fbpx

RETETE RECENTE

PLACINTA CU IAURT GRECESC SI BRANZA SARATA

April 10, 2020 | CATEGORIA

Placinta cu iaurt grecesc si branza sarata este o reteta simpla, usoara si gustoasa. Iese pufoasa, fina, satioasa si se pregateste foarte repede daca ai toate ingredientele la indemana.

De aceea, alaturi de Danone, vrem sa iti aducem o reteta de care sa te bucuri alaturi de cei dragi in aceste zile dificile. Chiar daca nu lasi garda jos, poti privi spre viitor cu optimism si speranta.

Poti pregati retete gustoase, simple si foarte usor de facut alaturi de copilul tau. Timpul va trece mai frumos si te vei incarca de energie si voie buna.

Poti transforma gatitul intr-o joaca, lasandu-l pe cel mic sa se implice in pregatirea retetei. Probabil iti doreai mai mult timp alaturi de copil, timp de calitate in care joaca, creatia si imaginatia sa fie aduse si in bucatarie. Cand ai zambetul pe buze parca si mancarea iese mai buna. In concluzie, poti spune ca in aceste zile, #stamacasa si #creamacasa.

Consumul de iaurt iti aduce o multime de beneficii . In primul rand, bacteriile bune pe care le contine ajuta microflora (sau microbiota) intestinala. Avand in vedere ca provine din lapte acesta aduce la pachet calciu, Vitamine B, potasiu si magneziu.

Cu iaurt natural de la Danone am pregatit deja o reteta de briose aperitiv cu cascaval. Daca nu ai citit inca reteta poti da click aici. Sunt sigura ca o sa iti placa.

Placinta cu iaurt grecesc si branza sarata poate fi mancata la mic dejun, dar si la cina si nu ii vei refuza copilului o bucata de placinta chiar si intre mese, caci va deveni una din gustarile preferate.

O poti manca la micul dejun, poate fi o gustare sau o poti transforma in cina simpla, cu un iaurt alaturi. Cand va veni momentul in care vei merge la picnic, o placinta cu iaurt grecesc si branza sarata ar putea gustarea perfecta in asteptarea gratarului.

Iti las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru placinta cu iaurt grecesc si branza sarata.

INGREDIENTE:

(tava 23*32 cm)

400 g foi placinta

6 oua mari

450 g iaurt in stil grecesc Danone

200 g cascaval

300 g telemea

ulei pentru uns foile

Pentru topping:

1 iaurt grecesc Danone

2 oua

PREPARARE:

Daca iti pregatesti ingredientele la indemana vei termina de pregatit reteta rapid. Vei preincalzi cuptorul la 180°C, astfel incat sa nu pierzi timp dupa ce ai pregatit placinta.

Poti sa lasi copilul sa supravegheze mixerul ce va amesteca 6 oua cu un varf cutit de sare. In acest timp tu poti rade cascavalul si branza sarata, apoi le amesteci.

 

Il vei ruga pe cel mic sa adauge 3 iaurturi in stil grecesc Danone si va mixa pana cand s-a omogenizat compozitia.

Tot el va adauga si branza si va amesteca cu o lingura. Operatiunea de ungere a foilor cu ulei ar putea sa fie dificila, asa ca cel mai bine ar fi ca tu sa faci acest lucru, apoi aranjezi in tava un strat de 4 foi.

Daca foile sunt o idee mai mari decat tava, atunci poti sa le incretesti putin cand le pui in tava. Vei turna peste foi un strat din compozitia de oua cu iaurt Danone in stil grecesc si branza sarata.

Peste acesta vei pune un alt strat de 2 foi, apoi crema de iaurt cu branza si vei continua in asa fel incat sa ai 4 straturi de crema si 5 straturi de foi. Ultimul rand de foi va fi format tot din 4 bucati, asa cum a fost si la inceput.

Daca cel mic a avut rabdare sa te astepte sa asamblezi placinta, il poti ruga sa mixeze 2 oua cu 1 iaurt Danone in stil grecesc si il vei lasa pe el sa unga placinta cu acesta.

In acest moment vei pune placinta la cuptor si o vei lasa 35-45 minute sau pana se rumeneste frumos la suprafata.

O scoti din cuptor si o lasi sa raceasca, apoi o poti felia cu un cutit bine ascutit.

Iti doresc spor la pregatit placinta cu iaurt grecesc si branza sarata!

Liliana Rodica a facut placinta si i-a iesit tare frumoasa! Multumesc!

Ce frumoasa a iesit placinta Georgianei! Multumesc pentru poza!

Si Iulia Simionas a facut placinta cu iaurt. Multumesc pentru poza!

Placinta facuta de Alina Ioana Parvu. Multumesc!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *