fbpx

RETETE RECENTE

SEMIFREDDO DE CAPSUNI SI IAURT DE BAUT

May 19, 2020 | CATEGORIA

Semifreddo de capsuni si iaurt de baut este o reteta delicioasa si rapida de vara. Este sezonul capsunilor asa ca ar bine sa va bucurati de gustul si parfumul acestora in cele mai simple si mai savuroase retete.

De aceea, alaturi de Danone, vrem sa iti aducem o reteta de care sa te bucuri alaturi de cei dragi in aceste zile, dar si peste vara, cand termeometrele vor arata temperaturi ridicate.

Chiar daca stai acasa, poti sa te bucuri de aceste momente alaturi de cei dragi si sa te incarci cu energie si optimism. Poti pregati retete simple si delicioase, usor de facut alaturi de copilul tau. Timpul va trece mai frumos si astfel veti avea activitati frumoase si creative impreuna.

Semifreddo este un desert italian ce se prepara rapid si usor, fara masina de inghetata.

Semifreddo de capsuni si iaurt de baut are o prezentare frumoasa, asa ca il poti pregati si pentru diverse evenimente. Acesta poate fi taiat in felii si va arata spectaculos. Isi pastreaza forma si nu se topeste la fel de repede ca inghetata clasica. Poti lasa feliile de semifreddo in congelator pana cand va veni momentul desertului.

Este una din retetele perfecte si pentru momentele in care vei putea primi musafiri in vizita.

Zilele calduroase de vara se apropie, asa ca tu vei fi pregatita sa ii rasfeti pe cei dragi cu un desert racoritor, cremos, cu texturi, gusturi si arome foarte placute. Galbenurile sunt responsabile cu cremozitatea, iar frisca va aduce textura usoara aerata. Iaurtul de baut si fructele vor asigura gustul usor si fresh al acestui semifreddo.

Daca ai o slabiciune pentru inghetata, ei bine, reteta aceasta te va convinge ca poti o pregati acasa, simplu si foarte usor, fara masina de inghetata.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel mai bun semifreddo de capsuni si iaurt de baut si astept sa imi spui cat de mult ti-a placut.

 

INGREDIENTE:

500 ml iaurt de baut Danone

600 ml smantana pentru frisca

600 g capsuni

4 galbenusuri

50 g zahar pudra

250 g zahar tos

30 ml suc lamaie

2 linguri apa

 

PREPARARE:

Pentru inceput va pregatiti ingredientele.

Tu vei spala capsunile, iar cel mic le va indeparta frunzele si coditele, apoi tu vei taia capsunile in felii sau cuburi si le vei pune intr-o oala. Cel mic va adauga in oala 150 g zahar tos si 2 linguri de apa.

Vei pune oala pe foc si vei lasa sa fiarba in clocot, la foc mic. Dupa cateva minute vei lua spuma formata, pana cand aceasta dispare, moment in care vei adauga sucul de lamaie si vei lasa sa se gateasca pana cand siropul se ingroasa. Opresti focul si lasi sa se raceasca.

Cat timp se fierb capsunile vei mixa galbenusurile cu restul de zahar la baine-marie pana cand acesta se topeste si obtii o crema deschisa la culoare ce si-a dublat volumul si capata consistenta usoara de budinca.Vei lua galbenusurile de pe foc si vei mai mixa in jur de 5 minute, apoi le lasi sa se raceasca.

Apoi, il pui pe cel mic sa puna in bolul mixerului smantana pentru frisca si zaharul pudra si ii spui ca trebuie sa lase mixerul sa le amestece pana cand compozitia devine tare, dar trebuie sa fie atent sa nu se ingroase prea tare, caci va avea gust si textura ca de unt.

Dupa ce a obtinut frisca de consistenta cremoasa si tare il lasi sa toarne incet iaurtul de baut, iar tu amesteci cu un tel. La final vei adauga galbenusurile si vei omogeniza compozitia.

Vei lua doua forme de silicon si vei pune pe fundul acestora sosul cu bucatele de fructe, in strat foarte subtire, doar cat sa fie acoperit fundul formelor. Vei pastra sos pentru a pune si la final putin, iar restul il vei adauga in crema de frisca cu iaurt de baut. Pentru a impiedica formarea acelor poti pune semifreddo in acest moment in congelator pentru o ora, apoi il scoti si amesteci bine compozitia, cu grija sa nu zdrobesti foarte tare bucatile de capsuni. Poti folosi si un mixer.

Il lasi pe cel mic sa imparta compozitia de crema de iaurt de baut cu frisca si capsuni in cele doua forme. Tu vei turna restul de sos pastrat si vei amesteca usor pentru a crea efectul de marmorat.

Vei pune formele cu semifreddo de capsuni si iaurt de baut in congelator pentru minim 5 ore, apoi puteti savura impreuna acest desert racoritor si savuros. Nu are nevoie sa stea toata noaptea in congelator pentru a putea fi feliat si mancat cu pofta.

 

Multumesc, Gabriela Dumba pentru pozele cu inghetata! Arata fantastic!

 

 

 

 

 

Comentarii

  • Irina Cretu

    Am citit toată rețeta ! E uşor de făcut şi cred sigur că o voi încerca să văd dacă ími iese ! Vă pup,Iaurtul Danone,şi vă îmbrățişez !❤

  • Carmen Riesz

    Nu am inteles cine este “cel mic”. Am citit textul cu greu. Formularile sunt neobisnuite. Dar pare a fi delicios. Voi incerca.

  • Amalia Rusu

    Rețeta trebuie încercată, Cristina!
    Sunt convinsă că este DELICIOASĂ!

    Te îmbrățișăm cu mare drag și te pupăm!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *