Chec simplu cu cacao si nuca

16 februarie 2024Diva in Bucatarie

Chec simplu cu cacao si nuca

Chec simplu cu cacao si nuca A
Porții: 6 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 30 Min Timp total: 40 Min

Chec simplu cu cacao si nuca

Chec simplu cu cacao si nuca, reteta simpla si rapida, usor de facut.

Este un desert spornic, economic, indragit de toata familia.

Cu siguranta fiecare gospodina are o reteta preferata de chec, dar acesta poate trece cu siguranta in topul celor mai iubite dintre checuri.

Acest chec simplu cu cacao si nuca este pufos, cu textura moale si aerata si arome placute de portocala, vanilie si rom.

Chec simplu cu cacao si nuca b

Poti folosi reteta pentru a pregati blat de tort. Chiar si cu insertiile de cacao va arata foarte bine in sectiune.

Acest chec simplu cu cacao si nuca poate fi mancat atat la micul dejun, dar si pe post de desert sau gustare dulce.

Retete asemanatoare:

  1. Chec pufos cu apa minerala
  2. Chec cu lapte
  3. Chec simplu
  4. Chec cu unt si nuca

Pentru a pregati reteta de chec simplu cu cacao si nuca ai nevoie de putine ingrediente.

Iti las cateva sfaturi pentru o reusita garantata:

  1. Faina poate sa fie universala 000 sau speciala pentru prajituri.
  2. Este bine sa cerni faina pentru ca aceasta sa nu contina bulgari.
  3. Ai grija sa folosesti oua proaspete.
  4. Checul va creste datorita albusurilor batute spuma, dar pentru mai mult volum poti folosi putin praf de copt
  5. Dupa ce incorporezi albusurile in compozitia de galbenusuri continui sa amestecu cu un tel sau o spatula.
  6. Amesteci usor, cu miscari largi, de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana aerata de la albusuri.
  7. Nu dezchizi cuptorul in primele 20-25 minute. Prin scaderea temperaturii este posibil ca desertul sa se dezumfle.

Chec simplu cu cacao si nuca c

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas, pentru reteta de chec simplu cu cacao si nuca.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/10 Ingrediente

Instrucțiuni

0/9 Instrucțiuni
  • Am separat albusurile de galbenusuri. Le-am mixat cu un varf cutit de sare pana am obtinut o spuma alba tare, apoi am adaugat 150 g zahar in doua transe. Am continuat sa amestec pana cand spuma a devenit mai tare, dar nu ca pentru bezea.
  • Separat, am mixat galbenusurile cu restul de zahar.
  • Am adaugat uleiul si extract de vanilie.
  • Am incoprporat faina adaugand alternativ cu 40 ml lapte.
  • Am incorporat albusurile in compozitia de galbenusuri in trei transe, amestecand usor, cu miscari largi, de jos in sus, rotind in acelasi timp castronul.
  • Am scos 20 g din aluat si le-am amestecat cu pudra de cacao si 20 ml lapte. Am adaugat foarte putina esenta de rom. Consitenta finala a acestui aluat trebuie sa fie curgatoare.
  • In tava tapetata cu hartie de copt am pus un strat de aluat cu vanilie. Peste acesta am pus aluat cu cacao, fara sa fie o masa uniforma, bine intinsa. Am presarat jumatate din cantiatea de miez de nuca.
  • Am acoperit totul cu un strat de vanilie, inca unul cu cacao, apoi am pus nuca. Am turnat restul de aluat cu vanilie acoperind uniform blatul de cacao. Am presarat si la final nuca, apoi am pus tava in cuptor.
  • Checul a fost gata cand a trecut testul cu scobitoarea. In functie de puterea cuptorului timpul de coacere poate fi usor diferit. La mine a fost gata in 30 minute. Ajutandu-ma de hartia de copt l-am lasat sa se raceasca pe un gratar. Pentru inceput l-am lasat culcat pe o parte, ceea ce mi-a permis indepartarea hartiei de copt. Poate fi pastrat intr-o cutie ce se inchide ermetic sau intr-o punga cu fermoar.

Notă

Nu coace checul excesiv, caci se va usca.

Il poti felia doar dupa ce se raceste complet.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *