fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE TOAMNA CU VARZA ROSIE

August 29, 2012 | CATEGORIA

Salata de toamna cu varza rosie, mar, morcov, ardei si ceapa rosie, acompaniate de un dressing cremos realizat din smantana, maioneza si mirodenii este un adevarat festin culinar.

Se asorteaza perfect la culorile frunzelor ce au facut deja covor in gradina mea, dar si la apusul soarelui ce a pus pe cer o culoare superba rosiatica de parca ar fi fost pictata. Oricum, am sustinut mereu, toamna este un fel de pictor ce aduce culori calde si frumoase in natura, facand despartirea de vara o idee mai usoara.

Mi-am dorit pentru cina ceva usor, in genul unei simple salate de cruditati, dar am schimbat reteta clasica cu maioneza, mar si morcov cu aceasta combinatie de legume.

Varza este satioasa, iar mie imi este suficienta la cina. Am avut langa aceasta o felie de paine prajita. Cel mai mult ma bucur ca am reusit sa ii fac poze inainte sa o pun pe masa pentru a fi savurata. Mama si sotul meu s-au aratat incantati de gustul si frumusetea acestei salate.

Dati-mi voie sa ma laud si sa va spun ca nu exista ceva mai bun! Am fost inspirata si am facut o salata de toamna cu varza rosie si legume in ton cu aceasta.

Este perioada in care incep pregatirea organismului pentru iarna, asa ca incerc sa mananc cat mai multe legume si fructe, sa profit de vitaminele pe care acestea mi le ofera, pentru a creste imunitatea cat de natural se poate.

Aceasta salata de toamna cu varza rosie poate insoti si o friptura pregatita la gratar sau la cuptor, poate fi mancata langa o iahnie de fasole boabe sau o tocanita de cartofi.

In aceeasi culoare frumoasa va recomand sa incercati salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi sau conopida roz murata cu sfecla rosie. 

Salata de toamna cu varza rosie si legume este plina de culoare si vitamine. Fiecare leguma in parte are multe proprietati benefice pentru organism, asa trebuie sa profitam de ele. Varza rosie se pare ca are mai multa vitamina C decat varza alba, iar pigmentii care ii dau culoarea stimuleaza imunitatea si ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, fiind un bun antioxidant. Daca va fi consumata in stare cruda (sau murata) aceasta va reusi sa isi pastreze toate proprietatile.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de toamna cu varza rosie si legume.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

200 g varza rosie mica
1 mar golden mare
120 morcov
1 ardei kapia
1/2 ceapa mica rosie
frunzele de la o ceapa verde- optional
suc de la 1/2 lamaie
2 linguri smantana
2 linguri maioneza
1/2 lingurita zahar pudra
cateva fire de patrunjel verde
sare
piper

PREPARARE:

Tocam fasii varza rosie, apoi ardeiul kapia curatat de cotor si seminte si marul curatat de coaja. Marul pentru a nu oxida il stropim cu putin suc de lamaie. Le punem intr-un bol. Adaugam morcovul dat prin razatoarea mare si dam la rece pentru 10 minute.

Pregatim sosul amestecand smantana si maioneza cu putin suc de lamaie, sare, piper si zahar pudra. Turnam sosul peste salata si amestecam pana se omogenizeaza, apoi o decoram cu patrunjel verde.
Servim salata de varza rosie langa o friptura calda de pui, proaspat scoasa din cuptor sau ca atare – eu o prefer simpla, la cina.

Pofta buna!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    Calitatile nutritionale ale acestei salate sunt cunoascute si apreciate, da cum arata…precis aranjata asa are o savoare aparte! E super!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela.

  • Ce frumos arata… ce culori.. Cat despre aroma.. nu mai zic!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Vaii, deci mortal arata!!! Si ce culori faine, musai sa o fac si eu!! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Poliana. Te pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *