fbpx

RETETE RECENTE

DROB DE CURCAN CU CIUPERCI IN FOI DE PLACINTA

April 6, 2020 | CATEGORIA

Drobul este un preparat traditional ce nu lipseste pe masa de Pasti.

Reteta de drob de curcan cu ciuperci in foi de placinta este o alternativa simpla si gustoasa la drobul de miel de Pasti, atat pentru cei care nu iubesc carnea de miel/ied, cat si pentru cei care se vor aproviziona mai greu in aceasta perioada, cand trebuie sa stam acasa, protejandu-ne pe noi si pe cei dragi.

Am pregatit un drob de curcan cu ciuperci fin, moale si aromat fara ca acesta sa fie inecacios. Cred ca este una din cele mai delicioase retete de drob. Sotul meu il prefera cu mustar, iar mama mea isi pune langa acesta ridichi si ceapa cerde.

Eu mi-am facut cumparaturile online, asa ca m-am gandit sa le pregatesc alor mei un drob gustos, dar si spectaculos ca prezentare. Nu am primit tot ce am comandat, caci as fi pus si pipote si inima, dar pana la urma cred ca nici nu aveam nevoie de aceste ingrediente, caci a iesit fix cum mi-l doream, iar bucuria a fost cu atat mai mare cand am vazut sa este savurat cu mare placere.

Partea buna a acestei retete este ca poate fi pregatit oricand veti avea pofta de ea. Nu trebuie sa asteptati doar Sarbatorile Pascale pentru a face drob din carne de pasare.

Din fericire reteta mea de drob de curcan cu ciuperci in foi de placinta se face foarte usor si puteti inlocui carnea si ficatul de curcan cu pui sau cu carne de porc.

Carnea de curcan are putine calorii, este recomandata si copiilor pentru ca are vitamine si minerale esentiale organismului, dar este si o sursa buna de aminoacizi esentiali.

Iata ca reteta mea nu este doar gustoasa si aspectoasa, dar si o idee sanatoasa pentru aceste Sarbatori Pascale.

Pentru ca drobul sa fie gustos, fara sa fie uscat si fad, am folosit ciuperci ce aduc umiditate, rom (acesta elimina mirosul ficatului) si multe oua. Consistenta inainte de a ajunge in tava a pastei trebuie sa fie moale. Un alt secret al drobului de curcan cu ciuperci in foi de placinta este timpul de coacere. Nu ar trebui sa depaseasca 30-35 minute. Toate ingredientele sunt gatite in prealabil, coacerea asigurand doar legarea acestora.

Verdeturile si condimentele sunt la fel de importante, poate chiar cele mai importante.

Pentru a face un drob gustos este important sa folositi verdeturi. Dar, daca aveti cum sa le procurati, atunci puteti folosi marar, patrunjel sau cimbru uscat de la Kotányi.

Primul magazin de la care pot face cumparaturi este la 2 km  de casa, asa ca daca raman in pana de verdeturi proaspete folosesc produsele Kotanyi, pe care le am mereu in casa.

V-am aratat in decembrie ce sarmalute gustoase am facut cu ajutorul acestora, iar daca nu ati vazut inca reteta va invit sa dati click aici.

 

Avand in vedere ca nu este un drob clasic, nu am folosit prapur. L-am imbracat cu foi de placinta, dar puteti sa fositi si aluat de foietaj.

Sigur va iesi la fel de gustos.

Daca vreti sa va inspirati si sa gatiti alte retete de drob, atunci accesati acest link.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel mai bun drob de curcan cu ciuperci in foi de placinta.

 

INGREDIENTE:

(tava 13*24 cm)

700 g piept de curcan

700 g ficat de curcan

250 g ciuperci champignon

6 oua mari crude

2 oua fierte de consistenta tare

1 ceapa galbena mica

3 cepe verzi

3 buc. usturoi verde

1/2 legatura patrunjel verde

1/2 legatura marar verde

2 lingurite sare

1 lingurita varfuita cimbru uscat Kotányi

1 lingurita piper macinat Kotányi

1/2 lingurita boia afumata Kotányi

1 lingurita Amestec de asezonare Drob Kotányi Savori Romanesti

1 catel usturoi

60 ml rom/ coniac

aprox. 400 ml lapte rece – pentru ficat

ulei pentru prajit si pentru uns foile

4 foi de placinta

PREPARARE:

Imi place sa imi aranjez ingredientele la indemana inainte de a incepe sa gatesc, astfel incat sa mearga totul rapid si cursiv.

Am pus ficateii intr-un bol si i-am acoperit cu apa, apoi i-am pus in frigider pentru 15 minute. Am repetat operatiunea, dupa ce i-am scurs de apa si i-am clatit si i-am pus alte 15 minute la frigider, iar a treia oara am scurs apa, am clatit ficateii si i-am acoperit cu lapte, apoi i-am pus pentru alte 15-20 minute la rece. In acest interval de timp am taiat pieptul de curcan in cuburi medii. Am prajit pieptul de curcan in ulei incins, la foc mic spre mediu, pana s-au rumenit cuburile pe toate partile.

Am avut timp sa toc ceapa verde, usturoiul verde si ciupercile in cuburi medii (in timpul gatirii volumul lor va scadea). Am pus si 2 oua la fiert. In general le pun intregi, dar de data aceasta le voi toca.

Am tocat si ceapa galbena, apoi verdeturile. Am scos pieptul de pui prajit din tigaie, apoi am prajit ficatul pana cand nu a mai iesit sange din acesta, dar nu va fi prajit excesiv pentru a nu-l usca.

Aveti grija sa nu puneti sare peste ficat! Aceasta il va intari.

Intr-o alta tigaie am calit ciupercile, apoi am adaugat ceapa verde, usturoiul verde si ceapa galbena si am continuat sa le sotez pana s-au gatit si acestea.

La final am adaugat 1 catel de usturoi dat prin presa si am mai sotat 15 secunde, amestecand continuu.

Am oprit 2 ficatei de curcan si i-am tocat cubulete.

Am dat prin masina de tocat pieptul de curcan si restul de ficatei.

Am adaugat verdeturile tocate si 1/2 lingurita boia de ardei afumata Kotányi.

Am pus aproximativ o lingurita de piper macinat de la Kotányi, o lingurita varfuita de cimbru uscat de la Kotányi, o lingurita de Amestec de asezonare drob Kotányi Savori Romanesti si 2 lingurite de sare.

Am pus ciupercile cu ceapa si usturoi peste compozitia de carne, ficatul taiat cubulate, apoi am batut 6 oua si le-am turnat peste carne, caci acestea vor lega compozitia.

Si acum, la final, am adaugat romul ce va da un parfum foarte placut drobului. Am amestecat compozitia cu mana pana s-a omogenizat. Am verificat daca se leaga strangand-o usor in mana.

Daca obtineti o compozitie cu textura unei paste inseamna ca este ceea ce trebuie.

Am uns 4 foi de placinta cu ulei si le-am pus in tava urmarind conturul tavii. Intr-o parte am imbracat marginea tavii foarte putin, iar in cealalata parte ramane restul ce va imbraca drobul la final.

Am pus foile peste drob, le-am aranjat apoi am pus drobul sa se coaca timp de 35-45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Am lasat drobul sa se raceasca cateva ore, apoi l-am taiat.

Va doresc sa aveti Sarbatori Luminate si multa sanatate!

 

 

Comentarii

  • Stancuna

    Un borcanel cu verdeață

  • Rodica Granpier

    Arată delicios ,nu sunt fan drob,dar reteta aceasta suna foarte bine,multumim.

  • Leontin Pavel Ciuturas

    Arată grozav si îmi pare ușor de făcut.

  • Leontin Pavel Ciuturas

    Îmi pare ușor de făcut. Vom încerca să facem acum de sărbători această variantă. Arată grozav.

  • Gheorghe Roxana Andreea

    Arată apetisant cu siguranta voi face de Paști aceasta reteta

  • Eu as mai adauga o lingurita de condiment pui cu rozmarin

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *