fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI “OITE BLANOASE” – cei mai simpatici biscuiti pentru Pasti

April 16, 2016 | CATEGORIA

Biscuiti oite blanoase – biscuiti fragezi cu unt in forma de oite, desert special pentru Sarbatorile Pascale. Prezentarea lor este m-a determinat sa ii declar “cei mai simpatici biscuiti pentru Pasti”.

Biscuitii sunt dragalasi si pot fi pregatiti cu cateva zile inainte. Pot fi pastrati pana la 7 zile intr-o cutie care se inchide etans (dar va garantez ca nu rezista atat).

Va propun sa ii surprindeti in acest an de Pasti pe cei mici cu biscuiti prezentati ca niste oite blanoase. Oitele sunt simpatice, delicioase si se vor termina mult mai repede decat timpul pe care il veti petrece in bucatarie pentru a-i realiza. Dar, puteti sa ii rugati pe copii sa va ajute la modelarea bilutelor si a oitelor si astfel veti avea parte de distractie in bucatarie.

Mai multe delicii speciale pentru copii gasiti daca apasati acest link. 

biscuiti-oite-blanoase

Am pregatit acum cativa ani chiar si un cozonac in aceasta forma: cozonac miel. A avut un succes urias printre prietenii copilului meu.

Creativitatea voastra in bucatarie va fi apreciata de cei mici. In plus, vor lua acest lucru ca pe o dovada in plus de iubire.

Am tot auzit in jurul meu mamici spunand ca nu au timp sa le faca ceva copiilor. Ceva doar pentru ei. Motivul era lipsa de timp. Nu cred ca exista asa ceva! Pur si simplu refuz sa accept ca nu exista timp pentru copil!

Puteti renunta la filmul de seara, la cafeaua bauta cu prietena la terasa sau la doua capitole din cartea pe care o cititi inainte de culcare si puteti pregatiti ceva dragut pentru copiii vostri! Cu asta raman! Amintirile acestea le vor ramane cel mai bine impregnate in memorie si vor conta enorm pentru ei.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru oite blanoase, cei mai simpatici biscuiti de Pasti pentru copii: 

INGREDIENTE:

300 g faina

120 g unt

120 g zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita pasta de vanilie

1 ou

1 lingurita miere de albine

2 lingurite pudra cacao neagra

1 lingurita lapte

PREPARARE:

Pentru a pregati biscuitii incepem sa mixam untul cu zaharul pudra, apoi adaugam oul, mierea de albine, extractul si pasta de vanilie. Incorporam apoi faina si amestecam pana la omogenizare.

Cantarim aluatul si il impartim in 2 bucati: 500 g si 95 g. Bucata mica de aluat o amestecam cu pudra de cacao si o lingurita de lapte. Dam aluatul la rece pentru 30-45 minute.

biscuiti-oite-blanoase-1biscuiti-oite-blanoase-2

Dupa acest interval cantarim cate 1 g  din aluatul alb – da, stiu,  suna ciudat si va lua mult timp, asa ca inarmati-va cu rabdare 🙂 )). Modelam fiecare bucatica intre palme ca o bila. Din aluatul maro luam bucatele de 2-3 grame (am cantarit doar primele 3-4 apoi le-am facut la ochi) si le modelam bilute le vom aplatiza usor pentru a da o forma aproximativa de cap de oaie. Din 10-12 bilute albe modelam corpul. Dupa ce punem pe pozitie bilele ce reprezinta blana si corpul, le aplatizam pana se vor lipi intre ele. Nu uitam sa punem oilor piciorusele si urechea. 🙂

biscuiti-oite-blanoase-3biscuiti-oite-blanoase-4

Coacem biscuitii “oite blanoase” timp de 10 minute in cutorul preincalzit la 180°C. Ii lasam sa se raceasca in tava sau ii punem pe un gratar cu ajutorul unei spatule, ridicandu-i cu grija. Dupa cateva minute din momentul in care i-am scos din cuptor pot fi manevrati usor, fara sa se rupa sau sa se desprinda ceva din compozitia nostra.

Spor la pregatit “oite blanoase”! 🙂

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Multumesc Teodora pentru poza! Ce surpriza frumoasa mi-ai facut!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *