Dovlecei la tigaie cu pesmet
Dovlecei la tigaie cu pesmet
Dovlecei la tigaie cu pesmet – reteta simpla si usor de facut de dovlecei prajiti la tigaie ce ies deliciosi, usor crocanti, aromati, fara sa fie aposi.
Reteta de dovlecei la tigaie cu pesmet este ieftina si poate fi pregatita tot anul.
Pot fi mancati simpli, cu sos cu iaurt sau sos ranch sau doar cu mujdei.
Ii poti transforma in garnitura pentru diverse retete de fripturi de pui, porc sau vita si chiar pentru retete de peste.
Noua ne plac foarte mult dovleceii. Nu doar ai nostri,ci si zucchinii – cei cu coaja de culoare verde inchis sau galbena.
Cred ca acest lucru se poate observa si din colectia mare de retete cu dovlecei pe care o am pe blog.
Daca vreti sa pregatiti si alte retete cu dovlecei, dati click aici si veti gasi retete de supa, mancare, gratinuri, risotto, lasagna, chiftelute, salate si multe altele.
Salata mea de dovlecei cu iaurt si usturoieste una din cele mai cautate retete de pe blog vara si toamna, dar si ciorba de dovlecei cu iaurt este apreciata de toti cei care au incercat-o.
Dovleceii sunt potriviti si pentru persoanele aflate la dieta, caci au foarte putine calorii, dar au o multime de substante nutritive, minerale, vitamine, fibre si foarte multa apa.
Este important sa prajiti acesti dovlecei la tigaie cu pesmet astfel incat acestia sa nu fie in mai multe straturi. Folositi o tigaie mare.
Este adevarat, scad in dimensiuni, dar este bine sa fie gatiti in acelasi timp. Daca va raman cateva bucati care vor fi suprapusi, nu e o problema, isi vor face loc curand in tigaie.
Dovleceii prajiti cu pesmet sunt foarte gustosi si pot fi savurati chiar daca se racesc.
Eu nu ii curat de coaja pentru aceasta reteta, acesta ii ajuta sa isi pastreze forma, iar dovleceii cu pesmet vor fi nu doar extrem de gustosi, cu un fel de crusta aurie, crocanta, dar cu miez moale ci si foarte aspectuosi.
Poti sa faci dovlecei la tigaie cu pesmet si in mijlocul iernii, caci se gasesc in supermarketuri in permanenta.
In anii trecuti aveam o mica sera si in afara ei plantasem 6 tufe de dovlecei (romanesti, dar si zucchini verzi si galbeni).
Nu aveau nevoie de multa atentie, dar imi dadeau atat de multe legume, ca aveam sa dau la toata strada. Din acele vremuri s-au nascut si retetele mele cu dovlecei.
Dar, ma gandesc sa nu va mai tin la povesti si sa va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru dovlecei la tigaie cu pesmet:
Ingrediente dovlecei la tigaie cu pesmet:
3 dovlecei medii spre mici
4-5 linguri ulei
1 catel usturoi
2 fire rozmarin
2-3 linguri pesment
Pentru servit:
marar proaspat tocat
Optional:
Parmezan ras
Mod de preparare dovlecei la tigaie cu pesmet:
Am spalat dovleceii si i-am taiat cu felii mai groase (aproximativ 1 cm), apoi i-am sarat.
Este foarte important sa fie sarati in acest moment pentru a elimina apa, ceea ce ii va ajuta sa nu fie moi la final.
Cred ca nici voi nu va doriti niste dovlecei flescaiti, cu aspect urat si gust fad.
I-am lasat in jur de 15-20 minute sa astepte, apoi se scurge zeama.
Se incinge intr-o tigaie foarte mare putin ulei.
Tigaia trebuie sa fie mare pentru ca dovleceii sa nu fie prea multi unii peste altii.
Se vor praji la foc mare timp de 1-2 minute, apoi se adauga 2 fire de rozmarin. Se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.
Este important sa nu se amestece in tigaie prea des, astfel incat sa se rumeneasca.
Dupa ce s-au rumenit se condimenteaza cu piper proaspat macinat si se presara pesmetul cat mai uniform, astfel incat sa ajunga pe toate bucatile de dovlecei.
Se mai lasa pe foc pana se rumeneste si pesmetul.
Atat de simplu si atat de bun!
Am luat de pe foc, am presarat marar tocat si putin parmezan ras fin.
Dar, puteti sa nu puneti parmezan daca ii veti folosi pe post de garnitura sau ii veti manca in perioada postului.
Acesti dovlecei la tigaie cu pesmet sunt extraordinar de buni!
Abia astept sa imi spuneti cum vi se par acesti dovlecei la tigaie cu pesmet!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.