Tort Sacher de post
Tort sacher de post
Tort Sacher de post
Reteta de tort Sacher de post, cu straturi bogate de ciocolata neagra si un delicios gem de caise, este pur simplu senzationala. Eset o reteta adaptata din bucataria austriaca dupa reteta unui tort celebru pregatit La Hotelul sacher din Viena.
Chiar daca ai renuntat la produsele de origine animala pentru ca tii post sau ai un astfel de regim de viata, acest lucru nu te va impiedica sa te rasfeti cu un tort delicios.
Cred ca toata lumea iubeste deserturile cu ciocolata, asa ca am vrut sa pregatesc acest tort intr-o varianta fara oua, unt sau lapte, pentru cei care tin post.
Blatul, umplutura de gem dulce-acrisoara si glazura realizata cu ciocolata amara se echilibreaza absolut minunat.
Despre faina folosita
Pentru ca blatul sa iasa perfect am folosit faina superioara Baneasa tip 000.
Este faina alba si fina pe care o folosesc mereu pentru a obtine blaturi pufoase si moi, cu textura aerata si gust delicios.
Fie ca pregatesti biscuiti, prajituri, checuri sau blaturi pentru tort, cu faina superioara 000 de la Baneasa te vei bucura mereu de aluaturi ce cresc frumos.
Reteta acestui tort Sacher de post este foarte simpla si usor de facut.
Sfaturi:
- 1. Cerne faina si pudra de cacao. Foloseste faina de calitate superioara Baneasa 000 pentru cele mai bune rezultate.
- 2. Ai nevoie de pudra de cacao neagra.
- 3. Folosesti orice tip de lapte (bautura) vegetal din soia, orez, orez cu cocos, mei. Trebuie sa fie de cea mai buna calitate, altfel exista riscul sa nu iasa ce trebuie.
- 4. Poti inlocui 50 ml din laptele vegetal cu apa minerala.
- 5. Nu omite otetul din compozitia blatului, caci nu se va simti gustul absolut deloc!
- 6. Timpul de coacere poate fi diferit de la un cuptor la altul, asa ca acesta variaza pe o plaja foarte mare de la 40 la 60 minute.
- 7. Blatul este copt daca trece testul cu scobitoarea.
- 8. Gemul de caise trebuie sa fie foarte gros. Daca are consistenta moale il poti fierbe cu o lingurita rasa de amidon si il folosesti cand se raceste complet.
- 9. Pentru glazura iti recomand sa folosesti o ciocolata neagra bio, fara lactoza.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort Sacher de post.
Ingrediente tort Sacher de post:
(blat diametrul de 24cm)
400 g faina superioara Baneasa tip 000
40g pudra de cacao neagra
15 g praf de copt
2 g sare
180 g zahar
270 ml lapte vegetal de orez cu cocos
150 ml ulei de floarea soarelui
1 lingura otet
1 lingura extract de vanilie sau pasta de vanilie
Pentru sirop tort Sacher de post:
80 ml apa
40 g zahar
1 lingura esenta de rom
Pentru umplutura tort Sacher de post:
250 g gem gros de caise
Pentru glazura tort Sacher de post:
70 g zahar pudra
10 g pudra de cacao neagra
100 ml apa
30 ml ulei de floarea soarelui
100 g ciocolata neagra (de preferat fara lactoza)
Mod de preparare:
Pentru inceput va las modul de preparare in format video si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Iata si explicatiile scrise pentru reteta tort Sacher de post:
Pregatire blat
Pentru inceput am pregatit blatul.
Am pus laptele vegetal, uleiul, pasta de vanilie, otetul si zaharul intr-un bol.
Am mixat pana s-a dizolvat putin zaharul.
Intr-un bol mare am cernut faina, apoi pudra de cacao.
Am adaugat praful de copt si sare, apoi am amestecat.
Am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am amestecat.
Compozitia este mai groasa, nu se amesteca cu mixerul.
Am tapetat forma de copt cu hartie de copt in partea de jos, iar marginile cu ulei si faina.
Coacere
Am pus aluatul in forma, apoi l-am copt timp de 45 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pregatire sirop
Cat timp s-a copt blatul am pregatit un sirop.
Am pus apa cu zahar la fiert pana cand acesta s-a topit, apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom.
Pregatire glazura
Pentru glazura am pus zaharul pudra, cacao, apa si ulei pe foc.
Cand au dat in clocot am adaugat ciocolata si am lasat-o pana s-a topit.
Cand blatul s-a racit complet l-am taiat in jumatate. Am insiropat usor fiecare blat, pe partea ce va veni in contact cu gemul.
Apoi am intins gemul pe primul blat, apoi am pus al doilea blat.
Am acoperit tortul cu glazura de ciocolata cat era foarte putin calduta.
In acest moment tortul Sacher de post este gata!
Servire tort Sacher de post:
Iti recomand sa il lasi minim o ora inainte sa il feliezi.
Nu-i asa ca arata perfect?
Poate fi pastrat la temperatura camerei, acoperit cu un clopot de sticla sau chiar cu capacul pe care il folosesti in cuptorul cu microunde.
Blatul moale, glazura de ciocolata si umplutura dulce acrisoara merg de minune impreuna.
Abia astept sa imi spuneti cat de mult va place si voua!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Iti las ca inspiratie si alte retete de post:
Spor la pregatit tort Sacher de post!