Salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu
Salata de paste cu legume coapte
Salata de paste cu legume coapte
Reteta de salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu. Salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu, reteta de post.
Aceasta salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu este pur si simplu fabuloasa!
Chiar si cei care se declara carnivori au fost incantati de gustul ei.
O multime de culori, gusturi, texturi si arome isi dau intalnire intr-un preparat pe care il vei indragi si tu.
Poti folosi legumele uitate prin frigider sau alegi combinatia pe care am pregatit-o eu.
Lasa-te inspirat de reteta mea si foloseste orice tip legume care pot fi prajite/ coapte sau pregatite la gratar.
Daca pui in salata ce iti place nu are cum sa nu iasa iasa minunata.
In general pastele absorb sosurile, asa ca ai nevoie de un supliment.
Iti recomand sa pastezi jumatate din cantitatea de dressing pentru a completa in farfurie.
In acest mod aduci o nota proaspata de aroma la final.
Despre paste
Vedetele acestei retete sunt pastele fusilli din grau dur de la Antonio di Vaio.
Sunt gustoase, hranitoare, cu indice glicemic mic.
Daca ai nevoie de inspiratie iti las colectia de retete de paste de post aici.
Cele mai accesate retete din aceasta categorie in ultima luna au fost:
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu:
Ingrediente:
300 g Fusilli din grau dur de la Antonio Di Vaio
3 l apa
3 lingurite sare
100 g dovlecel
150 g rosii cherry
100 g ardei kapia mici colorati sau 1 ardei gras mare
180 g dovleac sau cartof dulce
60 g broccoli
120 g ciuperci
1 ceapa rosie mare
1/2 legatura patrunjel verde
Pentru dressing:
120 g tofu simplu in saramura
2 cm radacina ghimbir
1 lingurita rasa sare
1 lingura otet de orez
150 ml apa
1 lingura varfuita tahini
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingura miere de albine
50 ml ulei
Cum se face reteta:
Pentru inceput iti las reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Mod de preparare salata de paste cu legume coapte si dressing de tofu:
Pregatire legume
Pentru inceput mi-am pregatit legumele.
Am taiat dovlecelul in rondele, apoi in cuburi de marime medie.
In functie de marimea ciupercilor, acestea vor fi feliate in sferturi sau mai mici, tinand cont ca se vor micsora la jumatate dupa coacere.
Rosiile cherry pot fi taiate in jumate.
Am folosit ardei kapia mici si dulci pe care i-am taiat in bucati de marime potrivita.
Pentru gust si culoare am folosit un dovleac foarte mic pe care l-am curatat de coaja, filamente si seminte.
L-am taiat in cuburi medii. Ceapa rosie am tocat-o in cuburi.
Am pus cateva buchete de broccoli, dovleacul si ceapa rosie in tava mare a cuptorului.
Am presarat putina sare, am turnat o lingura ulei de masline si am amestecat legumele.
Coacere legume
Le-am copt timp de 10 minute la 200°C.
In acest moment am pus si apa la fiert pentru paste.
Dupa 10 minute am scos tava si am pus restul de legume.
Am presarat inca o data sare si am turnat putin ulei de masline, am amestecat legumele si am continuat coacerea inca 20 minute.
Pregatire dressing
In acest timp am pregatit dressingul. Am ras ghimbirul.
Intr-un vas inalt am maruntit tofu, apoi am adaugat ghimbirul, sare, otet de orez si apa.
Peste acestea am pus tahini, piper, miere de albine si ulei.
Am mixat totul pana cand compozitia s-a omogenizat.
Fierbere paste
Apa a dat in clocot asa ca am adaugat sare, apoi am pus pastele la fiert.
Le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.
Asamblare salata de paste cu legume coapte
Le-am scurs si le-am pus intr-un bol.
peste acestea am pus legumele coapte si patrunjel tocat marunt, apoi am turnat o parte din dressing.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Servire:
Am impartit salata in 4 boluri si am folosit restul de dressing ca decor.
A iesit atat de buna, incat nu a ramas nimic in farfurie.
Este foarte gustoasa cat este inca calda, iar dovada am primit-o cand ai mei au terminat tot ce le-am pus in bol.
Daca se intampla sa iti ramana pentru a doua zi, poti pastra salata in frigider.
Cand o incalzesti, a doua zi, vei avea nevoie de un supliment de lichid in care au fiert pastele si sos la temperatura camerei, pe care il torni doar dupa ce le incalzesti.
Pui sos cat de mult iti place.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.