fbpx

RETETE RECENTE

DOVLECEI LA TIGAIE CU PESMET

May 28, 2020 | CATEGORIA

Dovlecei la tigaie cu pesmet – reteta simpla si usor de facut de dovlecei prajiti la tigaie ce ies deliciosi, usor crocanti, aromati, fara sa fie aposi. Este o reteta ieftina, ce poate fi mancata simpla, cu sos cu iaurt sau sos ranch, sau doar cu mujdei, dar pot fi si o garnitura excelenta pentru diverse retete de fripturi de pui, porc sau vita si chiar pentru retete de peste.

Noua ne plac foarte mult dovleceii. Nu doar ai nostri,ci si zucchinii – cei cu coaja de culoare verde inchis sau galbena. Cred ca acest lucru se poate observa si din colectia mare de retete cu dovlecei pe care o am pe blog. Daca vreti sa pregatiti si alte retete cu dovlecei, dati click aici si veti gasi retete de supa, mancare, gratinuri, risotto, lasagna, chiftelute, salate si multe altele. Salata mea de dovlecei cu iaurt si usturoi este una din cele mai cautate retete de pe blog vara si toamna, dar si ciorba de dovelecei cu iaurt este apreciata de toti cei care au incercat-o.

Dovleceii sunt potriviti si pentru persoanele aflate la dieta, caci au foarte putine calorii, dar au o multime de substante nutritive, minerale, vitamine, fibre si foarte multa apa.

Este important sa prajiti acesti dovlecei la tigaie cu pesmet astfel incat acestia sa nu fie in mai multe straturi. Folositi o tigaie mare. Este adevarat, scad in dimensiuni, dar este bine sa fie gatiti in acelasi timp. Daca va raman cateva bucati care vor fi suprapusi, nu e o problema, isi vor face loc curand in tigaie.

Dovleceii prajiti cu pesmet sunt foarte gustosi si pot fi savurati chiar daca se racesc. Eu nu ii curat de coaja pentru aceasta reteta, acesta ii ajuta sa isi pastreze forma, iar dovleceii cu pesmet vor fi nu doar extrem de gustosi, cu un fel de crusta aurie, crocanta, dar cu miez moale ci si foarte aspectuosi.

Pot fi mancati pe tot parcursul anului, caci se gasesc in supermarketuri in permanenta, dar vara parca sunt mai savurosi, dovleceii fiind in plin sezon. In anii trecuti aveam o mica sera si in afara ei plantasem 6 tufe de dovlecei (romanesti si zucchini verzi si galbeni). Nu aveau nevoie de multa atentie, dar imi dadeau atat de multe legume, ca aveam sa dau la toata strada. Din acele vremuri s-au nascut si retetele mele cu dovlecei.

Dar, ma gandesc sa nu va mai tin la povesti si sa va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru dovlecei la tigaie cu pesmet:

INGREDIENTE:

3 dovlecei medii spre mici

4-5 linguri ulei

1 catel usturoi

2 fire rozmarin

2-3 linguri pesment

Pentru servit: 

marar proaspat tocat

Optional:

Parmezan ras

sos ranch

PREPARARE:

Am spalat dovleceii si i-am taiat cu felii mai groase (aproximativ 1 cm), apoi i-am sarat. Este foarte important sa fie sarati in acest moment pentru a elimina apa, ceea ce ii va ajuta sa nu fie moi la final. Cred ca nici voi nu va doriti niste dovlecei flescaiti, cu aspect urat si gust fad. I-am lasat in jur de 15-20 minute sa astepte, apoi se scurge zeama. Se incinge intr-o tigaie foarte mare putin ulei. Tigaia trebuie sa fie mare pentru ca dovleceii sa nu fie prea multi unii peste altii.

Se vor praji la foc mare timp de 1-2 minute, apoi se adauga 2 fire de rozmarin. Se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti. Se vor lasa fara sa se amestece macar 30 secunde, astfel incat sa se rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit se condimenteaza cu piper proaspat macinat si se presara pesmetul cat mai uniform, astfel incat sa ajunga pe toate bucatile de dovlecei. Se mai lasa pe foc pana se rumeneste si pesmetul.

Atat de simplu si atat de bun!

Am luat de pe foc, am presarat marar tocat si putin parmezan ras fin. Dar, puteti sa nu puneti parmezan daca ii veti folosi pe post de garnitura sau ii veti manca in perioada postului.

Sunt extraordinar de buni!

Abia astept sa imi spuneti cum vi se par dovleceii la tigaie cu pesmet.

 

Va las mai jos o reteta video de salata turceasca de morcovi cu iaurt si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *