Pate de tofu cu avocado si verdeturi
Pate de tofu cu avocado si verdeturi
Pate de tofu cu avocado si verdeturi
Pate de tofu cu avocado si verdeturi este o crema tartinabila, gustoasa, foarte simplu si usor de pregatit. Este o reteta de post, dar poate fi savurata oricand la micul dejun. Poate fi la fel de bine gustare sau aperitiv.
Am pus in acest pate de tofu cu avocado verdeturi atat pentru gust, cat si pentru culoare.
Rezultatul final este cea mai placuta surpriza pe care mi-o putea oferi tofu, un ingredient pe care l-am evitat din diverse motive ce nu au legatura cu partea gastronomica. In schimb, avocado nu imi lipseste din casa si il consum des. Nu l-am iubit de la prima incercare, dar la un moment dat i-am mai dat o sansa si pot spune ca am facut cea mai buna alegere.
Despre ingrediente
Avocado, patrunjel si baby spanac sunt propabil combinatia castigatoare in aceasta reteta, dar puteti sa inlocuiti baby spanac sau patrunjelul cu alte verdeturi. Daca folositi unele cu aroma puternica (menta, oregano, coriandru), veti pune doar cateva frunze mai mari, astfel incat aroma sa fie discreta. Daca vreti o culoare mai intensa puteti adauga 1/2 lingurita de pudra de matcha (pentru verde) sau turmeric (pentru o nota mai galbena).
Multe dintre pateurile sau cremele vegetale necesita nuci, dar acesta nu are nevoie. Consistenta este asigurata de tofu.
Am folosit crema de cocos, dar puteti folosi orice alta crema (smantana) vegana cu gust neutru cum ar fi creme din orez, orz, ovaz, soia.
Pe site gasiti si alte retete cu tofu.
Prima pe care am incercat-o a fost cea de omleta- scrambled tofu (pentru reteta apasa aici).
Una din cele mai apreciate retete cu tofu este cea de tofu la tigaie cu porimb, ciuperci si ardei (reteta esteaici).
Daca aveti nevoie de inspiratie pentru alte retete de aperitive/gustari de post va las link catre retete aici.
Mai multe retete cu avocado gasiti aici.
Va spuneam saptamana trecuta ca am descoperit farfuriile Wilmax la sediul PCS si nu am plecat de acolo fara cateva modele, cum este si cea in care pus pateul.
Produsele acestui brand englezesc de portelan fin si rezistent, sunt de cea mai inalta calitate.
Cred ca mi-ar placea sa vad produsele din sticla, bambus sau tacamurile Wilmax pe masa in restaurantele in care obisnuiesc sa merg.
Sunt convinsa ca platingurile vor fi mai frumoase in astfel de farfurii.
Puteti sa va faceti o idee daca va uitati pe site-ul acesta.
Acum va las sa descoperiti cat de usor si rapid se face acest pate de tofu.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru pate de tofu cu avocado si verdeturi.
INGREDIENTE:
250 g tofu in saramura
1 avocado copt maricel
200 g crema de soia/cocos sau iaurt vegan
sucul de la 1/2 lamaie mica verde (lime)
1/2 legatura patrunjel verde
2 linguri de baby spanac tocat (nu foarte marunt)
piper proaspat macinat
1/2 lingurita pudra de usturoi
PREPARARE:
Pentru a pregati pate de tofu cu avocado si verdeturi, am scurs pentru inceput tofu.Am taiat avocado in jumatate pe lungime, am scos samburele, iar pe acesta l-am scos din coaja cu o lingura.
Am pus tofu in vasul blenderului.
In continuare am adaugat verdeata si crema de cocos.
Am lasat sa mixeze cateva secunde, apoi am adaugat avocado, piper, sucul de lamaie ce va impiedica oxidarea si pudra de usturoi.
Apoi am mixat pana cand am obtinut o crema omogena. Pateul de tofu cu avocado si verdeturi a fost gata in maxim 5 minute.
Este foarte gustos, aromat, cremos si racoritor.
Am incercat 3 variante de servire (cu boia dulce si boia picanta), cu felii de rosii si cu ceapa verde tocata.
Toate mi-au placut! Data viitoare voi incerca sa pun alaturi felii de castravete, apio, cuburi de ardei gras, microgreens sau frunze de salata.
Sper ca o sa incercati si voi reteta si o sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.