RETETE RECENTE

BISCUITI CU LAMAIE

octombrie 8, 2014 | CATEGORIA

biscuiti-cu-lamaie-0

INGREDIENTE:

(pentru 30 buc.)

2 galbenusuri

250 g faina

100 g zahar pudra

100 g unt topit si racit

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 varf cutit de sare

coaja rasa de la 1 lamaie

3-4 picaturi esenta lamaie

Pentru tapetare:

suscul de la 1/2 lamaie

zahar pudra

PREPARARE:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra.

biscuiti-cu-lamaie-1

Adaugam untul topit si racit si coaja rasa de la lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.

biscuiti-cu-lamaie-2

Amestecam aluatul pana devine neted. Il punem la rece pentru o ora, apoi rupem bucatele din el si modelam intre palme bile. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor.

biscuiti-cu-lamaie-3

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute. ii scoatem din cuptor si ii ungem cu suc de lamaie, cu ajutorul unei pensule. Pudram cu zahar si lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-lamaie-4

Sunt perfecti: usor crocanti la exterior si aromati.

biscuiti-cu-lamaie-f

Asta va doresc si voua: rasfat maxim cu biscuiti cu lamaie!

 

English version:

INGREDIENTS

(30 pcs.)

2 yolks

250 g flour

100 g powdered sugar

100 g butter, melted and cooled

1/2 teaspoon baking soda

1 knife tip of salt

zest of 1 lemon

3-4 drops lemon essence

For papering:

Juice from half lemon

powder sugar

PREPARATION:

Mix the yolks with powdered sugar. Add melted and cooled butter and lemon zest, then incorporate the flour mixed with baking powder and a pinch of salt knife. Mix the dough until it becomes smooth. Put the mixture in the fridge for an hour, then break pieceswith your hands and shape like balls. Put them on a tray lined with baking paper, then flatten them slightly.

Bake cookies in preheated oven at 180 ° C for 12 minutes, take out of the oven and grease them with lemon juice, using a brush. Sprinkle with powder sugar and let cool on a rack.

They’re perfect: slightly crispy on the outside and flavourful.

 

Multumesc, draga mea Ileana Serb pentru ca I-ai incercat. Ma bucur nespus pentru faptul ca I-ai gasit pe placul tau.

Comentarii

  • Rocsy Ciobanu

    Deliciosi si aromti! Biscuiti cu lamaie am facut si eu ieri!

  • Daiana

    Nu ai scris de cata faina ii nevoie la inceput la ingrediente! 😀 astept un raspuns. Multumesc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc pentru atentionare! Am corectat!

  • Foarte buni!

  • Arata foarte apetisanti! Cred ca au si fost 🙂

  • Ce frumusei sunt. Iar aroma cred ca e nemaipomenita!

  • Ce bine arata, Cristina!

  • Si eu vreau! Am sa ii fac si eu 🙂

  • Am facut biscuitii in seara asta. Sunt foarte gustosi, dar nu au crescut deloc. Am facut aluatul bilute, dar cand au dat de caldura in cuptor, s-au pleostit 🙁 Nu-mi dau seama unde e greseala. A, si a trebuit sa-i scot dupa 6-7 minute, ca incepea sa miroasa a ars (am dat focul la minim dupa primul minut). As mai face maine o tura, poate ies mai bine (desi nu-mi dau seama ce as putea schimba)

    • diva in bucatarie

      daca ai respectat ingredientele (inclusiv bicarbonatul – poti sa-l inlocuiesti cu praf de copt)nu are cum sa nu iasa! Au facut multe din prietenele mele si le-au iesit si lor.

  • shannon

    could someone translate this recipe into english for me?

  • todos os meus amigos adoraram os biscoitos, parabéns pela receita! 😉

  • Simona

    Cat timp se pot pastra?

  • Diana

    Ce i-as face si eu, dar eu nu ii dau zahăr fetei mele si as înlocui cu miere, dar nu stiu cum o sa iasă…

  • Gabriela

    Oare untul se poate inlocui cu ceva pentru copilul cu aplv din dotare? 🙂 merci!

    • nu va ramane decat varianta vegetala – magarina vegana (desi la noi nu am vazut inca) sau Rama pentru prajituri.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *