Prajitura de post cu ciocolata si fistic

19 noiembrie 2023Diva in Bucatarie

Prajitura de post cu ciocolata si fistic. Reteta delicioasa de prajitura de post cu ciocolata

Prajitura de post cu ciocolata si fistic. Reteta delicioasa de prajitura de post cu ciocolata.

Am facut aceasta prajitura de multe ori si nimeni nu si-a dat seama ca este de post.

Blatul moale si umed si gustul cremei de ciocolata te vor face sa spui ca este cea mai buna prajitura de post cu ciocolata si fistic.

Imi place aceasta reteta pentru ca se face foarte usor si rapid.

In 15 minute pui blatul in cuptor si in maxim 5 minute crema este fiarta.

Asteptarea pentru asamblare poate dura ceva mai mult timp, dar cu siguranta fiecare minut de asteptare va fi rasplatit la final.

Ai nevoie de ingrediente de calitate, iar cel mai important dintre acestea este faina.

Cu faina 000 de la Baneasa veti obtine cele mai reusite deserturi.

Daca nu tii post poti folosi orice tip de ciocolata neagra iti place.

Dar, daca iti doresti o prajitura potrivita postului, vei avea nevoie de ciocolata fara lactoza.

O gasesti in supermarketuri la sectiunea de produse bio sau vegane.

Daca ai nevoie de o sursa de inspiratie pentru mai multe retete de prajituri de post iti recomand colectia de retete de desert de post.

Cele mai accesate retete din ultima saptamana au fost:

Acestea fiind spuse iti las reteta de prajitura de post cu ciocolata si fistic explicata pas cu pas in format video si cu explicatii scrise.

Ingrediente prajitura de post cu ciocolata si fistic:

350 g faina

25 g pudra de cacao

6 g praf de copt

1 g sare

200 g zahar

150 ml apa minerala

120 ml bautura vegetala de orez cu cocos

100 ml ulei

1 lingura extract de vanilie

Pentru crema si decor:

150 g ciocolata neagra fara lactoza

200 ml lapte vegetal

50 g zahar

15 g amidon

40 g unt de cocos

1 lingura extract de vanilie

100 g fistic tocat cu granulatie medie

Cum se face reteta:

Pentru inceput las reteta in format in video. Mai jos gasesti explicatiile scrise.

Mod de preparare prajitura de post cu ciocolata si fistic:

Intr-un bol am pus zaharul cu bautura vegetala de orez cu cocos, uleiul, apa minerala si extractul de vanilie. Am amestecat pana cand s-a dizolvat zaharul.

In alt bol am cernut faina. Am dat prin sita si pudra de cacao, apoi am adaugat praful de copt si sarea.

Peste ingredientele solide am turnat lichidele si am amestecat pana cand compozitia s-a omogenizat.

Am turnat aluatul in tava cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt, apoi am copt blatul 20 minute la 180°C sau pana trece testul cu scobitoarea.

In acest timp am pregatit crema. Am dizolvat amidonul cu 50 ml bautura vegetala.

Am pus ciocolata pe foc cu restul de bautura vegetala, amidonul dizolvat si zahar. Am lasat pe foc pana cand s-a topit ciocolata, apoi am oprit focul.

Am turnat extractul de vanilie si am amestecat si am lasat sa se raceasca.

Cand ciocolata era usor calduta am incorporat untul de cocos. Am pus ciocolata in frigider pentru 30 minute, apoi am turnat-o peste blatul prajiturii.

Am nivelat si am presarat fisticul tocat mai mare.

L-am apasat foarte usor pentru a se lipi de crema.

Trebuie sa ai grija sa nu pui presiune mare pe crema, pentru ca se va prelinge pe margini.

Prajitura cu ciocolata si fistic trebuie sa stea minim 3 ore la frigider inainte sa fie portionata.

Blatul este umed si in acelasi moale si pufos, iar crema are un gust senzational completat perfect de fistic.

Servire prajitura de post cu ciocolata si fistic:

Dupa 3 ore poate fi feliata.

Este pur si simplu senzationala!

Se pastreaza proaspata si gustoasa in frigider pana la 5 zile daca este acoperita cu un bol de sticla sau capacul folosit la cuptorul cu microunde.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *