Prajitura cu iaurt si mere

10 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura cu iaurt si mere. Scoatem untul din frigider cu 30 minute inainte de preparare pentru a fi moale si usor de mixat, dar lasam iaurtul la rece pana in momentul in care urmeaza sa il folosim.

 

prajitura-cu-iaurt-si-mere-detaliu

O prajitura cu iaurt si mere poate parea ceva banal, dar folosind o tava speciala in forma de mere totul prinde mai mult farmec si in acest mod avem pe masa ceva mai apetisant, fara sa fie nevoie sa o decoram in mod deosebit.

INGREDIENTE:

4 oua

100 g unt

180 g zahar

1/2 lingurita esenta de vanilie

150 g iaurt gros (grecesc)

400 g faina alba superioasa 000

1 varf cutit sare

1 plic praf de copt

1 lingurita praf de cacao

3 mere mari

sucul de la 1/2 lamaie

1 plic zahar cu scortisoara – pentru tapetare

PREPARARE:

Scoatem untul din frigider cu 30 minute inainte de preparare pentru a fi moale si usor de mixat, dar lasam iaurtul la rece pana in momentul in care urmeaza sa il folosim.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-1

Mixam untul cu zaharul, apoi incorporam treptat ouale.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-2

Adaugam esenta de vanilie si iaurtul si mixam bine.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-iaurt

Adaugam apoi faina amestecata cu un varf cutit sare si praf de copt. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in tava speciala de prajitura in forma de mar. Pastram 2-3 linguri de aluat ce vor fi amestecate cu cacao (aceasta compozitie va fi codita „marului”).

Curatame merele de coaja, le feliem, apoi punme feliile de mar intr-un bol cu putina apa si sucul de la 1/2 lamaie pentru a impiedica oxidarea lor (merele raman albe). Asezam felii de mar peste aluat.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-3

Coacem prajitura 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cu 5-10 minute inainte sa scoatem prajitura presaram zaharul cu scortisoara si lasam la cuptor pana se termina timpul de coacere.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-4

Lasam prajitura sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o putem felia.

prajitura-cu-iaurt-si-mere-b

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *