Chec pufos cu apa minerala
Chec pufos cu apa minerala. Chec pufos. Chec pufos cu apa minerala. Cum se face chec pufos cu apa minerala
Chec pufos. Chec pufos cu apa minerala. Cum se face chec pufos cu apa minerala
Reteta chec pufos si aerat, simplu si foarte gustos.
Este un desert ieftin, realizat cu putin ingrediente, pe care le ai probabil in casa.
Reteta acestui chec cu apa minerala este veche, de pe vremea cand ouale se vindeau la ratie.
In acea perioada se folosea sifon in locul apei minerale.
Reteta de chec cu apa minerala este una din zecile de checuri deliciose pregatite de mine de-a lungul timpului, iar pe toate acestea le poti vedea stranse intr-o singura postare, in acest link.
Cele mai cautate retete in ultima luna au fost cele de mai jos:
- 1. Chec cu trei feluri de nuci
- 2. Chec cu unt si lamaie
- 3. Chec cu iaurt grecesc, nuca de cocos si ciocolata
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec pufos cu apa minerala:
Ingrediente chec pufos cu apa minerala:
4 oua
200 g zahar
280 g faina
5 g praf de copt
160 ml apa minerala
50 ml ulei de floarea soarelui
15 g pudra neagra de cacao
1 lingura coaja rasa de portocala/lamaie bio (cu coaja netratata)
1/2 lingurita esenta rom
Cum se face reteta de chec pufos cu apa minerala:
Pentru inceput am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat albusurile cu putina sare (cat strangi intre doua degete).
In momentul in care acestea au devenit o spuma alba, tare, am adaugat treptat zaharul (in 3-4 transe).
Am mixat pana cand aceasta s-a intarit foarte tare, ca pentru bezea.
Daca intorci castronul aceasta nu va cadea.
Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul, ca la maioneza, adaugandu-l in mai multe transe.
Am pus galbenusurile peste albusuri si amestecat putin cu o spatula usor, de jos in sus. Nu am omogenizat complet compozitia.
Am pastrat 10 ml apa minerala pentru compozitia cu cacao.
Restul l-am turnat in 3 transe, amestecand usor, de jos in sus, cu miscari largi.
Am incorporat apoi faina amestecata cu praful de copt, cu aceleasi miscari largi, de jos in sus, rotind usor castronul.
La final am adaugat si coaja rasa de portocala.
Am scos 120 g din aluat intr-un alt bol si l-am amestecat cu pudra de cacao, 10 ml de apa minerala si 1/2 lingurita esenta de rom.
Lichidul este necesar pentru ca vreau sa obtin o consistenta asemanatoare cu cea a aluatului alb.
Am pus in tava tapetata cu hartie de copt un strat subtire de aluat alb. In centru acestuia, de la un capat la altul al tavii am pus jumatate din compozitia cu cacao.
Am acoperit cu aluat alb, apoi am pus restul de aluat cu cacaco si am terminat cu ultim strat de aluat alb.
Cu un bat pentru frigarui am amestecat cu miscari circulare, astfel incat sa se realizeze efectul de marmorare.
Am copt checul pufos cu apa minerala in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Coacerea se face cu incalzire de sus si de jos.
Exista cuptoare care au doar convectie, asa ca veti coace la aceeasi temperatura in jur de 40 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere am scos checul pufos cu apa minerala din tava ajutandu-ma de hartia de copt.
L-am rasturnat pe o parte pentru ca sa indepartez usor hartia, apoi l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Servire chec pufos cu apa minerala:
Am asteptat sa se raceasca complet, apoi l-am feliat.
Il poti lasa simplu sau il pudrezi cu zahar.
L-am lasat simplu in poza, dar apoi am presarat zahat.
Poti sa il decorezi si cu ciocolata topita sau royal icing.
Daca pregatesti acest chec pufos cu apa minerala m-as bucura sa imi trimiti o poza sau sa imi scrii cat de mult iti place.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube