Clatite din dovlecei cu ricotta
Clatite din dovlecei cu ricotta. Dovlecelul ras il lasam intr-o sita sa lase lichid in jur de 15 minute, apoi il amestecam cu ricotta, ou, telemea rasa, sare si piper dupa gust.
Pe post de gustare sau o cina usora, clatitele din dovlecei cu ricotta sunt o solutie buna. Se pregatesc foarte usor si nu necesita ingrediente complicate. Ricotta poate fi inlocuita cu branza de vaci daca nu vrem sa facem un drum special la cumparaturi.
INGREDIENTE:
(pentru 2 pers.)
200 g dovlecel ras prin razatoarea mare
100 g ricotta
2 linguri varfuite telemea rasa
1 ou
cateva fire marar
1 lingura cu varf faina
sare
piper
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Dovlecelul ras il lasam intr-o sita sa lase lichid in jur de 15 minute, apoi il amestecam cu ricotta, ou, telemea rasa, sare si piper dupa gust.
Adaugam mararul tocat si faina si omogenizam compozitia.
Incingem ulei intr-o tigaie. Punem cate o lingura din compozitie si rumenim usor clatitele pe ambele parti.
Le mancam imediat cu sos de smantana cu usturoi sau simple.
Sa aveti pofta!
Cred ca au fost minunate!
😉
Mulțumim pentru rețeta, aștept video pe You tube 😋🙂😘