Cotlet de porc la tigaie cu couscous
Cotlet de porc la tigaie cu couscous. Puteti retine ideea si pentru vremurile linistite, care vor urma sper cat mai curand.
Cotlet de porc la tigaie cu couscous este propunerea mea de reteta simpla si gustoasa atat pentru aceasta perioada in care trebuie sa stam acasa si sa gatim cu ce avem la indemana.
Puteti retine ideea si pentru vremurile linistite, care vor urma sper cat mai curand.
Reteta de cotlet de porc la tigaie cu couscous este rapida si se face foarte usor. Orice incepator in ale gatitului o poate pregati.
In plus, puteti sa modificati sosul dupa propriul gust, dar si in functie de ce aveti in frigider. Puteti adauga smantana pentru gatit sau mustar, ketchup de casa, suc de rosii.
Garnitura de couscous este inspirata de o reteta turceasca care se pregateste cu bulgur (kisir). Nu toata lumea are in casa bulgur, dar se pare ca couscous-ul este mult mai prezent in bucatariile romanilor, asa ca am adaptat reteta.
Atat bulgurul, cat si couscous-ul au boabele mici, dar arata diferit. Bulgurul este obtinut din boabe intregi de grau ce sunt partial fierte, uscate si sparte, asa ca acesta se va gati prin fierbere, destul de repede.
Couscous-ul este o pasta din grau dur. Bulgurul se fierbe 15-20 minute, in timp ce couscous-ul nu are nevoie de gatire, doar se toarna apa/ supa fierbinte peste acesta si are nevoie de un timp de 5-10 minute (in functie de producatori) de asteptare.
Daca nu aveti in casa couscous puteti folosi bulgur. Ambele variante sunt bune, gustoase si sanatoase, fiind surse bune de fibre, proteine, minerale si nutrient.
Pana la urma, daca nu aveti nici acest ingredient, puteti folosi orez pe care il veti fierbe cu supa de legume.
Cotletul de porc dezosat prajit in tigaie risca sa devina tare, dar daca vreti sa aveti o friptura frageda si suculenta nu trebuie sa tineti bucata de carne prea mult pe foc.
Timpul de prajire este de 2-3 minute pe fiecare parte pentru feliile subtiri si 4 minute pentru cele groase.
Ar fi bine sa puteti sa va portionati singuri feliile, lasandu-le mai groase, dar daca le cumparati gata feliate si sunt subtirele incingeti bine tigaia in avans.
In plus, carnea trebuie scoasa din frigider cu minim 45-60 minute inainte. Dupa ce prajiti carnea este bine sa o lasati 5 minute sa astepte pana o mancati. In acest timp pregatiti garnitura.
Suntem afectati de ceea ce se intampla la noi in tara. Trebuie sa ramanem sanatosi, sa avem grija de noi si de cei dragi.
Am peste 30 de zile de stat acasa si am de gand sa raman aici cat va fi nevoie.
Sper ca veti si voi acest lucru. Daca gatim impreuna putem folosi si hastagul #stamlamasaimpreunacasa.
Asa cum va spuneam la inceputul postarii, am foarte multe zile de stat in casa.
Legumele nu sunt la fel de proaspete, am terminat stock-ul de supa facut de mine si pastrat in congelator.
Am ales sa aduc gust mai bun mancarii folosind Delikat Bulgarasi de Savoare Legume fara monoglutamat de sodiu adaugat, fara conservanti sau coloranti.
Datorita amestecului ideal de legume conservate prin uscare, verdeturi si ierburi aromate, noul Delikat Bulgarasi Savoare Legume ofera mancarurilor gustul desavarsit de acasa.
Atunci cand adaugati Delikat Bulgarasi de Savoare, este recomandat a nu se mai adauga sare in plus, cu exceptia celor care obisnuiesc sa manance mai sarat.
Daca alegeti sa pregati in locul cotletului de porc o friptura de pui, atunci puteti folosi Delikat Bulgarasi de Savoare cu Gust de Gaina.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cotlet de porc la tigaie cu couscous.
Ingrediente cotlet de porc la tigaie cu couscous:
(Pentru 2 persoane)
500 ml apa fierbinte
1 lingura Delikat Bulgarasi de Savoare Legume – fara monoglutamat adaugat
2 buc cotlet de porc dezosate de marime medie-mare
ulei pentru prajit
1 cub unt – aprox 30 g
1 lingura faina
120 g cuscus
1 ceapa rosie mica
1 lingura pasta de rosii sau bulion
Patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare cotlet de porc la tigaie cu couscous:
Am dizolvat o lingura Delikat Bulgarasi de Savoare Legume in apa fierbinte.
Daca veti pregati piept de pui in locul cotletului, atunci folositi Delikat Bulgarasi de Savoare cu gust de Gaina.
Am turnat 250 ml de supa fierbinte peste couscous si am acoperit vasul.
Am prajit cotletul de porc in uleiul incins in jur de 3 minute pe ambele parti. Timpul de prajire depinde de grosimea bucatilor de carne.
Le-am scos din tigaie, apoi am pus untul. Dupa ce s-a topit am adaugat faina, am amestecat-o bine, incercand sa dizolv si resturile de la friptura lipite de tigaie.
Acestea dau gust bun sosului.
Am dizolvat apoi cu supa. Veti turna supa cat veti considera ca este nevoie pentru ca sosul sa nu fie gros, dar nici foarte diluat. Intre 100 si 150 ml.
Couscousul a absorbit in acest timp supa, asa ca poate fi aerat cu o furculita.
Intr-o tigaie am calit ceapa, apoi am adaugat o lingura pasta de rosii. Am lasat in jur de 1 minut sa se caleasca, amestecand continuu.
Am pus couscousul peste acestea si l-am sotat in jur de 2 minute.
Reteta de cotlet de porc la tigaie cu couscous este gata!
Atat de simplu si atat de rapid!
Sper ca reteta mea de cotlet de porc la tigaie cu couscous este de folos in aceasta perioada, in care stam cu totii acasa si gatim cu ce avem prin casa, dar reusim sa facem preparate gustoase pe care le vom reface si dupa aceasta etapa.
Pana atunci Stati Acasa! Aveti grija de voi si de cei dragi!
Va las acum si reteta video pentru a vedea cat de rapid si usor puteti face cotlet de porc la tigaie cu couscous.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.