MasterClass Gorgonzola

22 noiembrie 2023Diva in Bucatarie

MasterClass Gorgonzola

MasterClass Gorgonzola DOP

MasterClass Gorgonzola, editia a a VIII-a a Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume.

 

Ieri am particilat la un MasterClass Gorgonzola, un eveniment din cadrul editiei a VIII-a a Saptamanii Bucatariei Italiene in Lume, organizat de Ambasada Italiei, ​​Agentia ICE-Bucuresti la Metro Romania.

Gorgonzola DOP ste branza cea mai intalnita in meniurile restauranlor din Romania, dar si in restul lumii.

Aceasta combina aroma unica cu o textura cremoasa, cucerind prin gust gurmanzii de pe tot mapamondul.

Este un produs 100% italienesc realizat fara conservanti sau aditivi, cu putini pasi de pocesare.

Se folosesc aparatura si tehnologii de productie ce asigura standarde ridicate de igiena si siguranta.

Gorgonzola Dop este rezultatul unei traditii stravechi si este legata de anumite teritorii din Lombardia si Pemont.

Se obtine din lapte integral de vaca.

Are textura moale, de culoare alb-galbui cu vinisoare albastre-verzui, formate in urma procesului  de maturare denumit in italiana „erborinatura”, prin care se produce mucegaiul nobil.

Exista varietati de Gorgonzola DOP dulce si picanta, fiecare avand aroma specifica.

Sortimentul dulce este usor picant.

Cea picanta, a carui pasta este mai consistenta si mai bogata in vinisoare, are o aroma mult mai puternica.

Gorgonzola Dop este renumita pentru gustul unic, iar versatilitatea acesteia a fost demonstrata de Patrizia Paglieri si Chef Alilincai Silvia.

Acestea ne-au impartasit secretele lor pentru un blat de tarta cu textura corecta, pentru un aluat de paste al dente si pentru un muschiulet de vita gatit corect.

Ne-au rasfatat si cu un desert la pahar ce continea gorgonzola, cu rol de a potenta aroma cremei si gustul fructelor.

Un video scurt puteti gasi in reelul de pe pagina de Instagram sau pe pagina de Facebook.

Va las mai jos sa descoperiti retele pregatite la MasterClass Gorgonzola:

 

Secretul pe care ni l-a oferit Patrizia Paglieri pentru aluatul de tarta este ca acesta sa fie amestecat rapid cu mixerul, fara sa se insiste foarte mult.

Untul nu trebuie sa se incalzeasca.

Umplutura a continut hribi, dar puteti folosi un mix de ciuperci sau orice alt tip de ciuperci va plac.

Puteti experimenta si folositi pentru umplutura alte legume (dovlecel, sparanghel, spanac sau orice alta leguma va place).

Al doilea preparat pregatit in cadrul acestui MasterClass Gorgonzola a fost o supa crema de dovleac.

Dovleacul a fost copt in prealabil.

Pentru un gust mai bun ceapa a fost calita in unt, iar prazul separat, tot in unt.

Peste acestea s-au pus cartofii cruzi si s-au sotat impreuna cateva minute.

Aroma a fost asigurata de usturoi (copt), cimbru, sare, piper si scortisoara.

Pentru un decor frumos puteti folosi crutoane aromate sau felii subtiri de ciabatta, ce au fost prajite.

Urmatorul preparat a fost cannelloni umpluti cu spanac, urda si gorgozola, gratinati cu sos bechamel cu gorgonzola si parmezan.

Pentru aluat al dente de paste Patrizia Paglieri foloseste 2 galbenusuri la 100 g de faina.

Faina este una obisnuita, nu trebuie sa fie una cu multe proteine.

Urmatorul preparat in cadrul acestui masterclass Gorgonzola a fost un muschi de vita cu sos gorgozola.

Bucatile de muschi au fost rumenite in tigaie foarte bine incinsa pana au prins „fata” apoi au stat 5 minute in cuptor la 180°C.

Se vor lasa sa se odihneasca alte 5 minute in tigaia fierbinte, din cuptor.

Evenimentul s-a incheiat cu un desert savuros la pahar, simplu si usor de pregatit.

Iata si reteta acestuia

Mai multe informatii despre Saptamana Bucatariei Italiene in Lume, Editia a VIII-a puteti citi mai jos:

 

 

 

 

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *