Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci si ardei

6 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci si ardei. Reteta aceasta combina cele mai santoase ingrediente, asa ca va invit sa o pregatiti si veti o surpriza placuta si gustoasa.

Alimentatia sanatoasa ne mentine si organismul nostru in stare buna, plin de energie, astfel incat sa putem fi activi mereu. Din acest motiv in ultima perioada am pregatit retete cu ingrediente conservate natural, fara aditivi alimentari. Sun Food Fructe si Legume mi-au oferit ingredientele pe care le cautam, acestea incadrandu-se perfect cerintelor mele.

Reteta aceasta combina cele mai santoase ingrediente, asa ca va invit sa o pregatiti si veti o surpriza placuta si gustoasa.

INGREDIENTE:

4 linguri ulei masline

2 linguri suc lime

4 lingurite sos de soia

1 lingurita pudra de curry dulce

1/2 lingurita ghimbir ras fin

2 catei usturoi pisati

1 legatura ceapa verde

350 g tofu in saramura – scurs

1 borcan ciuperci taiate – 280 g

1 ardei kapia sau ardei gras rosu

1/2 conserva porumb boabe 340 g

1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Taiem tofu in cuburi de 2 -2.5 cm si il punem intr-un castron. Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei masline cu suc de lime, soia, pudra curry si ghimbir ras,  omogenizam si turnam peste tofu.

tofu-la-tigaie-cu-porumb,-ciuperci-si-ardei-1

Incingem uleiul ramas in tigaie si calim ciupercile. Adaugam usturoiul pisat si ceapa tocata marunt (doar partea verde si cea verde pal) si calim in jur de 1 minut.

tofu-la-tigaie-cu-porumb,-ciuperci-si-ardei-2

Adaugam ardeiul taiat fasii si porumbul si mai calim 1-2 minute.

tofu-la-tigaie-cu-porumb,-ciuperci-si-ardei-sun-food-i

Turnam in tigaie tofu si sosul in care s-a marinat si continuam sa calim 3-4 minute. Luam de pe foc, presaram patrunjel verde tocat si servim.

tofu-la-tigaie-cu-porumb,-ciuperci-si-ardei-4

Luam de pe foc, presaram patrunjel verde tocat si servim.

Desi am avut retineri in privinta retetelor cu tofu, aceasta reteta m-a convins sa-l pregatesc in diverse variante. Combinatia dulce-sarat, texturile ingredientelor se imbina perfect!

tofu-la-tigaie-cu-porumb,-ciuperci-si-ardei-sun-food-f

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *