane modelam bilute pe care le punem in platou. Acestea vor fi “ouale” gainuselor noastre.

Din morcovi taiem felii subtiri, apoi construim creasta si ciocul. Ochii ii punem din boabe de piper sau din bucatele mici de masline.
Punem gainusele langa oua, decoram cu verdeta si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen

    Desigur ca sunt dedicate copiilor, in special, dar si pe mine m-ar incanta sa fiu servita cu asa un platou haios si gustos.

  • Cata rabdare ai avut sa faci minunatiile astea !!! Super au iesit !! 😉

    • diva in bucatarie

      Adina, pentru copilul meu am rabdare fara limite…

  • Ce dragute gainuse! Mi-ar fi mila sa le mananc. :)))
    Sunt excelente pentru decor.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rita! Le mananca cei mici si pentru noi…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *