fbpx

RETETE RECENTE

CAFEA DALGONA – RETETA CARE A CUCERIT INTERNETUL IN 2020

April 13, 2020 | CATEGORIA

Cafeaua Dalgona a devenit foarte populara in ultimile luni, fiind prezenta pe toate platformele de social media. Cafeaua Dalgona  (Dalgona Coffee sau Dalgona Milk) este o cafea servita in pahare sau cesti transparente. Este un fel de ness café frappe, a carui reteta am pregatit-o aici, dar difera atat din punct de vedere al consistentei, cat si al gustului.

Reteta a plecat din Coreea de Sud si a devenit una din modalitatile cele mai apreciate de a prepara cafeaua acasa in perioada carantinei din cauza acestei pandemii globale. Si indienii au o bautura asemanatoare, diferenta dintre cele doua consta in faptul ca se toarna laptele peste spuma de ness.

Se pare ca termenul de “cafea dalgona”a aparut pe google dupa 26 ianuarie si a fost popularizat de un coreean pe You Tube, acesta avand peste 8 milioane de vizualizari in 2 luni, in timp ce pe #dalgonacoffee  pe TikToK a depasit 3.4 milioane vizualizari pana in 20 martie, iar pe Instagram eticheta pusa acestei bauturi a inceput sa creasca de la o zi la alta, trecand de 120k.

Altii sustin ca aceasta cafea a fost facuta cunoscuta prima oara de actorul sud-coreean Jung II_woo caruia I s-a servit aceasta bautura cand a vizitat Macao si acesta a simtit gustul Dalgona din copilarie.

Dalgona este de fapt o bomboana  ce aduce cu acadalele mari si este realizata din zahar brun, sirop de porumb, bicarbonat si otet.

Cafea Dalgona este o cafea spumoasa ce ma face sa ma gandesc la untul de arahide. Exista si variante cu pudra de matcha sau pudra de cacao pentru cei care nu iubesc cafeaua instant.

Daca vi s-a facut dor de vara, de frappe-urile baute la terasa cu prietenii, ei bine puteti incerca aceasta cafea Dalgona si intrati cu prietenii pe WhatsApp sau pe Skype si astfel veti simti ca aceasta perioada de distantare sociala trece mai usor. In aceasta perioada cei mai multi dintre noi petrecem foarte mult timp pe internet. O facem pentru a comanda diverse lucruri, ne uitam la filme, cautam informatii sau comunicam cu cei dragi.

Telekom vine in sprijinul vostru si are pentru voi retete de nerefuzat la portarea in alte retele: net 4G nelimitat, minute si SMS-uri nelimitate si o reducere de 50% la abonamente in  primele 12 luni de la portare. Oferta este valabila si pentru portarea de la cartela.

Iar eu, am pregatit aceasta reteta special pentru contul de Instagram al Telekom Romania. Puteti urmari reteta in format video postata acolo. Daca veti deveni unul din urmaritorii contului veti fi la curent cu noutatile, dar si cu alte surprize pe care le-am pregatit pentru voi.

O reteta foarte simpla, ce pare greu de pregatit, aduce foarte mult cu ness-ul pe care il pregateam in studentie, dar am si acum zile in care mi se face dor de o ceasca de ness si il pregatesc frecand ness-ul cu zahar intr-o cana cu lingurita adaugand treptat apa fierbinte. Obtineam practic aceeasi spuma, dar munceam ceva mai mult. Nu foloseam lapte, cum nu prea folosesc nici azi la cafea. Pe vremea aceea ness-ul era la moda si imi placea sa il pregatesc atat pentru mine cat si pentru colegii ce veneau sa invatam in sesiune. Chiar aveam doi colegi care imi aduceau un borcan de ness cadou dupa ce imprumutam cursurile mele.

Pentru a pregati crema acestei cafele aveti nevoie de cantitati egale de cafea solubila (ness), zahar si apa fierbinte. Acestea vor fi amestecate pana cand obtineti o spuma ca o crema tare.

Mie imi place cafeaua foarte tare, dar daca voi nu obisnuiti sa beti cafea tare, atunci impartiti crema Dalgona in 2 doua pahare de lapte sau reduceti la jumatate cantitatile pentru crema. Trebuie sa aveti in vedere ca oricum va fi diluata de lapte si cuburi de gheata, dar ness-ul este mai tare decat o cafea obisnuita la espressor.

Daca vreti sa vedeti cum se face cafeaua dalgona, va las lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas.

INGREDIENTE:

4 lingurite rase de cafea solubila (ness)

4 lingurite de zahar

4 lingurite de apa fierbinte

200 ml lapte rece

cuburi de gheata

PREPARARE:

Am pus intr-un vas ness-ul, am adaugat zaharul si am turnat apa fierbinte.

Cu ajutorul unui mixer (daca stati bine la capitolul rabdare incercati cu un tel) se freaca compozitia pana cand aceasat devine o spuma cremoasa ce va creste in volum. I-am facut o proba, exact ca la bezele. Am, intors castronul si nu a cazut nici macar o picatura.

Am luat o cana, am turnat laptele, am pus cuburile de gheata si am adaugat spuma.

Asta este tot!

Ce spuneti o incercati si  voi?

Va astept pozele…

 

Iata reteta si in varianta video – si nu uitati de ofertele de portare oferite de Telekom Romania!

 

Prima poza cu cafea am primit-o in cateva ore de la fina mea draga. Multumesc, Carina!

Si la distanta de 30 minute am primit aceasta poza frumoasa de la Ema Ciceu. Multumesc!

Madalina Raduca arata tare bine cafeaua ta!

Iata cat de cremoasa I-a iesit Taniei!

Comentarii

  • Herman Magdalena.

    25g ness????? Asta inseamna 1/4cutie ness intr-o ceașcă.Moarte
    curată.

    • Nu stiu ce cantar aveti si ce model de lingurita, dar eu cred ca nu ati cantarit bine. 4 lingurite de ness inseamna fix 8 g.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *