Paste alla sorrentina
Paste alla sorrentina
Paste alla sorrentina ca in Italia
Paste la cuptor cu rosii si mozzarella. Paste cu mozzarella si parmezan la cuptor.
Penne la cuptor cu mozzarella si suc de rosii. Paste gratinate cu suc de rosii si mozzarella.
Reteta este perfecta pentru momentele in care va doriti o mancare usoara si confortabila, cu doar cateva ingrediente.
Iubitorii de paste vor descoperi una din cele mai simple si mai bune retete de paste la cuptor.
Sunt perfecte atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Am combinat pastele mele preferate din grau dur cu un sos de rosii cu busuioc, mozzarella si parmezan si am avut o cina foarte gustoasa.
Imi plac pennele din grau dur de la Paste Baneasa pentru calitatea acestora.
Dupa gatire isi mentin atat consistenta si textura, cat si gustul si culoarea.
Reteta de paste alla sorrentina este cea simpla reteta de paste la cuptor perfecta in orice anotimp.
Cu doar cateva ingrediente, pastele acestea sunt dovada ca poti gati simplu si foarte gustos in acelasi timp.
Pentru ca sa iasa perfect las cateva sfaturi aici:
- 1. Pastele se fierb in apa cu sare (la 1 l de apa se pune 1 lingurita de sare) si se scurg foarte bine, pentru ca dupa coacere sa nu fie lipicioase.
- 2. Pentru ca branza sa nu fie imbibata de sos trebuie taiata cuburi sau felii.
- 3. Mozzarella trebuie sa fie bine scursa.
- 4. Busuiocul proaspat rupt cu mana va mirosi mai puternic decat in cazul in care va fi tocat la cutit
- 5. Poti folosi orice tip de paste scurte din grau dur de la Paste Baneasa, caci rezultatul va fi la fel de savuros.
- 6. Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului, dar ar trebui sa fie gata in maxum 10 minute. Vor fi gata cand mozzarella se topeste.
- 7. Se mananca calde, imediat cum sunt scoase din cuptor.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste alla sorrentina:
Ingrediente paste alla sorrentina:
(pentru 3 portii mari)
300 g paste tip penne din grau dur de la Paste Baneasa
500 g suc de rosii
25 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
200 g mozzarella
50 g parmezan ras fin
sare
piper proaspat macinat
busuioc proaspat
Cum se face reteta:
Pentru inceput iti las modul de preparare in format video.
Gasesti mai jos explicatiile scrise cu poze, pas cu pas.
Pentru a pregati sosul am incins uleiul de masline si am adaugat un catel de usturoi.
L-am lasat sa aromatizeze uleiul, apoi am turnat sucul de rosii.
Am scos catelul de usturoi, apoi am adaugat sare, piper si frunze de busuioc proaspete pe care le-am rupt cu mana.
Am lasat sa fiarba 15 min la foc mic. In acest timp am pus la fiert pastele.
Cand apa a dat in clocot am adaugat sarea si am pus pastele. Le-am lasat sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.
Am ras parmezanul, apoi am taiat mozzarella.
Am pus pastele scurse peste sos si am amestecat pana cand toate au fost imbracate cu acesta.
Am pus jumatate din compozitia de paste intr-un vas termorezistent, iar peste acestea am aranjat jumatate din mozzarella si parmezan ras.
Am acoperit cu restul de paste, apoi am pus mozzarella si parmezan.
Am pus vasul in cuptorul preincalzit la 220°C si l-am lasat in jur de 8 minute sau pana s-a topit mozzarella.
Atat de simplu si atat de bun!
Sper ca veti incerca reteta si imi veti scrie cat de mult v-a placut!
Pe curand!
Mă găsești și pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit să mă urmărești și pe YouTube. Nu uita să apeși pe clopoțel pentru a fi notificat când postez o rețetă nouă.