Chec cu cafea espresso si nuca

18 martie 2011Diva in Bucatarie

Chec cu cafea espresso si nuca. Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam. Punem apa si amestecam pana se omogenizeaza.

Recunosc: sunt dependenta de cafea. Imi place cafeaua – cafeaua tare. Imi incep diminetile cu un espresso dublu pe care il savurez incet, ca si cand ar fi primul si ultimul. Ceva dulce langa ceasca de cafea a devenit deja un tabiet. Si atunci de ce sa nu imi fac placerea la dublu? Un chec cu cafea va fi perfect langa ceasca mea cu exspresso.

INGREDIENTE:

180 g zahar
50 g unt
4 oua
150 g faina
4 linguri apa
4 linguri nuca macinata
20 ml cafea espresso
1 lingura cacao
1/4 lingurita scortisoara
3 picaturi de rom
1 plic praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare

PREPARARE:

Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie si mixam. Punem apa si amestecam pana se omogenizeaza.

Adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Integram apoi faina pe care am amestecat-o cu praful de copt si nucile.

La final adaugam cafeaua in care am pus o lingura de cacao, scortisoara si rom.

Turnam aluatul in tava in care am pus hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Multumesc pentru atentionare! Dupa galbenusuri punem apa (eu am linguri mai mici)… Cafeaua este foarte tare! Nu ai nevoie decat de 20ml, daca folosesti espresso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *