fbpx

RETETE RECENTE

SOS RANCH – DRESSING CREMOS CU LAPTE BATUT, USTUROI SI VERDETURI

May 18, 2020 | CATEGORIA

Sos ranch – este un dressing cremos cu lapte batut, usturoi si verdeturi. Este un sos rapid, aromat, cu gust racoritor, proaspat si extrem de savuros ce poate fi folosit ca dressing pentru fripturi, legume proaspete sau coapte, salate. Se face usor, rapid, cu ingrediente simple, pe care le aveti probabil in casa. In acest sos veti putea sa va jucati cu ingredientele folosite dupa gustul vostru sau in functie de verdeturile pe care le aveti deja in casa.

Puteti folosi verdeturi proaspete, dar si cele uscate aduc gust foarte bun si aroma chiar mai puternica decat a celor proaspete. Puteti sa combinati verdeturi proaspete cu cele uscate. Important este sa incercati varianta care vi se pare cea mai usoara si mai la indemana. Daca folositi ierburi uscate tineti cont de faptul ca trebuie sa folosti mai putin decat cele proaspete, proportia fiind aceasta: 1/2 lingurita ierburi uscate = 1,5 lingurite ierburi proaspete.

Prima oara am mancat acest sos langa o salata de pui pregatit la gratar cu avocado, castraveti rosii, fasole, porumb si inele de ceapa pane in America, la Cheesecake Factory. Daca ar fi sa aleg un loc in care sa mananc un cheesecake in SUA, ei bine acesta este preferatul meu. Au atat de multe variante incat in 2 saptamani le-am calcat pragul de 5 ori, pentru a gusta din toate, dar inainte de desert am incercat diverse salate, supe sau sandwich-uri.

Sosul ranch pus peste salata mi-a placut foarte mult, apoi am observat ca pe rafturile din supermarmeturi existau foarte multe sticle cu acest sos pregatit de diverse branduri, aproape la fel de multe ca cele de ketchup. Nu inteleg de ce ar trebui sa cumperi un sos, cand il poti face acasa rapid si usor. Si, in plus, vei fi sigur ca ai un sos pregatit sanatos, fara potentiatori de arome si gust sau alte chimicale ce le fac sa reziste cu anii pe rafturile magazinelor.

Am cautat pe net reteta de sos ranch si am descoperit ca acesta are in compozitie lapte batut, iaurt si maioneza de casa, cu usturoi si o nota discreta de lamiae, dar si multe verdeturi ce aduc savoare sosului. Ce poate fi greu sa amesteci toate acestea intr-un bol si sa te bucuri de gustul lui intr-o salata?

Asa cum spuneam mai sus, puteti sa jonglati cu ingredientele. Daca nu aveti in casa iaurt grecesc sau lapte batut puteti sa inlocuiti unul din aceste ingrediente cu smantana cu grasime 12%.

Eu sper insa ca veti respecta lista mea de ingrediente si modul de preparare descris mai jos pentru a obtine un sos ranch gustos.

INGREDIENTE:

150 g lapte batut

200 g iaurt grecesc

120 g maioneza de casa

1/2 lingurita suc lamiae + 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie

1/2 lingurita mutar dulce

2 catei usturoi dati prin presa

1 lingurita rasa pudra de ceapa

1 lingurita rasa usturoi granulat

1 lingurita chives tocat marunt

4 lingurite ceapa verde tocata marunt

3 lingurite patrunjel verde proaspat

1 lingurita marar proaspat tocat

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit maioneza de casa, asa acum am aratat aici. Am folosit 1 galbenus, 1 lingurita mustar, 200 ml ulei, 2 linguri suc lamiae, sare si piper. Am amestecat galbenusul cu mustar, am turnat uleiul cate putin si am mixat. Cand compozitia s-a ingrosat am putut adauga mai mult ulei. In 2-3 minute maioneza a fost gata si am trecut la pregatirea sosului ranch.

Am pus intr-un castron incapator maioneza, lapte batut si iaurt. am adaugat sare, piper, suc lamiae si coaja rasa de lamiae, usturoiul dat prin presa, pudra de usturoi si de ceapa si verdeturile tocate.

 

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, am mai pus putina sare si sosul a fost gata!

Este foarte bun, aromat si racoritor.

L-am mancat cu cartofi copti si cu peste la gratar.

Sper ca il veti incerca si voi, asa ca astept sa imi spuneti cum vi se pare.

Va las acum reteta video pentru o maioneza rapida cu oua intregi, Aveti nevoie de un mixer vertical foarte puternic, al carui cutit nu este acoperit complet.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *