Sos verde

22 martie 2017Diva in Bucatarie

Sos verde.

Sos verde, de primavara, cu verdeturi aromate, este perfect pentru cartofi natur, salate de cartofi cu oua, paste, peste sau carne de miel, ied. Este racoritor, cu un gust de prospetime ce aduce un plus de savoare oricarui fel de mancare.

INGREDIENTE:

15 g chives

40 g oregano

40 g menta

15 g patrunjel

150 g iaurt gros – grecesc

1 lingura suc lamaie

1 lingura ulei masline

sare

piper

PREPARARE:

Spalam verdeturile si le uscam. Folosim doar frunzele de la oregano, menta si patrunjel. Le punem pe toate in vasul mixerului vertical, adaugam chives, iaurt, lamiae, ulei, sare si piper si pasam pana obtinem o crema fina, omogena. Gustam si adaugam daca este nevoie sare.

Asta este tot!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *