Prajitura rapida de ciocolata cu capsune
Prajitura rapida de ciocolata

Asa cum va spuneam in postarea retetei de piure de spanac cu lapte si usturoi, am acceptat provocarea celor de la Panasonic de a testa camera foto Panasonic Lumix. Ce am imortalizat cu ajutorul ei va arat si voua in poza de prezentare a acestei retete de prajitura rapida de ciocolata cu capsune. Pentru cat de repede se pregateste si pentru cat de gustoasa este reteta aceasta merita un mare WOW! Si un 10+ ! :). Lasand gluma la o parte, chiar este o prajitura simpla, rapida si extrasenzoriala, prajitura cu care as vrea sa invoc primavara sa vina mai repede! Inainte sa va invit sa incercati dulcegaria aceasta vreau sa va spun ca sunt incantata de micutul aparat compact, ce are si mare calitate de a filma 4k extraordinar de bine.
#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska
INGREDIENTE:
150 g ciocolata neagra
120 g unt
120 g faina
2 oua
100 g zahar
1 lingurita praf copt
1 lingurita extract natural vanilie
6 capsune mari
Pentru decor:
100 g ciocolata cu lapte
2 capsune
2 lingurite ciocolata alba rasa
PREPARARE:
Punem la baine marie ciocolata, untul si zaharul, pana se topesc ciocolata si untul. Luam de pe foc, mixam bine, apoi incorporam ouale batute separat. Adaugam extractul de vanilie, faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o forma cu diametrul de 20 cm, apoi aranjam capsunile taiate pe jumatate. Am pus special intr-o tava mai mica pentru ca imi doream si mici briose din aceasta compozitie. Prajitura o coacem pana trece testul cu scobitoarea (20-30 minute) la 180°C. Pentru minibriose avem nevoie de 12-15 minute.
Nu-i asa ca se pregateste rapid? Eu va propun sa ii dati o sansa si sa o pregatiti si voi.
Iata si felia mea de prajitura rapida de ciocolata cu capsune, pe care am mancat-o cu o cupa de inghetata.
Foarte frumoase pozele, Cris! Te pup!
arata foarte bine! la ce temperatura si pe cat timp se da la cuptor?
20-30 minute (in functie de puterea cuptorului) sau pana trece testul cu scobitoarea- la 180°C