Placinta cu branza si aluat fraged

15 februarie 2024Diva in Bucatarie

Placinta cu branza si aluat fraged

placinta cu branza si aluat fraged reteta diva in bucatarie A
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 50 Min Timp total: 1 Ore

Placinta cu branza si aluat fraged se face usor.

Blatul crocant si umplutura cremoasa si gustoasa te fac sa nu te opresti la o singura bucata.

Este desertul perfect pentru a-i rasfata pe cei dragi cu ceva bun.

Pregatesc adesea placinta cu branza si aluat fraged pentru lasata secului la branza, cand vin finii in vizita.

placinta cu branza si aluat fraged reteta diva in bucatarie b

Iti las cateva sfaturi pentru ca placinta cu branza si aluat fraged sa iasa perfecta:

  1. Folosesti unt gras, minim 80% grasime
  2. Lasi aluatul in frigider sa se intareasca putin inainte sa il intinzi
  3. Branza de vaci ar trebui sa fie uscata. Daca este cremoasa o lasi sa se scurga minim 12 ore.
  4. Hidratezi stafidele inainte sa le pui in crema de branza.
  5. Daca nu iti place romul poti folosi extract de vanilie sau extract natural de portocale.
  6. Coaja de portocale trebuie sa fie de la fructe bio, a caror coaja nu a fost tratata. Poti gasi in comert pudra de coaja de portocale.
  7. Daca nu iti plac stafidele poti sa le inlocuiesti cu merisoare sau alte fructe confiate.
  8. In cazul in care crema de branza este prea moale (ai folosit oua mari sau branza nu este uscata), poti adauga in compozitie 2 linguri amidon sau gris.
  9. Daca nu locuiesti In Romania poti folosi ricotta dulce

Cel mai bun sfat pe care pot sa il las aici este sa folosesti faina de calitate superioara 000 de la Baneasa, caci aluatul fraged va iesi exact cum iti doresti cu aceasta.

Daca nu vrei sa pui praf de copt il poti omite, dar acesta ajuta aluatul sa fie mai aerat.

placinta cu branza si aluat fraged reteta diva in bucatarie c

Iti recomand sa incerci si alte retete de placinte cu branza, in varianta sarata:

  1. Placinte taranesti pufoase cu branza
  2. Placinta greceasca cu branza – Tiropita
  3. Placinta sarata cu branza in foi de lavas
  4. Khachapuri – placinta georgiana cu branza si ou

Daca vrei sa modifici reteta poti ajuta cantitatea de zahar. Poti pune mai putin daca nu iti plac placintele dulci sau folosesti indulcitor.

Daca vrei ca reteta sa fie mai dietetica poti inlocui smantana cu iaurt grecesc bine scurs.

Iti recomand sa pastrezi placinta cu branza si aluat fraged la temperatura camerei intr-o cutie inchisa etans sau sub un clopot de sticla.

Rezista fara probleme pana la 3 zile. daca o pui in frigider aluatul se va intari.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare.

Pentru inceput gasesti reteta in format video. Mai jos ai explicatiile scrise cu poze.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/16 Ingrediente
    Aluat fraged (forma 23*28 cm)
  • Umplutura de branza si stafide

Instrucțiuni

0/13 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am turnat laptele si romul peste stafide. In timp ce acestea se vor hidrata pregatesc aluatul fraged si umplutura.
  • Am cernut faina. Cu faina alba superioara 000 de la Baneasa aluatul fraged va iesi perfect.
  • Intr-un bol am amestecat untul moale cu un varf cutit de sare si zahar pudra.
  • Am adaugat pe rand un ou si un galbenus si am mixat rapid pana cand compozitia s-a omogenizat.
  • Peste acestea am pus pasta de vanilie si smantana acra.
  • Am incorporat faina. La inceput am amestecat cu o spatula, apoi cu mana. Am framantat foarte putin cu mana pana a devenit neted, astfel incat sa nu las glutenul sa se dezvolte.
  • Am pus aluatul in frigider pentru o ora. In acest timp am pregatit umplutura.
  • Branza de vaci uscata este cea mai potrivita pentru acest desert. Daca folositi una mai cremoasa o lasati la scurs 12 ore. Peste branza am pus zaharul, pasat de vanilie, coaja rasa de portocale si trei oua. Am mixat pana s-a omogenizat. Daca vreti o textura mai fina puteti folosi un mixer vertical.
  • Am adaugat stafidele scurse si amestecat.
  • Pentru asamblarea desertului am taiat aluatul in jumatate si l-am intins pe marimea tavii. Poate fi mutat direct cu hartia in tava sau va folositi de un sucitor. Am intepat aluatul cu furculita pentru ca acesta sa creasca uniform.
  • Peste aluat am presarat jumatate din cantitatea de gris
  • Am turnat crema de branza cu stafide. Am presarat restul de gris, am pus al doilea blat si l-am intepat si pe acesta cu furculita. Am copt placinta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 55 minute sau pana s-a rumenit usor. Am lasat-o sa se raceasca 30 minute in tava, apoi am scos-o cu grija si am lasat-o sa se raceasca.
  • Cand s-a racit complet am presarat zahar pudra si am taiat-o in cuburi. A iesit asa de buna ca nu am rezistat sa nu mananc cateva cuburi imediat.
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *