Chec simplu
Chec simplu

Chec simplu si pufos
Reteta de chec simplu si foarte pufos este simpla, rapida, economica, usor de pregatit. Pentru a pregati acest chec ai nevoie de maxim 15 minute, timp in care se preincalzeste cuptorul. Cred ca toate gospodinele au pregatit acest chec ca prima experienta in ale gatitului. Dealtfel, reteta de chec simplu este cea mai cunoscuta dintre dulciurile pregatite la noi in tara. Este un desert economic, ce se face extrem de usor. Iese foarte afanat si aromat si poate fi pregatit chiar si fara praf de copt. In copilarie imi admiram verisoara (care avea 20 de ani mai mult decat mine) cum pregatea checuri frumoase, mari, pufoase. Aveam sapte ani, dar imi doream foarte mult sa am indemanarea ei si sa stiu sa pregatesc chec simplu, gustos si pufos.
Mai multe retete de chec:
Reteta de chec simplu pufos poate fi transformata in reteta de blat de tort, poate fi o prajitura simpla peste care presarati nuca sau fructe usoare (altfel se vor scufunda in aluat). Dar, stiti ce este cel mai bun si mai bun la acest chec simplu? Crusta este ca o mica bezea. Cand il scot din tava crapa, dar ne batem cu totii pe coaja aceasta. Secretul ei este albusul batut spuma foarte tare, ca pentru bezea. Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec simplu si pufos.Ingrediente:
200 g faina 200 g zahar 4 oua 1 varf cutit sare 1/2 plic praf de copt (5g) 1 lingurita coaja rasa de lamaie 20 ml apa 80 ml ulei 1 lingura cacao + 1 lingura apaMod de preparare chec simplu:
Pregatire oua
Batem albusurile impreuna cu un varf sare pana se intreste. Adaugam treptat zaharul si mixam pana devin o spuma tare. Se pun galbenusurile unul cate unul, apoi coaja rasa lamaie.Adaugare ulei si apa
Adaugam apa rece si uleiul (amestecand dupa fiecare in parte).Adaugare faina si praf de copt
La final se incorporeaza faina si praful de copt. Se amesteca de jos in sus, foarte usor, rotind vasul, pana se omogenizeaza compozitia.

Finisare si coacere
Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand 2 linguri mici aluat. Adaugam cacao in aluatul pastrat si 1 lingura apa, amestecam pana se dizolva bine pudra de cacao si o turnam peste aluatul din tava. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Servire
Cand este gata il lasam sa se raceasca pe un gratar. Il servim simplu sau pudrat cu zahar.

ce frumusel ti-a iesit
MULTUMESC MULT! ITI DORESC WEEKEND PLACUT!