Cum se curata si se toaca rosiile

22 iulie 2022Diva in Bucatarie

Cum se curata si se toaca rosiile. Pulpa de rosii obtinuta prin acest procedeu poate fi folosita pentru orice tip de mancare, supa sau se poate conserva ca atare sau sub forma de suc de rosii, ketchup.

Cum se curata si se toaca rosiile v

Pulpa de rosii obtinuta prin acest procedeu poate fi folosita pentru orice tip de mancare, supa sau se poate conserva ca atare sau sub forma de suc de rosii, ketchup.

Ar fi pacat sa nu pastrati gustul rosiilor bune de vara pentru a va bucura de ele in mijlocul iernii.

Fie ca le transformi in suc, ketchup sau pastrati rosiile in cuburi in borcane, ai nevoie sa le cureti de pielita si sa indepartezi pe cat posibil semintele.

Cum se curata si se toaca rosiile o

Indiferent de soiul de rosii pe care il preferi, acestea sunt sanatoase, fiind bogate in atioxidanti si vitamine.

Contin vitaminele C , A, B6, B3, B1, Vitamina E, magneziu, fier, zinc, potasiu.

Contin si beta-caroten, luteina si licopen ce au un rol important in detoxifierea organismului, sustinand dezvoltarea celulelor sanatoase si impiedicand multiplicarea celor cancerigene.

Antioxidantii din rosii ajuta celule din piele sa se regenereze. Vitamina A vine si ajutorul parului si unghiilor.

Consumul de rosii te poate ajuta sa intarzii aparitia bolilor cardiovasculare. Previn si afectiunile renale si biliare.

Pe langa toate acestea rosiile sunt gustoase, dau gust bun si culoare mancarurilor.

Cum se curata si se toaca rosiile r

Imi place sa incep ziua cu oua in sos de rosiila micul dejun, iar in zilele calduroase consum adesea gazpacho sau supa de rosii cu busuioc.

Iubesc salatele de vara cu rosii proaspete si dulci, asa ca adesea la cina pregatesc salata bulgareasca, salata greceasca sau imi tai cateva rosii langa branza.

Desi foarte multe persoane pastreaza rosiile in frigider, eu am reusit sa ii conving pe ai mei ca rosiile isi pierd gustul.

Rosiile continua sa se coaca la temperatura camerei, asa ca aerul rece impiedica acest proces, rapindu-le savoarea.

Poti pune salata cu rosii pentru 15-20 minute la rece inainte sa o mananci, dar nu adaugi sare, piper si ulei decat in momentul in care o servesti.

Din camara mea nu lipsesc conservele de de rosii:

  1. Suc de rosii
  2. Ketchup de casa
  3. Rosii cu ardei si usturoi pentru iarna
  4. Cuburi de rosii in suc propriu

Indiferent ce alegi sa gatesti cu singuranta iti va fi mai usor daca stii cum se curata si se toaca rosiile.

Gasesti mai jos modul in care poti face acest lucru cu explicatii video, dar si scrise.

INGREDIENTE:

Rosii coapte

apa rece

gheata

PREPARARE:

Pentru inceput las modul de preparare in format video.

Iata si explicatiile scrise:

Am pus intr-o oala incapatoare apa cu sare. Am lasat-o la foc mare pana a dat in clocot, apoi am oprit focul.

In acest timp am spalat si uscat rosiile, apoi le-am crestat, doar cat sa tai pielita.

Le-am pus in apa fierbinte si le-am oparit in jur de 30 secunde, apoi le-am scos si le-am scufundat in apa foarte rece pentru a impiedica procesul de gatire.

Le-am scos la fel de rapid din apa rece si le-am mutat in alt bol. Am indeparat pielitele foarte usor.

In acest moment rosiile pot fi taiate in cuburi de marimea dorita. Acum puteti indeparta semintele.

Colectati sucul lasat de acestea pentru a fi folosit la mancare.

Daca vreti sa conservati rosiile in suc propriu acesta iti va fi de mare folos. Las link in descriere catre reteta de conserva.

Cu rosiile curatate de pielite puteti pregati orice mancare sau supa doriti.

Puteti sa faceti suc de rosii, ketchup sau sa conservati pulpa de rosii.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.

Te invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *