Chec aperitiv cu pastrama de pui

6 iunie 2024Diva in Bucatarie

Chec aperitiv cu pastrama de pui

chec aperitiv cu pastrama de pui a
Porții: 12 Portii Dificultate: Usor

Chec aperitiv cu pastrama de pui perfect pentru a primii musafirii dar si pentru mic dejun.

Este un preparat gustos si usor de pregatit, ideal pentru petreceri, mese festive, brunch sau gustari rapide.

Cand vine vorba de chec sarat nu exista limita pentru combinatii de ingrediente si condimente.

In fiecare muscatura vei descoperi arome, gusturi si texturi placute.

chec aperitiv cu pastrama de pui b

Chiar daca intalnesti in acest chec aperitiv cu pastrama de pui o multime de ingrediente, poti sa pui alaturi branzeturi, mezeluri sau creme tartinabile.

Iata cateva exemple:

  1. Branza greceasca prajita
  2. Platou de branzeturi
  3. Vinete marinate cu ansoa
  4. Dovlecei la tigaie cu pesmet

Acesta poate inlocui painea cu succes.

Poti sa il insotesti cu un pahar de Chardonnay de la Beciul Domnesc.

Este un vin sec, cu arome de citrice, mar verde si vanilie. Poate fi asociat cu aperitive, carne alba si peste.

Pentru a te bucura de buchetul de arome ar bine sa il servesti la o temperatura de 8-10°C.

Acest tip de preparat se pare ca isi are originile in Franta (zona Provence). Se serveste alaturi de bauturi, inainte de cina.

chec aperitiv cu pastrama de pui c

Daca iti place asceasta reteta iti las mai jos si alte sugestii:

  1. Chec aperitiv cu sparanghel si sunca
  2. Chec aperitiv cu rosii uscate si mozzarella
  3. Chec aperitiv cu branza si iaurt

Vei iubi acest chec aperitiv cu pastrama de pui pentru ca este versatil. Iata ce ingrediente poti inlocui:

  • Pastrama de pui cu sunca, bacon sau mezel (orice ai in frigider)
  • Ardeiul gras rosu cu ardei gras verde, galben sau kapia
  • Cascavalul cu mozzarella, emmentaller sau gouda. Poti pune chiar si doua tipuri de branzeturi.
  • Patrunjelul cu baby spanac, marar sau cimbru
  • Masline de orice culoare si soi va plac

Acestea fiind spuse te las sa descoperi in reteta video cum se face reteta de chec aperitiv cu pastrama de pui.

Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/13 Ingrediente

Instrucțiuni

0/7 Instrucțiuni
  • Pentru ca totul sa mearga usor si rapid am preincalzit cuptorl la 180°C . Am taiat felia de ardei gras in cuburi mici. Am folosit masline fara samburi pe care le-am feliat. Patrunjelul l-am tocat cat mai fin, apoi cascavalul in cuburi mici.
  • Pastrama de pui am feliat-o, apoi am taiat-o in cuburi de marime mica.
  • Acest preparat merge de minunte insotit de un vin Chardonnay de la Beciul Domnesc. Este sec, cu arome de citrice, mar verde si vanilie. Am pus intr-un pahar 70 ml de vin pentru a-l folosi si in aluat.
  • Intr-un bol am spart trei oua. Am adaugat sare, apoi am turnat laptele, uleiul si vinul. Am mixat pana cand compozitia s-a omogenizat. Am incorporat in doua transe faina si praful de copt.
  • In blat am pus apoi patrunjelul verde, piperul proaspat macinat, cascavalul, maslinele, ardeiul si pastrama de pui. Am amestecat bine cu o spatula.
  • Am pus aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Am copt checul 45 de minute. Veti sti ca este copt daca trece testul cu scobitoarea.
  • Dupa ce s-a racit l-am feliat. A iesit o minune de chec sarat! Este gustos si frumos colorat. Textura aerata si aromele savuroase ale ingredientelor ofera o explozie de gusturi.

Notă

Aceasta reteta de chec aperitiv cu pastrama de pui se face simplu si usor. Il poti incalzi a doua zi pentru 20-30 secunde la microunde. Isi pastreaza gustul si textura. Daca ai facut prea mult poti sa il tii in congelator pentru maxim 2 luni. Il lasi sa se decongeleze la temperatura camerei. Isi va schimba usor textura, dar gustul ramane neschimbat.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *