fbpx

RETETE RECENTE

RASOL DE PUI CU LEGUME

April 5, 2020 | CATEGORIA

Rasol de pui sau orice rasol de carne de pasare (gaina, cocos, curcan, gasca, bibilica) este o reteta traditionala, gustoasa, usor de pregatit, o mancare simpla si savuroasa. Se mananca in general cu mamaliga, sos cu usturoi, dar merge si cu hrean si paine. Intalnit mai ales in Moldova, rasolul de pasare, este insotit de legumele care au fiert alaturi de acesta.

Reteta de rasol este doar carne fiarta cu diferite ingrediente, asa ca depinde voi ce puneti la fiert langa carne pentru a obtine la final un preparat simplu dar spectaculos de gustos in acelasi timp.

Daca va intrebati ce legume merg langa carnea fiarta si cum se face un rasol perfect, pe gustul celor care il vor manca, ei bine o sa gasiti raspunsurile in aceasta postare.

Secretul gustului bun al acestui rasolul de pui cu legume sta in carnea unei pasari crescute in batatura, dar daca nu aveti ocazia sa cumparati una de la tarani, atunci cautati pasari crescute fara hormoni.

Foarte importante sunt si condimentele puse in supa, legumele, iar sosul final care contine obligatoriu usturoi si supa in care a fiert pasarea este exact ceea ce are nevoie mancarea pentru a fi savurata cu mare pofta.

Partea extraordinar de buna la mancarea asta este ca zeama in care fierbe pasarea este in realitate supa clara folosita pentru supa cu galuste sau supa cu taitei. Exista reteta care pun si cartofi la fiert in aceeasi zeama.  Eu ii pun la final, in ultimele 3-4 minute, dupa ce i-am fiert separat intregi in coaja. Ii pun curatati de coaja, dar intregi, in supa cat sa intre si in acestia aroma si gustul supei de pasare.  Puteti sa ii puneti la fiert cu restul legumelor, alaturi de carne, asa cum recomanda multe alte persoane, dar nu veti reusi sa obtineti la final o supa clara, asa ca mai bine de jumatate din cantitatea de zeama in care fierbe pasarea este aruncata. Din acest motiv va indemn sa mergeti pe mana mea si veti avea doua reteta intr-una, iar la final veti fi incantati de gust si, in plus, veti face si economie de bani si timp, avand doua feluri gatite in acelasi timp.

Daca vrei sa vezi si alte retete de rasol puteti incerca rasol de vita cu sos de hrean, rasol de vita cu morcovi in sos de bere, rasol de porc cu cartofi, morcovi si mozzarella, osso Bucco cu paste, rasol de somn pe pat de cartofi cu maioneza. Dati click pe fiecare titlu de reteta si veti fi directionati la reteta dorita.

Toate retetele cu carne de pui pregatite de mine le veti putea vedea daca dati click aici. Am reusit sa pregatesc peste 150 retete cu pui din toate categoriile: aperitive, salate, fripturi, tocanite sau mancaruri cu sos, supe si ciorbe.

Revenind la reteta de rasol de pui va invit sa o pregatiti si voi si sa imi spuneti daca nu vi se pare ca este foarte gustoasa. Sper din suflet sa gasiti si voi un pui sau alta pasare de tara, cu pielea galbena, cu grasime sub piele ce va da culoare si gust bun.

Iata cum se face un rasol de pui gustos si care sunt ingredientele de care aveti nevoie:

INGREDIENTE:

1 pasare intreaga (aprox 2 kg)

6 morcovi medii-mari

1/2 radacina telina

2 radacini maricele pastarnac sau patrunjel

1 ceapa

1 frunza dafin

1/2 lingurita boabe de piper

1 lingurita sare

800 g cartofi

5-6 catei usturoi

2 linguri ulei masline

optional: boia afumata/picanta

PREPARARE:

Am pus la fiert carnea de pui curatata foarte bine in prealabil. Apa trebuie sa acopere carnea si sa fie 2-3 degete deasupra acesteia. Nu am pus sare in apa.

Am luat spuma cat timp a fost nevoie, pana cand nu s-a mai format. Am fiert la foc mic spre foarte mic.

Intr-o alta oala am pus la fiert cativa cartofi cu coaja spalata foarte bine.

Cand carnea a dat semne ca incepe sa se fiarba am adaugat morcovii, pastarnacul, ceapa intreaga intepata cu scobitori pentru a ramane intreaga , frunza de dafin, un catel usturoi intreg si boabele de piper.

Am fiert pana cand toate ingredientele din supa au fost bine gatite, iar carnea se lua de pe os. Cu 5 minute inainte de a opri focul am adaugat cartofii intregi si 1 lingurita varfuita de sare.

Am oprit focul si am strecurat supa.

Am luat 2 polonice mari de supa, am pus usturoiul pisat in aceasta si am pus sa fiarba la foc mic pentru alte 4-5 minute (2-3 clocote).

Am impartit carnea si legumele in farfurii, am turnat sosul format supa cu usturoi peste carne si putin ulei de masline.  Daca vreti rasolul cu mai multa zeama puneti pentru fiecare portie cate un polonic de supa la fiert cu usturoiul pisat/ dat prin presa.

Asta e tot!

Noi am avut la masa supa clara de pui cu taitei (supa in care nu am pus usturoi), dar si rasol de pui cu legume.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *