Biscuiti cu lamaie
Biscuiti cu lamaie. Adaugam untul topit si racit si coaja rasa de la lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.

INGREDIENTE:
(pentru 30 buc.)
2 galbenusuri
250 g faina
100 g zahar pudra
100 g unt topit si racit
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1 lamaie
3-4 picaturi esenta lamaie
Pentru tapetare:
suscul de la 1/2 lamaie
zahar pudra
PREPARARE:
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra.
Adaugam untul topit si racit si coaja rasa de la lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.
Amestecam aluatul pana devine neted. Il punem la rece pentru o ora, apoi rupem bucatele din el si modelam intre palme bile. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor.
Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute. ii scoatem din cuptor si ii ungem cu suc de lamaie, cu ajutorul unei pensule. Pudram cu zahar si lasam sa se raceasca pe un gratar.
Sunt perfecti: usor crocanti la exterior si aromati.
Asta va doresc si voua: rasfat maxim cu biscuiti cu lamaie!
English version:
INGREDIENTS
(30 pcs.)
2 yolks
250gflour
100gpowdered sugar
100gbutter,melted andcooled
1/2teaspoon baking soda
1knifetipof salt
zestof 1 lemon
3-4 dropslemonessence
Forpapering:
Juice fromhalflemon
powder sugar
PREPARATION:
Mixthe yolkswithpowdered sugar. Addmeltedand cooledbutterandlemonzest, thenincorporatethe flour mixedwith baking powder and a pinchof saltknife. Mixthe doughuntil it becomessmooth. Putthe mixture in the fridge for an hour,thenbreakpieceswith your handsandshape likeballs.Put themon a traylinedwith baking paper, thenflatten themslightly.
Bake cookiesin preheated oven at180°Cfor 12minutes, take out of the ovenandgreasethemwith lemon juice, using a brush. Sprinkle with powder sugarand letcoolon a rack.
They're perfect: slightlycrispyon the outside andflavourful.
Multumesc, draga mea Ileana Serb pentru ca I-ai incercat. Ma bucur nespus pentru faptul ca I-ai gasit pe placul tau.
Deliciosi si aromti! Biscuiti cu lamaie am facut si eu ieri!
😉
Nu ai scris de cata faina ii nevoie la inceput la ingrediente! 😀 astept un raspuns. Multumesc!
Multumesc pentru atentionare! Am corectat!
Foarte buni!
Multumesc!!!
Arata foarte apetisanti! Cred ca au si fost 🙂
Multumesc!
Ce frumusei sunt. Iar aroma cred ca e nemaipomenita!
🙂
Ce bine arata, Cristina!
Multumesc!
Si eu vreau! Am sa ii fac si eu 🙂
🙂
Am facut biscuitii in seara asta. Sunt foarte gustosi, dar nu au crescut deloc. Am facut aluatul bilute, dar cand au dat de caldura in cuptor, s-au pleostit 🙁 Nu-mi dau seama unde e greseala. A, si a trebuit sa-i scot dupa 6-7 minute, ca incepea sa miroasa a ars (am dat focul la minim dupa primul minut). As mai face maine o tura, poate ies mai bine (desi nu-mi dau seama ce as putea schimba)
daca ai respectat ingredientele (inclusiv bicarbonatul – poti sa-l inlocuiesti cu praf de copt)nu are cum sa nu iasa! Au facut multe din prietenele mele si le-au iesit si lor.
could someone translate this recipe into english for me?
yes!
todos os meus amigos adoraram os biscoitos, parabéns pela receita! 😉
Obrigado!
Cat timp se pot pastra?
Intr-o cutie etansa se pot pastra foarte bine pana la 5 zile.
Ce i-as face si eu, dar eu nu ii dau zahăr fetei mele si as înlocui cu miere, dar nu stiu cum o sa iasă…
Puteti incerca cu zahar de cocos
Oare untul se poate inlocui cu ceva pentru copilul cu aplv din dotare? 🙂 merci!
nu va ramane decat varianta vegetala – magarina vegana (desi la noi nu am vazut inca) sau Rama pentru prajituri.