Pilaf de orez cu naut – pilaf de post
Pilaf de orez cu naut
Pilaf de orez cu naut
Reteta de pilaf de post din bucataria turceasca. Nohutlu Pilav. Cum se face reteta de pilaf de orez cu naut. Orez cu naut reteta turceasca. Cea mai simpla reteta de pilaf.
Reteta de pilaf de orez cu naut este foarte simpla si usor de facut, ieftina, dar foarte gustoasa.
Partea buna la acest pilaf de orez cu naut este ca nu toci nimic.
Doar calesti orezul, apoi adaugi nautul si lichidul si lasi sa fiarba la foc mic.
Asta inseamna ca orice incepator in ale gatitutului poate sa faca reteta!
Si va iesi pur si simplu spectaculoasa daca ai grija sa folosesti supa de legume.
Fie iti faci tu supa in casa, in cantitate mare si congelezi in sticle de plastic sau pungi mai groase, in cantitati mai mici.
Reteta mea de supa concentratat de legume o poti citi daca apesi aici.
Sfaturi:
- 1. Dupa spalare lasi orezul in apa calda cu putina sare. Amidonul va fi eliminat si orezul dupa fierbere nu se va lipi.
- 2. Foloseste supa de legume concentrata. Poti sa apelezi la solutia cuburilor concentrate de supa din magazine cu conditia ca acestea sa fie bio.
- 3. Dupa gatire acoperi pilaful cu un prosop de bumbac sau de hartie, pentru ca acesta sa absoarba umezeala.
- 4. Acest pilaf are nevoie de odihna inainte de a fi servit.
Alte retete de orez de post gasesti stranse intr-o singura postare. O poti vedea daca apesi aici.
Mai multe retete de mancare de post gasesti daca apesi aici.
Cu ce poti manca pilaful de orez cu naut?
Daca tii post cu legume la gratar sau la cuptor, cu tocanita de dovlecei, mancare de bame cu suc de rosii, ratatouille (tocanita de legume), legume sotate.
Il poti manca si simplu, cu o salata verde alaturi.
Daca nu tii post merge perfect langa peste la gratar sau prajit sau carne de pui, chiftelute cu sos de rosii.
De ce o sa iti placa reteta de pilaf de orez cu naut?
- 1. Este gustos si se face extrem de usor si rapid
- 2. Este o reteta ieftina
- 3. Este sanatos. Nautul are multe proteine si fibre, vitamine si minerale, fiind recomandat in absolut orice dieta.
Mai multe retete cu naut din conserva gasesti daca apesi aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pilaf de orez cu naut- reteta de post:
INGREDIENTE:
(pentru 3 persoane)
220 g orez
180 g naut din conserva
700 ml supa de legume fierbinte (sau apa)
40 ml ulei masline (daca nu tineti post folositi 2 linguri ulei si 20 g unt)
sare dupa gust
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Pregatire orez
Pentru inceput am cantarit orezul, apoi l-am clatit.
L-am pus intr-un bol si l-am acoperit cu apa calduta cu putina sare. L-am lasat 15 minute.
In acest mod se va elibera amidonul, iar orezul nu se va lipi, ramanand bob cu bob dupa gatire.
Gatire orez
Am incins uleiul intr-o cratita adanca.
Daca nu tii post, atunci poti topi si untul in acest moment.
Am adaugat orezul si l-am calit pret de 1 minut, la foc mic, amestecand destul de des.
Adaugare supa si naut
Peste orez am turnat supa fierbinte de legume, apoi am pus nautul din conserva.
Nautul a fost scurs si clatit.
Am asezonat cu putina sare si piper proaspat macinat.
Daca folosesti cuburi pentru supa nu mai adaugi sare. Gusti aproape de final si vezi daca chiar ai nevoie.
Am lasat la foc mediu spre mare pana a dat in clocot, apoi am micsorat focul la mic.
Am pus capacul si am lasat pe foc 16-18 minute, sau pana cand nu a mai fost apa.
In acest timp am amestecat in oala de maxim 2 ori, ca sa fiu sigura ca nu se lipeste.
Finisare
Am oprit focul, am ridicat capacul si am acoperit cu un servetel de bucatarie din hartie.
Am pus capacul si am lasat 10 minute. In acest mod se va absorbi aburul evaporat si nu se va forma condens.
Servire pilaf de orez cu naut
Pilaful este gata si poate fi mancat.
Pe cat de simplu este pe atat de gustos si satios il vei gasi.
Il poti manca cu legume la gratar, simplu cu o salata verde alaturi.
Poate fi o garnitura excelenta langa orice friptura.
Cum il pastrezi
Daca iti ramane pilaf de orez cu naut il poti pastra in frigider pana la trei zile. Dupa ce il incalzesti va fi la fel de gustos.
Nu cred ca este cazul sa il congelezi, dar daca vrei sa il pastrezi, il poti pune intr-o caserola sau punga cu zip de la Ikea si il tii maxim 3 luni.
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.