fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA “RASTURNATA” CU MERE – reteta de post

December 5, 2022 | CATEGORIA

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie v

Prajitura “rasturnata”cu mere, reteta de post. Prajitura de post “rasturnata” cu mere. Prajitura de post cu mere. Prajitura fara oua si lactate cu mere si caramel.

Prajitura de post cu mere caramelizate. Cea mai simpla prajitura rasturnata cu mere.

 

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie o

 

Prajitura rasturnata cu mere este desertul perfect pentru orice moment al zilei, dar si pentru zilele de sarbatoare din perioada postului.

Iti umple casa cu miros de scortisoara si mere coapte.

Un blat usor umed si delicios va face ca aceasta prajitura sa devina preferata ta.

Am folosit ingrediente de la SanoVita si am fost incantata de calitatea acestora si de gustul desertului meu.

O sa iti placa si tie prajitura rasturnata cu mere, reteta de post, pentru ca se face rapid si usor, nu are nevoie de glazura sau decor.

Are un blat cu textura frumoasa si gust minunat.

 

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie s

Imi place foarte mult gustul pe care il au merele caramelizate cu zahar brut si unt de cocos.

Untul de cocos de la SanoVita nu imi lipseste din casa de foarte multi ani. Este perfect pentru a face mere coapte intregi umplute cu nuci si miere sau dovleac copt.

Il poti folosi si tu pentru a pregati si alte deserturi de post. Gasesti o colectie uriasa de prajituri de post pregatite de mine daca apesi aici.

Pentru blat am folosit faina de calitate superioara 000, zahar tos si zahar brut pentru o tenta de caramel, lapte de migdale si migdale proaspete tocate marunt. Otetul anuleaza gustul prafului de copt si aduce acidatate.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas pentru prajitura “rasturnata”cu mere – reteta de post:

INGREDIENTE:

600-700 g mere

3 linguri zahar brut

3 lingurite unt de cocos

1 lingurita pudra de scortisoara

Pentru blat:

400 g faina

50 g amidon SanoVita

80 g migdale macinate marunt SanoVita

15 g praf de copt

2 g sare

200 g zahar tos

50 g zahar brut SanoVita

1 lingurita coaja rasa lamaie bio

300 ml lapte de migdale SanoVIta

100 ml ulei de floarea soarelui

1 lingura otet

1 lingurita pasta de vanilie sau extract natural de vanilie

 

MOD PREPARARE:

Pentru inceput am spalat si uscat merele, apoi le-am curatat de coaja. Le-am taiat in jumatate si am scos casuta de samburi.

Am taiat fiecare jumatate in felii de grosime medie.

In vasul in care urmeaza sa coc prajitura am pus 3 linguri de zahar brut din trestie de zahar, apoi am aranjat feliile de mere.

 

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 1 Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 2

Peste acestea am pus din loc in loc unt de cocos, apoi am pudrat cu scortisoara.

Am copt merele timp de 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Daca lasa foarte mult lichid puteti scurge putin din el, dar trebuie sa pastrati cat sa fie sub toate feliile.

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 3 Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie

In acest mod va asigurati ca se lipesc merele de vas, dar nici interfereaza cu aluatul influentand textura acestuia.

Cat timp s-au copt merele am pregatit aluatul.

Am maruntit migdalele, apoi am cernut faina intr-un vas incapator.

Am adaugat amidonul, praful de copt si sarea, apoi cele doua tipuri de zahar.

La final am pus si coaja rasa de lamaie bio.

 

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 5 Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 6

Separat am amestecat laptele de migdale cu ulei, otet si pasta de vanilie.

Am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am pus aluatul peste mere si am continuat sa coc la 180°C pana a trecut testul cu scobitoarea (timpul poate fi diferit de la un cuptor la altul, dar mie mi-a luat 1h).

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 7 Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie 8

Cand s-a copt am rasturnat imediat prajitura. Daca se va raci in forma merele se vor lipi de aceasta.

Prajitura a iesit pufoasa si tare gustoasa.

Sper ca o veti incerca si voi, caci este tare buna.

Noi am mancat jumatate din prajitura in prima ora.

 

Prajitura rasturnata cu mere reteta de post divainbucatarie v

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *