Dressing cu tofu si ghimbir
Sos cremos cu tofu si ghimbir pentru salate sau preparate asiatice cu carne
Acest sos se pregateste foarte rapid si usor. Este gustos, aromat si poate fi folosit atat pentru retete de post, cat si pentru a insoti preparate cu carne.
L-am folosit deja pentru a da gust unei salate de paste cu legume coapte.
Poti vedea cat de bine merge si alaturi de carne de porc cu caju.
Pentru ca reteta sa iti iasa perfect ai nevoie de tofu cu gust neutru.
Este bogat in calciu, sarac in calorii dar cu proprietati antiinflamatoare.
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati si alte retete cu tofu iti las cateva sugestii:
- 1. Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci si ardei
- 2. Scrambled tofu (omleta vegana)
- 3. Tofu marinat in sos de soia
- 4. Pate de tofu cu avocado si verdeturi
Poti sa vezi reteta acestui dressing de tofu cu ghimbir si in format video.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pentru inceput am ras prin razatoarea mica 2 cm radacina de ghimbir, curatata de coaja in prealabil. Intr-un vas inalt am maruntit tofu, apoi am adaugat ghimbirul, sare, otet de orez si apa.
- Peste acestea am pus tahini, piper, miere de albine si ulei. Am mixat totul pana cand compozitia s-a omogenizat.
- Atat de simplu si atat de bun! L-am folosit in salate de paste sau cu cotlet de porc cu caju. Sper ca o sa il faci si tu.
Am încercat și eu acest sos. La gust a ieșit foarte bun insa destul de lichid. Ceva nu am făcut bine. Oare ce anume?
Ciprian
Fie tofu era prea imbibat, fie nu ai masurat bine lichidele. Dar trebuie sa fie un sos usor curgator, caci este dressing.