Dressing cu tofu si ghimbir
Acest sos se pregateste foarte rapid si usor. Este gustos, aromat si poate fi folosit atat pentru retete de post, cat si pentru a insoti preparate cu carne.
L-am folosit deja pentru a da gust unei salate de paste cu legume coapte.
Poti vedea cat de bine merge si alaturi de carne de porc cu caju.
Pentru ca reteta sa iti iasa perfect ai nevoie de tofu cu gust neutru.
Este bogat in calciu, sarac in calorii dar cu proprietati antiinflamatoare.
Daca ai nevoie de inspiratie pentru a pregati si alte retete cu tofu iti las cateva sugestii:
Poti sa vezi reteta acestui dressing de tofu cu ghimbir si in format video.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Porții:
4
porție(i)
Timp de pregătire:
5
mins
Timp de coacere:
1
mins
Timp total:
6
mins
Ingrediente
-
120
g
tofu
(simplu, in saramura)
-
2
cm
radacina ghimbir
-
1
lingurita
sare
((rasa))
-
150
ml
apa
-
1
lingura
tahini
((varfuita))
-
1/2
lingurita
piper
(proaspat macinat)
-
1
lingura
miere de albine
-
50
ml
ulei de masline
Instructions
-
Pentru inceput am ras prin razatoarea mica 2 cm radacina de ghimbir, curatata de coaja in prealabil. Intr-un vas inalt am maruntit tofu, apoi am adaugat ghimbirul, sare, otet de orez si apa.
-
Peste acestea am pus tahini, piper, miere de albine si ulei. Am mixat totul pana cand compozitia s-a omogenizat.
-
Atat de simplu si atat de bun! L-am folosit in salate de paste sau cu cotlet de porc cu caju. Sper ca o sa il faci si tu.