Gnocchi cu sos gorgonzola
Gnocchi cu sos gorgonzola. Le punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 3-4 minute (cand se vor ridica la suprafata sunt gata sa fie scoase din oala).

Gnocchi, aceste mici galuste ce au la baza un aluat pe baza de cartofi, va sunt cunoscute ca mod de preparare pentru ca regasim ingredientele si prepararea la galustele cu prune sau nudli. 🙂
Va suna cunoscut nu-i asa?
INGREDIENTE:
Pentru gnocchi:
1 kg cartofi
250-300 g faina
1 ou
sare
piper
Pentru sosul gorgonzola:
30 g unt
1 lingurita faina
100 ml lapte
75 g gorgonzola
Timp de pregatire: 45 minute
Timp de gatire: 15 minute
PREPARARE:
Spalam coaja cartofilor foarte bine sub jet de apa apoi ii punem la fiert in apa cu sare (in jur de 20 minute – pana intra usor furculita in ei). II scurgem de apa, apoi ii lasam sa se raceasca.
II curatam de coaja, ii radem (prin razatoarea mare) apoi ii amestecam cu 250 g faina, un ou, sare si piper. Framantam aluatul si vom adauga treptat faina aluatul obtinut este lipicios (in functie de tipul cartofului este posibil ca acestia sa retina mai multa apa in timpul fierberii).
Lasam aluatul sa se odihneasca in jur de 20 minute.
Impartim aluatul in 6 parti. Modelam aluatul in forma de snur cu un diametru de aproximativ 1.5 cm, avand palmele data prin faina. Taiem bucati de aproximativ 2 cm si le apasam cu o furculita.
Le punem la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 3-4 minute (cand se vor ridica la suprafata sunt gata sa fie scoase din oala).
Pregatim sosul de gorgonzola topind untul, apoi adaugam faina in ploaie. Dizolvam cu lapte, fierbem putin, apoi adaugam branza taiata in bucatele si amestecam in sos pana acesta incepe sa aiba consistenta.
Punem gnocchi in farfurii, turnam sos dupa gust (nu foarte mult) si servim.
Sa aveti pofta!
Foarte foarte buni!!!
Multumesc!
Foarte gustos sosul gorgonzola !