Rasol de pui cu legume
Rasol de pui
Rasol de pui cu legume
Rasol de pui reteta. Cum se gateste rasol de pui cu legume? Reteta moldoveneasca de rasol de pui cu legume. Rasol din carne de pasare cu mamaliga. Rasol de pui cu usturoi. Cum se face sosul pentru reteta de rasol de pui? Cu ce mananci rasolul de pui? Cum se face un rasol de pui cu legume natur?
Despre reteta
Rasol de puicu legume sau orice rasol de carne de pasare (gaina, cocos, curcan, gasca, rata, bibilica) este o reteta traditionala, gustoasa, usor de pregatit, o mancare simpla si savuroasa.
Se mananca in general cu mamaliga, sos cu usturoi, dar merge si cu hrean si paine.
Intalnit mai ales in Moldova, rasolul de pasare, este insotit de legumele care au fiert alaturi de acesta.
Despre ingrediente
Reteta de rasol de pui este doar carne fiarta cu diferite ingrediente, asa ca depinde voi ce puneti la fiert langa carne pentru a obtine la final un preparat simplu dar spectaculos de gustos in acelasi timp.
Daca va intrebati ce legume merg langa carnea fiarta si cum se face un rasol perfect, pe gustul celor care il vor manca, ei bine o sa gasiti raspunsurile in aceasta postare.
Secretul gustului bun al retetei de rasol de pui cu legume sta in carnea unei pasari crescute in batatura, dar daca nu aveti ocazia sa cumparati una de la tarani, atunci cautati pasari crescute fara hormoni.
Foarte importante sunt si condimentele puse in supa, legumele, iar sosul final care contine obligatoriu usturoi si supa in care a fiert pasarea este exact ceea ce are nevoie mancarea pentru a fi savurata cu mare pofta.
Sfaturi
Partea extraordinar de buna la reteta de rasol de pui cu legume este ca zeama in care fierbe pasarea este in realitate supa clara folosita pentru supa cu galuste sau supa cu taitei.
Exista retete in care se pun si cartofi la fiert in aceeasi zeama.
Eu ii pun la final, in ultimele 3-4 minute, dupa ce i-am fiert separat intregi in coaja.
Ii pun curatati de coaja, dar intregi, in supa cat sa intre si in acestia aroma si gustul supei de pasare.
Puteti sa ii puneti la fiert cu restul legumelor, alaturi de carne, asa cum recomanda multe alte persoane, dar nu veti reusi sa obtineti la final o supa clara.
Mai bine de jumatate din cantitatea de zeama in care fierbe pasarea este aruncata.
Din acest motiv va indemn sa mergeti pe mana mea si veti avea doua reteta intr-una, iar la final veti fi incantati de gust.
In plus, veti face si economie de bani si timp, avand doua feluri gatite in acelasi timp.
Daca vrei sa vezi si alte retete de rasol va las cateva sugestii mai jos:
- 1. rasol de vita cu sos de hrean,
- 2. rasol de vita cu morcovi in sos de bere,
- 3. rasol de porc cu cartofi, morcovi si mozzarella,
- 4. osso Bucco cu paste,
- 5. rasol de somn pe pat de cartofi cu maioneza.
Toate retetele cu carne de pui pregatite de mine le poti vedea aici.
Am reusit sa pregatesc peste 150 retete cu pui din toate categoriile: aperitive, salate, fripturi, tocanite sau mancaruri cu sos, supe si ciorbe.
Iata cum se face un rasol de pui gustos si care sunt ingredientele de care ai nevoie:
Ingrediente:
1 pasare intreaga (aprox 2 kg)
6 morcovi medii-mari
1/2 radacina telina
2 radacini maricele pastarnac sau patrunjel
1 ceapa
1 frunza dafin
1/2 lingurita boabe de piper
1 lingurita sare
800 g cartofi
5-6 catei usturoi
2 linguri ulei masline
optional: boia afumata/picanta
Mod de preparare rasol de pui cu legume:
Pregatirea ingredientelor
Am pregatit carnea si am curatat legumele.
Cartofii i-am lasat cu coaja si i-am spalat foarte bine.
Fierberea rasolului
Am pus la fiert carnea de pui curatata foarte bine in prealabil.
Apa trebuie sa acopere carnea si sa fie 2-3 degete deasupra acesteia. Nu am pus sare in apa.
Am luat spuma cat timp a fost nevoie, pana cand nu s-a mai format.
Am fiert la foc mic spre foarte mic.
Intr-o alta oala am pus la fiert cativa cartofi cu coaja spalata foarte bine.
Cand carnea a dat semne ca incepe sa se fiarba am adaugat morcovii, pastarnacul, ceapa intreaga.
Ca sa nu se destrame am intepat ceapa cu scobitori.
Am amaduagt o frunza de dafin, un catel usturoi intreg si boabe de piper.
Am fiert pana cand toate ingredientele din supa au fost bine gatite, iar carnea se lua usor de pe os.
Adaugare cartofi.
Cu 5 minute inainte de a opri focul am adaugat cartofii fierti, intregi si curatati de coaja.
Am adaugat o lingurita varfuita de sare, apoi am oprit focul si am strecurat supa.
Pregatire sos
In acest moment am pregatit sosul pentru rasolul de pui cu legume.
Am luat 2 polonice mari de supa, am pus usturoiul pisat in aceasta.
L-am pus sa fiarba la foc mic pentru alte 4-5 minute (2-3 clocote).
Servire rasol de pui cu legume
Am impartit carnea si legumele in farfurii, am turnat sosul si putin ulei de masline.
Daca vrei mai multa zeama langa acest rasol de pui cu legume potii pentru fiecare farfurie cate un polonic din supa fiarta cu usturoiul dat prin presa.
Eu il mananc cu paine, dar mama prefera mamaliga calda langa acesta.
Din zeama ramasa am facut supa cu taitei.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca ti-a placut reteta te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.